Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

DOSTLAR MECLİSİ VE BAŞKAN ZEYBEK

Dostlar Meclisi’ni biliyorsunuz. Sevilen, sayılan isim Ahmet Değer Konya öncülüğünde haftanın Perşembe günleri öğle namazı sonrasında buluşan, duada, niyazda ve hasbihalde bulunan şehrimizin tanınmış simalarından oluşan sıcacık bir meclis.
Sağolsunlar bizi de adam yerine koyup Dostlar Meclisi’nin toplantılarına davet ediyorlar. Her zaman bulunamasak da oradaki ahengi, oradaki sıcak muhabbeti, Afyonkarahisar’ın temel taşlarını zaman zaman görüyor, baba ve amca dostları ile, merhumlara olan hasretimizi gidermeye çalışıyoruz. Allah ahenklerini bozmasın diyor, Dostlar Meclisi’nin tüm müdavimlerine sağlık, huzur ve hayırlı ömürler diliyoruz.
***
Dostlar Meclisi seçimler öncesinde Belediye Başkan adaylarını da konuk etmiş, şehrimizin sorunlarını birebir kendilerine aktarma imkanı bulmuşlardı. Bugün Belediye Başkanlığı makamında oturan Sayın Mehmet Zeybek de bu kapsamda Dostlar Meclisi’ni ziyaret etmişti. O günkü ziyarette “İnşallah seçimi kazandığınızda biz de size hayırlı olsun ziyaretine geliriz” duasında bulunmuştu Dostlar Meclisi’nin müdavimleri. Söz saatine denk gelmiş olacak ki, Dostlar Meclisi önceki gün Başkan Zeybek’i Belediye’deki makamında ziyaret ettiler. “Hayırlı olsun” temennilerinin iletildiği ziyarette elbette ki şehre dair konular da ele alındı, talepler dile getirildi, öneriler sunuldu.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de bazı önemli haberler verdi Dostlar Meclisi’nin müdavimlerine. Aklımızda kaldığı kadarını sizlere aktaralım istedik bugün. Başkan Zeybek yaptıklarını, ettikleri pek anlatmayı sevmese de, basın mensuplarına icraatları pek duyurmuyor olsa da biz bu fırsatı değerlendirelim isteriz.

 

YONCAALTI CAMİİ ÇEVRESİ YENİDEN DÜZENLENECEK

 

Yoncaaltı Camii yanında bulunan ve eski sebze pazarı olarak tanınan alanda yeni düzenlemeler yapılacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Oraya yapılan binalar yıkılacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüştük. O binalar amacına uygun kullanılamıyor. Aynı zamanda güzelim caminin silüetini de bozuyor. Alttaki otopark yapım hataları nedeniyle verimli kullanılamıyor. Otoparkta öyle bir yere direk konulmuş ki araçların dönüşüne mani oluyor. Üzerinde bina olduğu için direği kaldıramıyoruz. Üstteki binayı yıkarsak alt kısmı askıya alacağız ve o direği kaldırabileceğiz. Böylece otopark kullanılabilecek. Üst tarafa da ahşap yapı ile modern bir Pazar yeri inşa etmeyi düşünüyoruz. Esnafımızın böyle bir talebi var. Eski Pazar yeri yıkılıp, semt pazarları çevreye dağılınca merkezde böyle bir ihtiyaç olduğu bize aktarılıyor” dedi.

 

TİYATRO DEVAM EDECEK

 

Belediye Şehir Tiyatrosu’nun gösterimlerinin devam edeceğini, ancak özellikle örf ve adetlerimize uygun oyunların seçimine dikkat edileceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kendisine sunulan önerilere karşılık “Hükümetönü’ndeki kavşak noktada saat kulesi yapımıyla ilgili teklif tekniğe pek uygun gelmiyor. Orada hem trafik tehlikeye düşer, hem de çevredeki anıtlar bu işe engel olur. Yeni yapılan Kent Meydanı’nda anfi tiyatro benzeri bir yapının olup olmayacağını araştıralım” dedi.

 

TELEFERİK YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK

 

Teleferik projesinin yap, işlet, devret modeliyle ihale edildiğini ancak ihaleyi üstlenen Ankaralı firmanın işe başlama süresinin bugünlerde dolduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bursa’dan bir firma başta olmak üzere bu işe talip olan bazı firmalar hazırda bekliyorlar. Teleferikle ilgili olarak yeniden ihale sürecine gireceğiz. Yeterliliği olan firmaya bu işi ihaleyle vereceğiz” dedi.

 

AFJET GENİŞLEYECEK

 

AFJET’in hizmet alanının genişlemesiyle ilgili loarak seçim öncesinde çok tartışmalar yaşandığını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Biz AFJET’in kapasitesini artıracağız. Ama bunu yaparken önceliğimiz mevcut şebekenin olduğu yerler. Mesela Devlet Hastanemiz doğalgaz ile ısınıyor. Önceliğimiz Devlet Hastanesi gibi kamu kurumlarımız olacak. Sonrasında eğer imkanımız olursa mevcut hatlar üzerinde bulunan ve henüz AFJET’e geçmemiş olan binaların bağlantılarını yapacağız” dedi.
***
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Dostlar Meclisi’ne verdiği haberlerden bazıları böyle. Sizler de Dostlar Meclisi’nin birer üyesi olduğunuza göre, haberiniz olsun istedik.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti