Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranılmıyor

Burcu Aydın 16 Ağustos 2013 Cuma 03:00:00
  Türk-İş İl Temsilcisi Sayın Muharrem Uslu, dün konfederasyona bağlı sendika başkan ve temsilcilerinin de katıldıkları bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının içeriği bugün tüm gazetelerin sütunlarında yerini aldı.
Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Sayın Yücel Şahin’i beklerken muhabirlerle sohbet eden Muharrem Uslu, gündemdeki konular ve yaklaşan yerel seçim çalışma dönemi hakkında düşüncelerini paylaştı. Medyayı da eleştiren Sayın Uslu, medyanın Afyonkarahisar’daki bürokratlara fazlaca destek verdiği düşüncesini paylaştı.
Bürokrata destek verilmesi, iktidar ya da muhalefet yandaşı olunmasından rahatsızlık duymadığını ancak özellikle son dönemde bu konularda denge gözetilmediği gözlemini aktardı Sayın Uslu. Yerin dibine batırmak ve göklere çıkarmaktan ziyade hak bilinenden şaşmayıp körü körüne yerginin ya da desteğin yanlış olduğunu belirtirken bürokrat kesiminin eleştirilmesinden kaçınıldığını ifade etti.
Sohbet sırasında bir eleştiri de bana geldi. Önceki günkü sayımızda yer bulan bir haberimden dolayı bu eleştirinin muhatabı oldum. Kendisi habere konu olan bürokratı başarılı bulup bulmadığımızı sordu. Ek olarak bu şahsa ve anlattıklarına genişçe yer verildiğine dikkat çekti. Verdiğim cevapta, şehrin güncel olan konu ve sorunlarına yönelik sorduğum soruların cevaplandığını, bizim için tarafsız bakış açısına halel getirmemenin önem taşıdığını dile getirdim.
Sayın Başkan hak bilinen yolda verilecek destek ve eleştiri konusunda net ve gerçekçi olunması düşüncesinde haklıdır. Bu tespitine katılmamak mümkün değil. Ancak sevelim sevmeyelim, zıtlaşsak da profesyonel zihniyetle işimizi icra etme çabamızı göz ardı etmemeli gerçeğini bu vesile ile hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki bürokratlar ya da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, atanmış ve seçilmiş yöneticiler; kimse kimseye bayılmıyor. Ama sevgi ve tercihte hür saygıda ve tarafsızlıkta mecbur, eşit ve adil olmak durumundayız.
Sayın Başkanım, gönülden geçen, arzu edilen yazılıp sütunlarda çarşaf çarşaf yer alınca iyi oluyor da aksi olunca değil mi? Muhabir, bürokrat, atanmış, seçilmiş yönetici sıfat, tanımlama her ne olursa olsun ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranmak mümkün değil ne yazık ki.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER