Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SEÇ BAKALIM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 20 Nisan 2018 Cuma 14:13:50
 

Türkiye seçime gidiyor. Süreci hep birlikte yaşadık, yaşananları, herkesin bildiklerini anlatarak sizleri sıkmak istemeyiz. Nasip olursa 64 gün sonra sandık başında olacağız. Seçim ülkeyi rahatlatacak, belirsizlikleri giderecektir. Sandık siyasetteki her gerilimin anahtarı, huzurun güvencesidir. Bu kez sadece demokrasinin işlerliği değil, ülkenin huzur ve güveni ile birlikte dış tehditlere karşı devletin bekası, ülkenin bölünmez bütünlüğü de seçimle garantiye alınacak. Hayırlı olsun.
Afyonkarahisarlılar bu seçimde 6 milletvekilini belirleyecek, Cumhurbaşkanı için oy kullanacak. Yarışın bir tarafında AK Parti ile MHP ve BBP’nin oluşturduğu “Cumhur ittifakı” olacak. Yarışın diğer tarafındaki partiler belli olsa da “ittifak”lar henüz netleşmiş değil. CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğer siyasi partilerin konumu, durumu bu günlerde netleşecek. İttifak mı yapacaklar, kendi başlarına mı yarışa devam edecekler kısa süre içerisinde öğreniriz.
Tahminimize göre CHP, İyi Parti, DP ve SP ittifak halinde olacaklardır. Böylece “Cumhur ittifakı”nın karşısında daha güçlü durabileceklerdir. Bu ittifak içerisinde HDP’nin yer alıp almayacağı Afyonkarahisar’da seçimin sonucuna ciddi etki edecektir. Milli ve manevi hassasiyetleri yüksek olan Afyonkarahisar’da CHP’nin, İyi Parti’nin, Saadet Partisi’nin, Demokrat Parti’nin ve diğer tüm partilerin bir seçmen karşılığı bulunsa da, bu partilerin HDP ile yan yana, omuz omuza bir görüntü vermesi bu partilere meyli bulunan Afyonkarahisarlı seçmeni yeniden düşündürecektir.
AK Parti ve MHP ittifakının belirleyeceği liste ile, CHP+İyi Parti+DP+SP birlikteliğinde oluşabilecek bir karşı listenin Afyonkarahisar’daki mücadelesi oldukça renkli geçecektir bize göre. Böyle bir durumda 6-0’dan tutun da, 3-2’ye kadar bir çok ihtimal yaşanabilir seçim sonuçlarında.
Cumhurbaşkanlığı sisteminde Hükümetteki Bakanların milletvekili olması şartı yer almıyor. AK Parti listelerinin değişmez liste başı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bakanlık görevine devam etmesi halinde, milletvekili olması gerekmeyecek artık yeni sisteme göre. Yani Bakan Eroğlu AK Parti listesinde yer almayabilir. AK Parti’de bir çok aday adayı göreve talip, bekliyor. Mevcut milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal’ın devam etme ihtimalleri olduğu kadar, dinlenmeye alınmaları ihtimali de gündeme gelebilir.
MHP Milletvekili Mehmet Parsak yeni Anayasa çalışmaları ve ittifak çalışmalarındaki performansı ile MHP listesinin zirvesindeki yerine garantiye almış görünüyor. Ardında bir çok aday adayı belirecektir. Parsak’ın olası AK Parti-MHP ittifakı hükümetinde bakan olarak görev alması çok uzak bir ihtimal değildir. Böyle olursa onun da listede yer almasına gerek kalmaz. O zaman da hesaplar değişir.
Bunları söylerken AK Parti ile MHP’nin listeleri ayrıymış gibi bir değerlendirme söz konusu. İki partinin tek bir liste yapması da muhtemel. Böyle olursa durum daha da değişecek, mantıklı bir sıralama Cumhur İttifakı’na Afyonkarahisar’da 6-0’ın yollarını açabilecektir.
CHP’de Milletvekili Burcu Köksal ile İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın listenin zirvesini zorlayacakları görülüyor. İYİ Parti’de milletvekili yarışına girmeye hazır birçok isim var; Mehmet Telek, Abdülkadir Akcan, Saffet Acar (Dinar), İsmail Elibol (Sandıklı) gibi…
Demokrat Parti’de Genel Başkan hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın tercihi memleketi Afyonkarahisar mı olacak, büyük kentler mi?
Saadet Partisi’nin son günlerdeki yükseliş trendi yıllardır partinin kahrını çeken isimlere umut doğurdu.
CHP, İyi Parti, DP ve SP’deki bu durumları olası bir ittifak halinde değerlendirirseniz bambaşka bir durum ortaya çıkar. Bu ittifakta da mantıklı bir sıralama ve gündemin seyri Afyonkarahisar siyasetinde yeni tablolara yer açabilir.
Bu kadar toz-duman içinde, çok bilinmeyenli denklemde şimdilik görebildiklerimiz bundan ibaret. Toz duman dağıldıkça, denklemin bilinmeyenleri netleştikçe tabloya bakışımızı sürdürürüz inşaAllah.

 

HİZMET UNUTULMAZ

 

Maliye ve Tarım eski Bakanlarımızdan, değerli büyüğümüz İsmet Attila ile ağabeyi Cafer amcamız gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler. Bu ziyaret sırasında merhum amcam İbrahim Küçükkurt ile merhum babam Şükrü Küçükkurt’u da hayırla yad ettik. Cafer Amca İbrahim Amcamın, İsmet Amca da babamın çocukluktan arkadaşlarıdır. Aileleri ile ailemizin bağları da kuvvetlidir.
Sohbet içerisinde hep biz sorduk, İsmet amca deyim yerindeyse “zorla” anlattı bazı şeyleri. Özellikle Maliye Bakanlığı döneminde Afyonkarahisar’a sağladıkları imkanları tüm Afyonkarahisarlılar biliyor. Ama bazı bilgiler tekrarlanmadığı zaman unutulabiliyor. “Amca, bir röportaj, bir tv programı gibi vasıtalarla bunları bize anlatsanız, hizmetler, yapılanlar kayıt altına alınsa, bir kez daha arşivlere girse” desek de İsmet Attila’dan, “Gerek yok bunlara. Bilen biliyor. Kimse bilmezse Allah biliyor. Böyle şeylerle yanlış anlamalara meydan vermeyelim” cevabını aldık hep.
Biz yine de aklımızda kalanları anlatalım, hiç olmazsa bir kısmını hatırlatmış olalım İsmet Attila’nın Afyonkarahisar’a olan hizmetlerinden:
Maliye Bakanı olarak atandığında ilk icraatı bugün Afyonkarahisar Çevreyolu olarak bilinen yolun Yüksek Planlama Kurulu kararıyla Devlet Yatırım Programı’na alınması olmuştu.
Bugün Afyonkarahisar’ın jeotermal ısıtılması sistemi ile tüm Türkiye’ye örnek olan, yeni yatırımları ile göz dolduran AFJET A.Ş. kurulurken İl Özel İdaresi’ne 75 milyar, Belediye’ye 50 milyar para gelmişti Maliye Bakanlığı’ndan. “Bakan oluru” ile gelen bu paralar AFJET’in kuruluş sermayesi olmuştu. Bugünkü AFJET ve hatta AFJET Afyonspor o paralarla hayata geçebildi. Sorduk İsmet Amca’ya; “Afjet Afyonspor’u takip edebiliyor musunuz?” diye, “Elbette, başarılarıyla gururlanıyoruz” dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Kampüsü’nün bulunduğu devasa arazi, ATSO binasının yükseldiği arazi, Ticaret Borsası binasının bulunduğu arazi, AKÜ Tıp Fakültesi ile AKÜ Hastanesi’nin yükseldiği arazi Devlet Hazinesi adına kayıtlı ve bomboş yerler iken, dönemin Maliye Bakanı İsmet Attila’nın “olur”u ile bugünkü kurumlarına tahsis edilmişti. Bu devasa yatırımların, binaların yapım hikayesi böylece başlamıştı. Bugünkü Fuar Alanı ile, Uydukent diye bilinen bölge Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edilmişti aynı dönemde.
İsmet Attila’nın bakanlıkları döneminde Afyonkarahisar’a yapılanların bu kadar olmadığı herkesin malumu. Şu saydığımız hizmetlerin bugünkü Afyonkarahisar’da var olmadığını ya da eksik olduğunu bir düşünün. Bugünkü Afyon’dan geriye çok bir şey kalmıyor değil mi?
Biz şimdilik bu kadarını anlatalım, İsmet Amca’yı kızdırmadan. Fırsat bulur, İsmet Amca’dan onay alırsak geri kalanlarını da yazarız vakti gelince.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti