Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

MECLİS’TE 8 PARTİ

Yeni dönemde TBMM’de 8 ayrı parti yer alacak. Yeni Yasama döneminin 8 Temmuz’da başlaması öngörülüyor. Meclis’te bu dönem AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HDP yer alacak. Ayrıca CHP listelerinden gösterilip seçilen Saadet Partili 3 milletvekili ile İyi Parti listelerinden seçilen Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal Meclis’te yer alacaklar. AK Parti listelerinden seçilen BBP Genel Başkanı Destici de Uysal gibi Meclis’te olacak. Bu durumda Meclis’te 8 ayrı siyasi parti temsil edilmiş olacak.
***
Siyaseti hakkıyla takip ettiğine inandığımız bir kardeşimiz seçimlerin ardından değerlendirmede bulundu. Der ki:
Aklıma şöyle bir şey takıldı: Biz partili cumhurbaşkanı seçtik. Fakat en iddialı iki ismin partileri, kendilerinden 8 ila 10 puan az oy aldı. Partili cumhurbaşkanı derken partisi küçülen kendisi büyüyen bir cumhurbaşkanı mı seçiyoruz acaba? İnce de gelseydi partisinden büyük olacaktı…”
Ne dersiniz, haksız mı?

TAYTAK “HÜKÜMET” DİYOR

MHP’nin yeni Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak seçim sonrası yaptığı değerlendirmede Afyonkarahisarlılar’a teşekkür etti. Taytak’ın mesajını hep birlikte gazetelerde okuduk.
Mehmet Taytak’ın bu mesajını okurken özellikle bir cümlesi bizim dikkatimizi çekti. Taytak mesajında “Milliyetçi Hareket Partisi Meclis’te güçlü bir parti olarak görevini yürütecek. Yine önce ülkem ve milletim diyerek çalışmalarını sürdürecek. Milletin menfaatleri ne gerektiriyorsa onu inşallah Meclis’te ve Hükümet’te gereken çalışmayı yapacağız” diyordu.
Biz bu cümleyi “MHP yeni dönemde Hükümet’te yer alacak. Hazırlıklar ona göre” diye yorumlarsak yanılmış olur muyuz?

61 BİN OY, 1 AFYON MİLLETVEKİLİ ETTİ

Afyonkarahisar’dan bir milletvekili çıkarmak için bir siyasi partinin en az 61 bin civarında oy alması gerektiği gerçeği bu seçimle ortaya çıkmış oldu. AK Parti 248 bini aşan oyuyla 6 Afyonkarahisar Milletvekilliğinden 3’ünü, CHP 64 bini aşan oyuyla milletvekillerinden 1’ini, MHP 63 bini aşan oyuyla milletvekillerinden 1’ini, İYİ Parti 61 bini aşan oyuyla milletvekillerinden 1’ini aldı.
Yani Afyonkarahisar seçmeninden 61 binin üzerinde oy alana Ankara’nın yolu açılmış oluyor. Elbette ki her seçimin kendine has şartları, hesaplamaları var. Bu seçimde ortaya çıkan tablo böyle…

SOSYAL MEDYA BALONU

Seçimler öncesinde yapılan değerlendirmelerde “Sosyal medya seçimlerin belirleyici unsuru” yorumları yapılıyordu. “Sanal basın, sosyal medya etkili olacak, kazananı belirleyecek” diyenler yanıldılar. “Konvansiyonel basın” olarak adlandırılan eski usul medyanın, yani gazeteler, televizyonlar ve radyoların seçimlerde eskisi kadar etkin olmadığı, internet medyası ve sosyal medyanın etkisinin arttığı görüşü pompalanıyordu. Seçim sonuçları ile birlikte görüldü ki pompalanan bir çok bilgi gibi bu da “efsane” imiş. Eğer ki sosyal medya denildiği gibi seçim sonuçlarında eski usul medyadan etkili olabilseydi bugün seçimlerle ilgili konuştuğumuz sonuçlar çok daha başka olmalıydı.
Siyasette, seçimlerde sosyal medyaya bel bağlayanların, konvansiyonel medyayı hafife alanların artık bir kez daha düşünmesi gerekiyor. Elbette çağın gerekleri kullanılacak, internet, sosyal medya da kampanyalara dahil edilecek. Ama yumurtaların hepsini bir sepete koyan yanılır. Bizden hatırlatması…

EROĞLU İSTİFA EDER Mİ?

Seçimler öncesinde bir balon uçuruldu: “Veysel Eroğlu milletvekili seçilse de istifa edecek. Bakan olacak” deniliyordu. Biz en baştan beri bu fikre katılmadık. Bugün de aynı görüşteyiz. Afyonkarahisar Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun istifa edeceği fikri bize göre mantıksız. AK Parti’nin milletvekili sayısına bakıldığında milletvekili feda edebileceği bir ortam görülmüyor. Bu durumda Eroğlu’nun istifası da gündeme gelmez. Bu demek değildir ki Eroğlu’na ya da diğer milletvekillerimize daha aktif görevler verilemez. Bekleyip göreceğiz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti