Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KEŞKE HER ZAMAN… – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 13 Ekim 2017 Cuma 10:50:06
 

AK Parti 26’ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 6-8 Ekim tarihleri arasında Afyonkarahisar’da yapıldı. Bu toplantı dolayısıyla devlet, iki gün boyunca Afyonkarahisar’dan yönetildi; zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu’nun tüm üyeleri Afyonkarahisar’daydı.
Hal böyle olunca, yaygın basın kuruluşlarının da ilgisi görülmeye değerdi. Yaygın basın kuruluşu demişken…
Yerel basın temsilcilerinin akreditasyonun yalnızca NG Afyon Otel önündeki çadırlardan ibaret olduğunu tekrar belirtelim.
Yerel ve ulusal arasındaki bu akreditasyon ayrımı, umarız bir sonraki kampta çözülür.
Yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri Cumartesi ve Pazar günleri, günün 6-7 saatini çadırda geçirdiler. Bazı tanıdık meslektaşlarımıza sorduk: “Siz böyle bekleyeceğinize, otele gireceğiniz saati size bildirseler. O zaman boşluğunda Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri sizi şehirde gezdirse…”
Aldığımız cevap şu oldu:
“Türkiye’nin en yetkili kişileri buradayken, hiç kimse otelin önünden ayrılmaz. Görüyorsunuz, aniden bir Bakan çıkıyor, bir Grup Başkanvekili çıkıyor. Her anın görüntüsü çekilmeli.”
Tamam, doğru bir yaklaşım.
“Peki, bu büyük toplantıyı şehir için tanıtım fırsatına nasıl dönüştürebiliriz” diye sorduk bu sefer.
Cevap netti:
“Buradaki toplantı Cuma günü başlıyor. Görevlendirmeler ise neredeyse bir hafta önceden belli oluyor zaten. Basın kuruluşları ile temasa geçilir. ‘Görevlendireceğiniz kişiyi Cuma günü değil, Çarşamba günü gönderin’ diye rica edilir. Çarşamba ve Perşembe, Valilik ya da Belediye ev sahipliği yapar, şehrin tanıtılmasına yönelik haberler düzenlenir. Bir taraftan da ‘Kamp öncesi nabız tuttuk’ şeklinde haberlere yer verilir. Toplantı başladığında da gazeteciler, en azından yol yorgunu olmaz.”
Biz iletmiş olalım.
***
6-8 Ekim’de Afyonkarahisar’ı gördükten sonra, bir kez daha düşündüm: Keşke her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar’ı ziyaret etse. Ne egzoz cızırtıları duyduk o iki günde, ne trafik keşmekeşi yaşadık. Gece yarıları bağıran çağıranlara da rastlamadık. Tam bir huzur şehri izlenimini verdi Afyonkarahisar. Tabii ki bunda Afyonkarahisar’da görevlendirilen polislerimizin etkisi büyüktü.
Buradan nasıl bir sonuç çıkıyor?
Afyonkarahisar’da polis kadrosunda açık olduğunu biliyoruz. Büyük toplantılarda olduğu gibi dışarıdan 1000 polis görevlendirilmesine gerek yok.
Şehrin sıradan günlerindeki asayişin sağlanması adına 500 civarında polisin Afyonkarahisar’a tayinin çıkması yeterli, kanaatimce.
Vatandaş, polisi gördüğünde davranışlarına çeki düzen veriyor.
***
“Keşke her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar’ı ziyaret etse” görüşümün ikinci kısmı ise kaldırımlar ile ilgili.
Örnek vermem gerek:
Arkeoloji Müzesi’ne yakın bir bölgede kanalizasyon ekibi çalışma yaptıktan sonra yaklaşık 1 hafta bozuk kalan kaldırımlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a gelmesinden hemen önce düzeltildi, tamir edildi.
Bunu sağlamak çok mu zor?
O konuyu da yarın işleyelim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER