Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE VE MENSUPLARINA BİR MESAJIM VAR…

Kocatepe Gazetesi 13 Ağustos 2013 Salı 03:00:00
  Sayın Milli Eğitim Müdürüm ve diğer yönetici arkadaşlar; Sınav sonuçları açılandığı günden bu yana öğrencilerle görüşüyorum, öğretmenlerle görüşüyorum. Ben bunu SBS sonuçlarından daha çok önemsiyorum. Çünkü aynı mesleği yaptığım arkadaşlarımın fikirlerinden yararlanmak bana haz veriyor. Umarım bu haberleri yetkililer de okuyordur. Çünkü eğer bu sistemde bir başarısızlık söz konusu ise yöneticilerin bu durumu paylaşacakları ilk insanlar öğretmenler olmalıdır.
Ben sistemin neden başarısız olduğu ile ilgili düşüncelerimi biraz kişiselleştirerek anlatmak istiyorum. Öğretmenlerin neler çektiği ile ilgili fikir sahibi olunursa inanıyorum ki bir çok sorunun nedeni çok daha rahat tespit edilir.
Bir öğretmen arkadaşım 24 yıllık öğretmen olduğunu, Doğuda ve güney doğuda bazı illerde 22 yıl birleştirilmiş sınıflarda görev yaptığını, tek öğretmen olarak bazen 60, bazen 20 öğrencisi olduğunu söylüyor ve 5. sınıfları hiç okutamadığını, durmadan yer değiştirildiğini söylüyor. Şu anda 24. yılını çalışıyor ve hiç il merkezlerinde görev yapamamış. 22 yıldır 5. sınıf okutamadım! Neden mi? Okul yöneticilerinden dolayı. “Atanan öğretmen tapu kadastro mezunu, ziraatçı… birinci sınıf almak istemiyor, yapamaz” gibi nedenler ve bırak 3. sınıfı dön 1. sınıfa! Bırak 2. sınıfı dön 1. sınıfa….! Yıllarca uğraştım merkezde bir okulda çalışmak için ama tesadüfen sadece 2 yıl sürdü. Başka bir il ve yine köyden başla!
Bir zamanlar SBS sonuçları 1500 savcı ataması için kaç gün ertelendiğini sizler bilirsiniz. Neden öğretmen atamaları SBS den sonra yapılmıyor! Benim çocuğum farklı bir ilde okul kazandı ise ben nasıl gideceğim o ile, kaç yıl uğraşmam gerekecek bu iş için! Kısaca canından bezdirilmiş, günlük sorunlarla boğuşan, bütün ideallerini kaybetmiş, karşılaştığı haksız uygulamalar ile adalet duygularını yitirmiş, okulda yönetici karşısında, veli karşısında ve nihayet son sınıf geçme ve disiplin yönetmelikleriyle de öğrenci karşısında bir hiç konumuna getirilmiş öğretmenler ordusu.
Çözüm mü ? 1: MEB müfredat hazırlamada toplumsal değerlerimizi, ailelerin genel olarak eğitim düzeyi profilini, bölgesel farklılıkları göz ardı etmemeli, hazırlanacak müfredatta öğretmenlerin aktif olarak görev almasını sağlamalıdır.
2: Öğretmen atamalarında özellikle il içi atamalarda adam kayırmacılığına hemen son vermeli, hiçbir şekilde torpil işlememeli. Kişinin hangi sendikadan olduğuna bakılmamalı, sendikal sayının artırılması için böylesine adaletsiz bir yol tercih edilmemeli.
3: Okul yöneticileri asaleten atanmalı, bir açık olduğunda hemen münhal bildirip boşluk kapatılmalı.
4: Okul idaresinde çalışanlara aktif görevler verilmeli, öğretmen sadece derse giren çıkan, belirli gün ve haftalar kutlayan insan olmaktan çıkarılmalı çalıştığı kurum için değerli bir birey olmanın verdiği sorumluluğu hissetmeli, okul yönetimi yeniden yapılmalı.
5: Disiplin yönetmeliği uygulanır bir şekilde değiştirmeli, okulda disiplini sağlamak için verilecek bir ceza için kırk dereden su getirilir halden çıkarılmalıdır.
6. Öğrenci yönlendirilmede öğretmen kararları kesin olmalı bu kararlar dışında yönlendirme kabul edilmemelidir. Öğretmenin öğrenci ve veli karşısındaki konumu zedelenmemelidir. (Bir polisin kestiği ceza, bir doktorun verdiği rapor, bir hakimin verdiği kararı değiştirmek için ne kadar uğraşılması gerektiğini hepimiz biliyoruz.)
(Bir Eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti