Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ŞEYTANDAN KORUNMAK İÇİN ALLAH’A DAYANMAK GEREK

Muharrem Günay 14 Aralık 2017 Perşembe 13:36:38
 

Mukatil’in Zühri’den, onun da Urva’dan, onun da Aişeyi Sıddıka (r.) dan bildirdiğine göre, Hz. Aişe bir akşam Rasûlülahın ashabını ziyaret etmek maksadıyla hanesine ziyarete gitti. Orada bulunanlar içerisinde Ebu Bekir-i Sıddîk, Ömer. Osman, Ali, Selman ve Ammar bin Yasir de vardı. Rasûlüllah Aleyhisselâm dışarı çıktı. Mübarek yüzünde inci danesi gibi ter vardı. Rasûlüllah mübarek alınlarını silip üç defa,
Allah’ın laneti olsun! Diye buyurup sustu.
Hz. Ali (r.): Yâ Rasûlüllah anam, babam senin yoluna feda olsun. Biraz önce kim için lanet etmiştiniz? Dedi. Rasûlüllah (s.) buyurdu ki;
– Alçak ve Allah’ın düşmanı iblis, kuyruğunu kıçına sokarak yedi yumurta yumurtladı. O yumurtalar onun insanlara bırakacağı çocuklardır. Onların isimleri:
Birincisi: Müdhas’dır. Âlimler üzerine musallat olur. İlimlerinden dolayı onları gurura sevk eder, onları batıl itikatlara sokarak dalalete düşürmeyi, âlimleri ve talebelerini helak etmeye çalışır.
İkincisi: Hadis’tir. Namaz kılanlara musallat olur. Namazda Müminin kalbine türlü fasid düşünceler, vesveseler getirir. Kalbini haktan döndürmeye çalışır.
Üçüncüsü: Zennebun’dur. Sokaklarda, çarşı ve pazarlarda alış veriş eden insanlara musallat olur. Onlara hile yaptırmaya çalışır.
Dördüncüsü: Beter’dir. Musibete uğramış olan insanlara musallat olur. Onların ağızlarından dinine, imanına halel getirecek kötü laflar çıkarmağa çalışır.
Beşincisi: Menşut’tur. Yalan söyleyen, kovuculuk yapan kimselere musallat olur.
Altıncısı: Vasm’dır. Kadın ve erkeklerin cinsel organlarına musallat olur. O yolla insanları helake sürükler.
Yedincisi: Ağver’dir. Hırsızlığa meyyal kimselere musallat olur. Onları hırsızlığa sevk eder.
Bunun gibi insanları çeşitli kötü yollara sevk eden şeytanlar vardır. Hattâ cemaatle namaz kılarken saflar arasına bile şeytan girer. Bunun için Sevgili Peygamberimiz:
“Namazda safları düzeltiniz. Aranızda açık yer bırakmayınız. Tâ ki, şeytan size dâhil olmasın.” buyurmuştur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti