Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Lokantamıza hoş geldiniz – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 16 Mayıs 2013 Perşembe 03:00:00
  Sıcak yemekten önce ne alırdınız? Yayla ve şehriye çorbalarımız 1 lira, pirinç ve bulgur pilavımız da aynı fiyatta.
Hemen hatırlatalım, yayla çorbasında 160, şehriye çorbasında 142, pirinç pilavında 179, bulgur pilavı 249 kalori bulunuyor. Gün içinde almanız gereken kalori değeri ise baylar için 2500-3000, bayanlar için ise 1800-2000 civarında. Seçiminizi bu hesaplara göre yapın lütfen, ama fazlasını da alırsanız bizim için sorun yok. Gerçi sizin için de sorun olacağını zannetmiyoruz ne de olsa aylık 10 bin liranın üzerinde “ödenek” alıyorsunuz. Fiyatlarımız ise sudan ucuz…
Ana yemeklerden de sipariş edin, ne olur. Örneğin pilavlı kuzu tandır 6 lira, avcı kebap 5 lira, pilavlı Mengen kebap 5 lira, patatesli fırın köfte 5 lira, beğendili piliç but 4 lira, tavuk söğüş 3 lira…
Izgara isterseniz, fiyatlarımızı biraz yükseltmek zorunda olduğumuzu söylemeliyiz. Lütfen Meclis kürsüsündeymiş gibi davranmayın olur mu? Izgara çeşitlerimiz, 4 lira ile 7 lira arasında.
Sebze yemeklerimizi tavsiye ederiz. Sebze yemeklerimizin çeşitleri 2’şer lira. “Zeytinyağlı yiyemem aman” demiyorsanız, 2 buçuk liraya da zeytinyağlı yemeğimiz var, 1 buçuk liraya da. Salatalarımız 4 ila 6 lira arasında, ama siz tanıdıksınız, 1 liraya da damak zevkinize uygun bir salata yaptırabiliriz.
Tatlılarımız da ağzınıza layık efendim. Eh, tabii tatlı yiyelim, tatlı konuşalım. Hatta konuşmasak da olur. El kaldır, el indir; bayağı yoruluyorsunuz zaten. Bir de bizimle konuşmaya tenezzül ederseniz, yazık olmaz mı size? Uygun fiyatta anlaşabiliriz tatlılar konusunda. Meyvelerimiz, meşrubatlarımız da mevcut efendim. Ama listeye nasıl girdiğini anlamadığımız alkollü bir içecek de satıyormuşuz. Tensip buyurursanız o alkollü içeceği listemizden silmek isteriz, efendim…
Unutmadan söyleyelim: Lokantamızda TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulanıyor. Sizin güvenliğiniz, bizim için çok çok önemli.

Uçuruma rağmen serzeniş
Menüsünü yazdığım lokanta, öyle hemen her vilayette görebileceğiniz, ünlü şehir lokantalarından değil. Yukarıdaki menü ve benzerini, ancak Ankara’da görebilirsiniz, örneğin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Ulusal Kanal’dan Murat Karabulut’un desteğiyle aldığım menüdeki fiyatlar oldukça cazip. “Öldük, bittik, yanıyoruz” diyen milletvekillerinin boğazından geçenleri sayacak değilim, ama asgari ücretlinin yaşam şartlarına karşılık milletvekillerinin “Maaşım yetmiyor” serzenişleri de anlaşılır gibi değil.

Milletvekilleriyle Dayanışma Platformu
İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “Milletvekilleriyle Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu” kuruldu. Herkes, aklındaki “yardımlaşma” fikrini, o platforma yansıtsa, milletvekillerinin kendileri için yasa çıkarmasına gerek kalmaz. Orada paylaştığım “Mebus” adlı şiiri, buraya aktarmak isterim:
Çölde kaldım kumsuzum
Gölde yüzdüm susuzum
İki yakam denk değil
Gariban bir mebusum

Kapı kapı gezerim
Dil döker oy isterim
Hiç dayanmaz benzinim
Gariban bir mebusum

Erir gider maaşım
İmza ile el kaldırırım
Et görmez hiç boğazım
Gariban bir mebusum

Yıpranıyorum hem de çok
Her tutanak bana bir ok
Benim derdime çare yok
Bir gariban mebusum

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti