Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABER OLACAK

Muharrem Günay 29 Ekim 2013 Salı 02:00:00
  – Ey Allah’ın Rasûlü, kıyamet ne zaman kopacak? Diye sordu. Peygamberimiz:
– Sen kıyamet için ne hazırladın? Buyurdu. Adam:
– Ey Allah’ın Rasûlü, ben kıyamet için çok namaz, oruç ve sadaka hazırlamadım, ancak ben Allah’ı ve Peygamberini severim, dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz.
– O halde sen sevdiklerinle beraber olacaksın, buyurdu. (Müslim, Kitabu’I-Birr ve’s-Sıla, 50)
Konu ile ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmuştur:
”Kim Allah’a ve Rasûle (canu gönülden) itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği nebîler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle beraber olacaklardır. İşte onlar ne güzel arkadaştırlar!” ( Nisa, 69; Bk. Nisa: 80)
Allah sevgisi insanı Allah’a yaklaştırır ve O’nun rızasını kazanmasına sebep olur. Peygamberimiz buyuruyor:
“Davut (a.s.)’un duasından birisi şöyle idi: “Allah’ım, senden senin sevgini ve seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine beni ulaştıracak amelleri dilerim. Allah’ım, senin sevgini, nefsimden çoluk çocuğumdan ve soğuk sudan daha sevgili kıl.” (Tirmizi, Davut, 73.)
Allah’ı seveni, Allah’a itaat edeni Allah da sever, başkalarına da sevdirir. Ebû Hureyre (r.a.) anlatıyor: Peygamberimiz şöyle buyurmuştur.
“Allah Teâlâ bir kulunu sevdiği vakit, Cebrail (a.s.)’a, “Allah filanı seviyor, onu sen de sev” diye emreder. Cebrail de onu sever ve gök ehline, “Allah filanı seviyor, siz de onu seviniz” diye seslenir. Bunun üzerine göktekiler o kimseyi severler. Sonra da yeryüzünde onun sevgisi kalplerde yerleşir.” (Buhari, Kitabu Bedi’I-Halk, 6; Müslim, Kitabu’I-Birr ve’s-Sıla, 48.)
Allah ve Rasûlünü sevmeyen ve sevdiklerini iddia ettikleri halde bu sevginin önüne başkalarına olan sevgi ve saygılarını geçirenler Kur’an’da şöyle uyarılırlar:
“Onların çoğu Allah’a ancak ortak koşarak inanırlar.” (Yusuf: 106)
“Öyle insanlar vardır ki, Allah’dan başkasını (putları, arzu ve hevalarını, yücelttikleri, sevip bağlandıkları şahısları, bazı varlık ve eşyayı, gizli veya açıktan sevip) O’na (Allah’a) denk hâle getirirler; tıpkı Allah’ı sever gibi onları severler, (böylece şirke düşerler, Allah yerine onlara bağlanırlar). Hakiki inanmışların sevgisi (emirlerine itaat ve bağlılığı) ise daha kuvvetli ve içtendir. (O’na denk hiçbir sevgi beslemezler. Allah’a eş koşup da kendilerine) zulmedenler, azabı gördükleri zaman (anlayacakları gibi) bütün kuvvet (ve kudret)in Allah’ta bulunduğunu ve Allah’ın azabının, gerçekten çetin olduğunu keşke (önceden) bilselerdi.” (Bakara: 165) (krş. 6 Enam/136; 12Yusuf/106; 14İbrahim/30; 31Lokman/21; 33Ahzab/66-68; 34Sebe/31; 40Mü’min/73-75; 45Câsiye/23)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER