Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

PAŞALARIN ZİYARETLERİ

2019: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta heyeti Afyonkarahisar Valiliği’nde

2019: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta heyeti Afyonkarahisar Valiliği’nde

 

Bugünkü yazımızda amacımız, kimseyi eleştirmek, yalancı çıkartmak ya da başka bir hesap gütmek değil. Peşin peşin belirtelim ki, yazı başka manâlara çekilmesin.
Tek gayemiz bilgilerin arşivlere doğru geçmesi, tarihi hatalar yapılmamasıdır. Bu nedenledir ki, yazının yazılması için de seçim sürecinin tamamıyla sona ermesi beklenmiştir.
***
Malumuz olduğu üzeri seçim sürecindeyken Afyonkarahisar Askeri Havalanı’nın sivil uçuşlara açılacağı müjdesini aldık Afyonkarahisarlılar olarak.
Bu müjde Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın Afyonkarahisar ziyareti sırasında gündeme geldi. Çünkü Hulusi Paşa ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm komuta kademesi Afyonkarahisar’a teşrif etmişlerdi. Sayın Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Sayın Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Hasan Küçükakyüz ile askeri birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunmak üzere şehrimize gelmişlerdi.
Bu ziyaret vesilesi ile yapılan siyasi açıklamalarda “Afyonkarahisar’ın tarihi bir gün yaşadığı” ve “Atatürk zamanından beri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin ilk kez Afyon’da bir araya geldikleri” dile getirilmişti.
2019’un Mart ayında yapılan bu önemli ziyaretin Atatürk döneminden bu yana TSK Komuta kademesinin ilimize yaptığı ilk ziyaret olduğu bilgisini düzeltmemiz gerekiyor.
Şöyle ki;
Afyonkarahisar halkı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli subaylarını her fırsatta şehrimizde konuk etmekten onur duymaktadır. Milli Mücadele yıllarında Afyonkarahisar zaten Zafer’in başkenti iken Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Milli Mücadele’nin bu müstesna kentini kurmay heyetiyle birlikte defalarca ziyaret etmiştir.
“Zafer” ve “Atatürk” dönemleri hariç tutulursa Afyonkarahisar 1972 yılının Zafer Haftası’nda dönemin Cumhurbaşkanı Cevdey Sunay ile birlikte TSK’nın Komuta kademesini Zafer Haftası boyunca konuk etmiştir. Cumhurbaşkanı Sunay ve Komutanların Afyonkarahisar ziyaretleri ilimiz tarihinde önemli bir yer işgal eder.
Yine 1980 yılında merhum Cumhurbaşkanı Kenan Evren, o dönem Genelkurmay Başkanı, Milli Güvenlik Konseyi Başkanı ve Devlet Başkanlığını görevlerini üstlendiği sırada TSK Komuta Kademesi ile birlikte Afyonkarahisar’a ziyarette bulunmuşlardır. Evren ve Komutanlar da Kocatepe zirvesine çıkmışlar. Helikopterlerle ulaştıkları Kocatepe’de teftişte bulunmuşlardı.
Yani Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar Paşamız ile Genel Kurmay Başkanımız ve Paşalarımızın Mart 2019’daki ziyareti “ilk” değildir. Ama hem dönemi, hem konukları, hem de alınan müjdeler hasebiyle Afyonkarahisar’ın son döneminin en önemli ziyaretlerinden birisi olmuştur.
***

1980: Kenan Evren, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Güvenlik Konseyi Başkanlığı ve
Devlet Başkanlığı görevlerini yürütürken komuta heyetiyle birlikte Kocatepe’de

Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü bu yıl, 2019 Zafer Haftası’nda Kocatepe ve Afyonkarahisar’da ağırlamaktan Afyonkarahisar halkı olarak büyük bir onur duyacağımızı bir kez belirtmek isteriz.
Böylesi önemli zevatın teşrifleri ile hem Afyonkarahisar hem de Kocatepe ihya olacaktır.
Bekliyoruz İnşaAllah…

 

1972: Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve TSK komuta heyeti Zafer Haftası kutlamalarında

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti