Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Kamudaki çalışmalar – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 25 Şubat 2016 Perşembe 13:58:22
 

Basın kuruluşlarının en önemli haber kaynaklarından birisi kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Özellikle yerel basında kamu haberleri özel bir önem arz eder, geniş yer kaplar.
Kimi zaman eleştirel, kimi zaman yapılan faaliyetleri tanıtıcı haberlere sık sık rastlamak mümkündür. Afyonkarahisar’da kamu ile basın arasındaki ilişkiler genelde olumlu seyir izlemekle birlikte bazen dalgalanmalar yaşanabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde böylesi bir dalgalanmaya tutulmuş olsak da Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in emekleri ile bu dalgalanma yerini durulmaya bıraktı. Lafın burasında İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Emniyet Müdürü İbrahim Özel ve İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu’yu da zikretmemek haksızlık olur. Elbette Vali Yardımcısı Erhan Günay, Valilik Özel Kalem ve Basın Müdürlüklerini de…
Afyonkarahisar bürokrasisinin tepesindeki isimler basına doğru bilgi akışının sağlıklı yürümesi adına üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz.
Kamu görevi yapan basın kuruluşları aracılığıyla halka doğru bilgilerin zamanında aktarılması, bilgi kirliliğini ve “yanlış bilgi terörü”nü önleyecektir.
***
Kamu çalışmalarından bahsetmişken Afyonkarahisar Adliyesi’nde son zamanlarda yaşanan değişime değinmek isteriz.
Afyonkarahisar Adliyesi’ne herhangi bir işi için köyden gelen bir vatandaş da, zaman garibi şehirli vatandaş da artık kat kat, kapı kapı dolaşmaktan kurtuldu. Adliye’nin giriş katında oluşturulan “önbüro”lar bu külfeti sona erdirdi. Hangi mahkemede olursa olsun, kendinizle ilgili bir durumu tek noktadan, tek memurdan teferruatıyla öğrenebiliyorsunuz. Türkiye’nin belli başlı kentlerinde olan bu uygulamanın Afyonkarahisar’da da hayata geçirilmiş olması bir şans. Harç yatırma işlemleri dahil her türlü adli işini kapı kapı gezmeden, oradan odaya savrulmadan tamamlayabilmek, “bürokrasi hazretleri” karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaş için nimet değil de nedir?
Elbette, güvenlik açısından en önemli noktalardan birisi olan Adliye’de, herkesin her yerde dolaşması da uygun bir durum değildi. Yeni sistemle katlarda, odalar arasında dolaşan kişiler de kontrol altına alınmış, güvenlik önlemleri artırılmış oldu. Gerekli bir hassasiyet…
Öte yandan Ordu Bulvarı’ndaki eski Adliye binası ile ilgili de yeni tasarruflar söz konusu. Vatandaşın kolay ulaşımı gereken birimler önümüzdeki günlerde eski adliye binasına taşınacak gibi görünüyor.
***
Malum, Afyonkarahisar’da 6 tane icra dairesi olduğunu artık sağır sultan bile duymuştu. Hele birkaç yıl önce yeni açılan 6. İcra Dairesi için düzenlenen kurdela kesim töreni basında geniş yer bulunca bilmeyenler de bu durumu öğrenmişlerdi.
O zaman “Açılışı düzenlenen icra dairesinin pilot bir uygulamayı hayata geçirmek için yapılan yeni bir düzenleme olduğu” ne kadar anlatılmaya çalışılsa da çabalar sonuçsuz kalmıştı. “İcra dairesi törenle açıldı” imajı tüm çabalara galip gelmişti.
Bugün Afyonkarahisar’daki tüm icra daireleri birleştirilmiş vaziyette. Tek icra dairesinin içerisinde uzmanlaşmış personel ekipleriyle dosyaların, hazırlığı, takibi, sonucu daha rahat yapılabiliyor. Yeni sistemle ilgili eksiklikler tek tek gideriliyor. Bu çalışmalar, işlemlerdeki doğru ve hızlı sonuç hedefinin gerçekleşmesi adına yapılıyor.
***
Tüm bunları söylerken Afyonkarahisar’ın icra dairelerindeki yükün azaldığını kast etmiyoruz, yanlış anlaşılmasın. Ekonomideki kötü durum elbette ki icra dairelerindeki dosya sayısına aksediyor. Bakınız, nüfusu 300 bin civarında olan Afyonkarahisar merkezinde 77 bini aşkın icra dosyası var, icra dairesinde.
Bu dosyaların tamamı ticari alacak-verecek konularını içermiyor. Artık nafaka, boşanma gibi aile dosyaları da icra dairelerinin bünyesine girdiğinden, durumu ona göre tahlil etmek gerekiyor.
***
Adliye’den bahsetmişken, son günlerin revaçta olan bir söylentisine de değinelim. Cezaevi’nin taşınması meselesi…
Artık şehrin ortasında kalan cezaevi kampüsüne uzun zamandır yer arandığı malum. 2000’lerin başından bu yana cezaevinin taşınması gerektiği söyleniyor. Konya yolu üzerindeki Karaaslan çayırı bu iş için uygun bulunan alanlardan birisiydi.
Yeni bilgilere göre; Afyonkarahisar cezaevi Şuhut yolu üzerinde Efe köyü girişindeki alana oldukça büyük bir şekilde yeniden inşa edilecek. Yaklaşık 8 bin kişi kapasiteli olacak yeni cezaevi bölgenin bu alandaki en büyük tesisi olacak.
Her ne kadar resmi görevi bulunanlar bu konuyu şimdilik teyid edemeseler de, Şuhut lobisi bu konuda oldukça etkili. Düşünsenize, 8 bin mahkum nüfusu ve en az 500-1000 görevlisi ile neredeyse bir ilçe kadar nüfus, Şuhut ile Afyonkarahisar arasında konuşlanacak. Bunun elbette ekonomik getirileri olacak.
Sonuç itibariyle mevcut cezaevinin taşınması konusunda herkes hemfikir. Bakalım yer konusu nasıl sonuca bağlanacak?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER