Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ŞEHRİN YARASI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 7 Kasım 2016 Pazartesi 13:46:00
 

İl Genel Meclisi’nin son toplantısında Afyonkarahisar için önemi büyük olan bir konu daha gündeme gelmiş. Son toplantıda İGM Başkanı Salih Sel ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer arasında geçen diyalog, gazeteniz Kocatepe’de yer almıştı cumartesi günü.
Takip edemeyenler için hatırlatalım:
Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, “Gerek diziler, gerek sosyal medya, gerek ekonomik krizler nedeniyle toplum dejenere oldu. Somut bir önerim var. 1+1 evleri Belediye Yasası’na göre olmaz. Afyon’da büyük bir yaramız var. Açmak istemiyorum” dedi.  Bunun üzerine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, “Maalesef, 1+1’ler açık konuşayım, fuhuş yuvasına dönmüş vaziyette” dedi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının “İlk defa bir yetkilinin ağzından böyle bir söz duyduk” demesi üzerine Sel, “Yalan mı? Bu iş maalesef bu hâle geldi. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovsalar da doğruyu söylememiz lazım” karşılığını verdi.
***
Bahsettiğimiz haber bu… Toplumda hemen hemen herkesin hem fikir olduğu konunun İl Genel Meclisi’nde gündeme gelmesi ve böylesine somut, ciddi bir şekilde dillendirilmesi son derece önemlidir. Sel ve Sezer’in sözlerine, menfaatleri doğrultusunda itiraz edecek az sayıda kişi çıksa da Afyonkarahisarlılar’ın büyük çoğunluğunun aynı fikirde olduğunu bizler de duyuyor, biliyor ve tasdikliyoruz.
1+1 olarak nitelenen konutlarla birlikte Gazlıgöl başta olmak üzere termal bölgelerdeki villaların günlük kiralama işinin zıvanadan çıktığı aşikar. Hastalık belli, teşhis belli.
Şimdi resmi ağızlardan bunun tedavisine yönelik öneri de geldi.
İl Müdürü Sezer diyor ki, “1+1 evleri Belediye Yasası’na göre olmaz”…
Şehrimizin gittikçe büyüyen, müzminleşen bu yarası için tedaviye başlamanın zamanı çoktan geldi de geçiyor.
Şimdi iş Afyonkarahisar Belediyesi yönetimi ve Belediye’nin karar organı Belediye Meclisi’nde…
Eminiz ki onlar da tedavinin gereği için çalışmalara en kısa sürede başlayacaklar ve bu yaranın kapanması için sorumluluk alacaklardır. Bekliyoruz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti