Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kazananlar, kaybedenler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 1 Nisan 2014 Salı 03:00:00
  Yerel seçim süreci tamamlandı.
11 Aralık 2013 günü bu sütunlarda yaptığımız yorumda şöyle demişiz:
“Bugünkü şartlar dahilinde, altını çiziyorum, bugünkü şartlar altında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın en güçlü adayı, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti’dir. Her iktidar dönemi gibi Çoban yönetiminin de yıpranma yaşadığını öngörebiliriz. Ama bu yıpranma bugün için Çoban’ı ve AK Parti’yi Başkanlıktan uzaklaştıracak boyutta görülmemektedir. Bu sözlerimiz bugün için geçerlidir. İlerleyen süreçte, gelişen olaylar ve zaman ne getirir, hep birlikte göreceğiz. Çoban, bugünlerine tabir-i caizse “sakin güç” olarak ulaşmıştır. Kendi partisi içinde ve diğer partilerle yaşadığı onca siyasi çekişmeden hep kazanarak çıkmış, bunu da akıllı ve sakin stratejisi sayesinde başarmıştır.”
Bizim bu tahminde bulunduğumuz günden sonra aslında siyaset sahnesinde çok değişiklikler oldu. Hatta ortalık birbirine girdi. Bu hengamede Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı yarışı da kızıştıkça kızıştı. Önemli git-geller yaşandı. Ama bizim Çoban’la ilgili öngörümüz değişmedi.
Ve bugüne geldiğimizde Burhanettin Çoban Afyonkarahisar’ın demokrasi geçmişinde üst üste iki kez seçilen ilk ve tek başkan olarak kendini tescil ettirdi.
Hayırlı, uğurlu olsun.
Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak dikkat çeken noktaları ve genelde yapılan yorumları paylaşmak gerekirse;…
Başkanlık seçimindeki oy oranları ile Meclisler için kullanılan oy oranlarındaki değişimler dikkat çekmektedir. Bilinçli seçmenlerin Başkanlık seçiminde bir noktaya yönelirken, Meclisler konusunda başka noktalara yöneldikleri gözlenmektedir. Bu durum Meclis üyeleri ve siyasi parti teşkilatları için bir mesaj olarak yorumlanırken, gayri resmi ittifak ya da birinci karşısında en güçlü rakibe yönelme tahminlerini de güçlendirmektedir.
Hizmet Hareketi’nin seçim kampanyasındaki etkinliğinin, seçim sonuçlarına yansımayışı, AK Parti’nin seçimden galip çıkışı, vatandaş tarafından AK Parti’nin yine mağdur olarak görüldüğü, seçmenin yapılan yatırımlardan, ekonomiden ve özellikle Başbakan Erdoğan’dan memnuniyetinin göstergesi olarak yorumlanmaktadır.
Tabi bunu söylerken, Afyonkarahisar bazında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve her ikisinin çalışmalarının da genel kabul gördüğü gerçeğini göz ardı etmemek gerekir.
İl geneline bakıldığında, iktidar ile muhalefet arasındaki dengelerin çok da değişmediği gözlenmektedir. Her iki cephe açısından da bir yerler kaybedildilse de, başka yerler kazanılmıştır. Genel tabloda denge büyük oranda korunmuştur.
Seçimin görünen yüzünde kaybeden adayları olan Fatih Çetinkaya ile Mehmet Ecer için yapılan yorumlarda ise, “Afyonkarahisar siyaseti iki parlak isim kazandı. Bundan sonraki siyasi hesaplara bu iki isim de dahil edilmelidir” fikrinde birleşilmektedir.
***
Aralık ayından bu yana süren siyasi gerilim nihayet bitti.
Gazetemiz açısından durumu değerlendirdiğimizde, kendimize biraz övünme payı çıkartsak haksızlık etmiş olmayız sanırım. Çünkü seçimin hemen hemen tüm kesimleri tarafından gazeteniz Kocatepe’nin seçim sürecindeki tarafsız, objektif duruşu takdir görmüştür. Tüm siyasi görüşlerin temsilcileri ile okurlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler bu konuda bizleri memnun etmektedir. Seçim sonuçları ile ilgili olarak çekilen emekler de boşa gitmemiş, en detaylı, kapsayıcı bilgiler gazeteniz Kocatepe’de yer bulmuştur.
Kocatepe’nin genel yayın prensipleri, 50 yıllık geçmişinde olduğu gibi aynen devam etmektedir. Bunun muhtelif kesimlerce tescilinin mutluluğunu yaşıyoruz çalışma arkadaşlarımızla birlikte…
Şakayla karışık şunu da belirtmek gerekirse eğer, gazetemiz açısından dikkatimizi çeken bir başka nokta da bizim binamızın da bulunduğu Kurtuluş Caddesi’nin bu seçimlerde siyasi tansiyonun en yüksek olduğu nokta oluşudur. AK Parti İl binası ile CHP seçim merkezlerinin hemen yanıbaşımızda bulunuşu, siyasi çalışmalarda şehrin işlek caddesi olan Kurtuluş caddesinin tercih edilişi, hem bizim, hem de komşularımızın dikkatini çeken bir unsur olmuştur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti