Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SİYASETTE HAREKET – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 21 Haziran 2016 Salı 12:46:16
 

Siyaset sahnesi önümüzdeki günlerde daha bir hareketleneceğe benzer. Bunun ilk işaretlerinden birini geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da yapılan MHP’nin tüzük kurultayı ile aldık.
Haziran 2015 seçimleri, “Herşeye hayır” tartışmaları ve 1 Kasım 2015’de yapılan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçiminin ardından MHP’nin “başarısız” olduğunu savunan muhalifler, MHP Genel Merkezi’nden olağanüstü kurultay yapılmasını istemişti. Genel başkanlık için ismi geçen Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın başı çektiği parti içi muhalefet 543 delegeden imza toplayarak olağanüstü kurultay ve tüzük değişikliği talebinde bulunmuşlardı. Muhalifler olağanüstü kurultayda genel başkan seçimine izin vermeyen MHP tüzüğünün de değiştirilmesini istedi. Ancak bu tüzük değişikliği için de olağanüstü genel kurul toplanması gerekiyordu. Genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın tüzük değişikliğini yapılacağı bir kurultay toplamak için yeniden imza toplamaya başladılar. MHP Genel Merkezi ise tüzük kurultayı için toplanan 543 imzayı reddedince hukuki süreç başladı. Ardı ardına gelen mahkeme kararlarının ardından oluşan kayyum heyeti olağanüstü kurultay toplanmasına karar verdi. 3 kişilik çağrı heyeti, yani kayyumlar olağanüstü kurultayın toplanmasına karar verdi.
Karar gereği, Pazar günü tüzük kurultayının yapılmasıyla genel başkan seçimli bir kurultayın önü açılmış oldu. Yaşananlar, bir siyasi partide, hukuk kuralları içerisinde, her şeye rağmen nasıl bir mücadele verilmesi gerektiğinin örneği olarak tarihteki yerini aldı. Tabandan gelen demokrasi talebine karşı tüm hesapların hafif kaldığının göstergesi oldu. Hukuk kuralları geçerli olduğunda, demokrasinin layıkıyla işlediğinin, tabanın taleplerinin tavana doğru sağlıklı bir şekilde iletildiğini gördük hep birlikte.
Yaşanan bu süreç içerisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibi, birbiri ardına sıraladıkları, ama kimseye kabul ettiremedikleri sözde hukuki gerekçelerle komik duruma düştüler. Bahçeli’nin en başından beri ileri sürdüğü, ortaya koyduğu tüm sınırlar tek tek geçildi, hiçbir öngörüsü tutmadı. Aslına bakılırsa MHP’deki kimsenin, MHP Genel Başkanı için istemediği bir durumdu bu. Lakin yaşananlar ortada.
Bugüne kadar muhalif genel başkan adaylarını dayanışma içerisinde izledik. Bundan sonra MHP Genel Başkan aday adaylarının yarışına da tanık olacağız.
10 Temmuz’da toplanacak olan MHP’nin büyük kurultayında milliyetçi kesimin yeni genel başkanı belirlenecek. MHP’ye yeni bir ivme katacak olan bu durum, siyaset sahnesini de hiç kuşkusuz hareketlendirecek. Hayırlısı olsun…
***
Türkiye genelinde liseleri karıştırmaya, lise öğrencilerini siyasete bulaştırıp, sokaklara dökmeye yönelik çabalar var. İlimizin en gözde eğitim kurumlarından Afyon Lisesi de bu çabalara karıştırılmak üzere ilimizde seçilmiş bir hedefe benziyor. Sosyal medya aracılığıyla isimsiz/imzasız, ama hangi amaçla yazıldığı belli olan metinler ortada geziyor.
Ne Afyon, ne Afyon Lisesi, ne de Afyon basını bu oyunlara alet olmayacaktır elbette. Lise öğrencilerinin yeri sınıflar ve sıraları, görevleri ise yüksek eğitim dereceleriyle Afyon’un adını yüceltmektir. Kirli oyunlarına maşa arayanlara Afyonkarahisar gençliğinden ekmek çıkmayacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER