Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Sizin oralarda seçim var mı?

Sezer Küçükkurt 5 Mayıs 2015 Salı 03:00:00
  Seçim süreci tüm hızıyla sürüyor. Adaylar, partiler sahadalar.
Buna rağmen genel kanı; seçim havasının olmadığı şeklinde…
Günlük sohbetlerin arasında seçimle ilgili birkaç cümle kurulsa da vatandaşın geneli henüz seçimin havasına kendini kaptırabilmiş değil. İlçede de öyle, köyde de, şehirde de… Oysa şunun şurasında 1 ay kadar bir zaman kaldı Milletvekili Genel Seçimlerine…
Afyonkarahisar’ın milletvekili adayları her gün gazete sayfalarımızdalar. Yerel gazeteleri takip edenler az-çok onlar hakkında fikir sahibi.
Bir de aday adaylığı sürecinde bu yola çıkıp, sonrasında yerel basında izini kaybettiklerimiz var. Kısaca Afyonkarahisar dışındaki adaylarımıza bir göz atalım isterseniz.
AK Parti’nin Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak hanımefendi aslen Afyonkarahisarlı ve Denizli’nin gelini. Geçen dönem Meclis’teki başarılı bayanlar arasındaydı. Nurcan Hanım bu dönem de AK Parti’nin Denizli sıralamasında 4. sırada aday. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu seçim süreci başlayınca göre-vinden ayrılarak MHP’den Antalya aday adayı olmuştu. Aslen Manavgatlı olan Adem Uslu MHP’nin Antalya listesinde 4. Sıradan aday.
Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal İzmir’de aynı ringe çıkacaklar.
Bir de aday adaylığı sürecinde yer alan ama, listelerin açıklanmasıyla aday sıralamasında yer alamayan tanıdıklar var.
Mesela Mehmet Koca. Torku’nun başarılı CEO’su hemşehrimiz Mehmet Koca İstanbul ya da Afyon’dan aday olmak istemişti ancak nasip olmadı. Dün Koca’nın CEO’luk görevinden de ayrıldığını öğrendik. TSE Afyonkarahiar İl Temsilcisi Kürşat Bacanlı Yozgat’ta MHP’den aday adayı oldu ama, listeye giremedi.
Bu dönem Meclis’te bizleri temsil eden vekillerimiz Sait Açba, Kemalettin Yılmaz ve Ahmet Toptaş artık Meclis’te olmayacaklar.
Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın Özel Kalem Müdürü olarak Afyonkarahisar’la sıkı bağları bulunan Cihan Pektaş memleketi Gümüşhane’den AK Parti Aday adayı olmuştu ama, Pektaş da listede yer bulamayanlardan oldu. Belediye yıllarından beri Bakan Eroğlu’nun yanında bulunan Pektaş İzmir’deki çalışmalarında yine Eroğlu’nun yanında. Seçimden sonrası Allah kerim…
Aslen Emirdağlı olan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yakın çalışma arkadaşları arasında bulunan İzzet Ulvi Yönter İstanbul MHP 2. Sıradan aday. Afyonlu MHP’liler “bizim vekilimiz” diyorlar.
Siyaset genel manada yeni yüzlerle, yeni isimlerle devam etse de, vatandaşın seçim havası yeni yüzlere, yeni isimlere pek adapte olabilmiş değil. Zaman kısa, alan geniş. Bakalım adaptasyon sorunu aşılabilecek mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti