Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İLKELİ OLMAK YA DA OLMAMAK

Burcu Aydın 5 Ekim 2016 Çarşamba 14:09:22
 

Cenab-ı Allah’ın da kullarının da hesabı var. Tek doğru ve tutacak olan hesap şüphesiz bir ve tek olan Yüce Rabbimize aittir.
Beylik sözlerdendir, muhakkak kulağınıza gelmiştir. “Hesapsız çavuşlar döner poposunu avuçlar” diye. Hesap içinde hesap kuranlar, kuramayanlar, kurduklarını sananlar. Sonunda veciz ifadedeki benzetmeyi yaşamak durumunda kalıyor.
Ucuz halk kahramanlığı ve bu ucuzluğun getirdiği saman alevi “ilkeli adam” şöhretleri. Önce var olan düzenin çarkının ahenkli dişlisi olup daha sonra 180 derece çark etmek ilkesellikle örtüşmüyor. Hangi tür bir doldurma ya da nasıl basit bir hesabın sonucudur ki yapılanın yanlış olduğu kanaatiyle “ben bunu yapamam” diyerek şapkanızı alıp gidiyorsunuz?
Yıllar yılı toplum genelinde ucuz halk kahramanları oluşturulduğunu gördük, anladık, bildik. Ama sanki biraz da geç kaldık. Bu Afyonkarahisar vilayetinde de böyle, yurt genelinde de hatta dünya coğrafyasının hemen her yerinde.
Sanal artistler oluşturduk zaman içinde. Bırakın çevreye kendilerine dahi hayrı olmayan saman alevleri tutuştukları gibi sönüştüler. İlkeli adam, ilkeli insan, onurlu meslek erbabı sıfat amiyane tabirle ayaklarına yatan zavallılara bugünkü kritiğimiz ilkeli olmak ya da olmamak mesele burada beyler!!!!!!

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER