Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

“DE Kİ: RABBİM ADALETLE DAVRANMAYI EMRETTİ”

“Enis Berberoğlu’nun tutuklanması Bıçağın kemiğe dayanmasıdır” diyerek herkes için adalet yürüyüşünü başlatan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 gün beri Ankara’dan İstanbul’a doğru yürüyor. Ülkede adalet isteyen, sorunlarına çözüm bulamayan tüm toplum kesimlerinin Kılıçdaroğlu’na desteği de artarak devam ediyor. Tek başına çıktığı yolculukta Kılıçdaroğlu’nun arkasında onbinler yürümeye başladı.
Kılıçdaroğlu’na en büyük destek eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan’dan geldi. Partili yönetici ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililerde her daim yanında. Kalp ameliyatlısı, 8 stentli vekil Mehmet Göker de, yürüyüşte 85 yaş pastasını kesen CHP’nin eski Genel Başkanı Altan Öymen de yollarda.
Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları kafalarında baret, ellerinde ‘karanlıkta adalet istiyoruz’ pankartıyla, Kazdağları’ndan gelen vatandaşlar “Zeytin için de adalet aramaya geldik” diyerek yürüyüşe eşlik ediyorlar.
Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar “Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilmez” pankartı açıyor. ‘Amirallere Suikast’ soruşturması sırasında intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar burada.
PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde sarf ettiği sözler nedeniyle KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da Kılıçdaroğlu’yla beraber. Alkan’ın elinde “Ne zulüm ne merhamet sadece adalet! Yarbay Mehmet Alkan terörist değildir. Haklıyım, güçlüyüm. Deki: Rabbim Adaletle Davranmayı Emretti… Araf-29” döviz var.
Saadet partisi dahil birçok siyasi parti desteğini açıkladı. Siyasi partiler, Haziran Hareketi, Halkevleri de yürüyüşte aktif olarak katılıyor. DP Genel Başkanı hemşerimiz sayın Gültekin Uysal da bugün yürüyüşte olacak.
Uğur Dündar, Nasuh Mahruki, Sunay Akın, Metin Uca, Nebil Özgentürk, Metin Bakkalcı, Emre Kongar, Genco Erkal, Gülriz Sururi, Ataol Behramoğlu, Turgut Kazan Mustafa Sarıgül, Hasan Cemal katılan isimlerinden sadece birkaçı.
Sanatçılar Zülfü Livaneli, Kardeş Türküler, Suavi, Enis Fosforoğlu, Hüseyin Turan, Egede adalet için yürüyor. Melike Demirağ ve Füsun Demirel katılanları ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsüyle coşturuyor.
Ankaralı Turgut, “Bir kişiye adalet olmaz, 80 milyona adalet olur. Onun için ben, adaleti desteklemek için buradayım.” diyerek yürüyor.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), KESK,TMMOB, TTB genel başkanları üyeleriyle birlikte korteje destek veriyor.
AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe destek veriyor. Ünsal, “İnsanlar sokağa çıktıysa bu hükümetin ve devletin başka bir imkan ve kapı bırakmadığı içindir” diyor. AKP kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener “adalet” yazılı pankartıyla Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüyor. “Bilim itaat etmez” diyen Akademisyenler, KHK ile işinden atılan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da burada.
Gezi aileleri de burada. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, gaz bombası fişeği isabet etmesi nedeniyle ayağında kalıcı hasar oluşan Aydın Aydoğan “Ülkede adalet olmadığının en büyük kanıtı biziz” diyerek yollarda.
“Açlık grevindeki Nuriye ve Semih’in ölümlerine göz yumulmamasını istiyorum” diyen Hıdır Aydın, Ankara’da işlettiği kuruyemiş dükkanını kapatarak ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılıyor.
Yürüyüş hakkında olumsuz değerlendirmelerde bulunanlara, yürüyüşe dil uzatanlara, amacından saptırmaya çalışanlara en güzel cevabı yürüyüşe bastonlarıyla katılan 15 Temmuz gazileri veriyor.
Burası Türkiye’nin mozaiği. Siyasi parti gözetmeden, adalet arayan herkes burada.
Yürüyüşe katılanların coşkusu yüzlerinden okunuyor. Hepsi neşeli hepsi de ülkeleri için çocukları için birşeyler yapmanın gurunu taşıyorlar. Bazen Odunpazarı Belediyesi Müzik Topluluğunun eşliğinde, bazen davul zurna eşliğinde halay çekiyor, bazen Zülfü Livaneli ile, Melike Demirağ ile şarkı söylüyor, bazen Gezi’nin simgesi Duran adam eylemi yapıyorlar. Yolüstünde mezarları ziyaret edip Fatiha okuyorlar.
Katılımcıların giderek arttığı korteje, yoldan geçen kamyon veTIR şoförlerinin kornalı destekleri bir anda grubun neşesini artırmaya yetiyor.
Yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirerek vefat eden 69 yaşındaki Hasan Tatlı herkesi üzüntüye boğdu. Belki de uzun yürüyüş sırasında karşılaşılan tek nahoş olay da bu oldu.Kılıçdaroğlu her geçen gün arkasındaki kalabalığı artırarak, tempoyla yürüyor. 450 kilometrelik yolun her santimetresini adımlayarak, geceleri sarayda değil tek gözlü karavanında dinlenerek yürüyor. Herkes için adalet inancıyla yürüyor.
Son Söz; “Önce seni görmezden gelirler, sonra sana gülerler, sonra seninle dövüşürler ve sonra sen kazanırsın.” Gandhi

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER