Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

TAVSİYELER

Değerli dostlarım; Son aylarda özellikle de Ramazan ayında millet olarak birbirimiz arasındaki iletişim anlayışı, hak, adalet, edep, adap, hoşgörü gibi birçok konuda yazılar yazıyoruz. Gerçekten çok olumlu tepkiler alan bu konularda vermiş olduğumuz emekler ve paylaşımlar sayesinde mübarek ayın ulviyetine katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere.
İyilikleri ve güzellikleri almak ve vermek için etken ve edilgen olunuz. Ancak kötülükler ve kendi kusurlarınız için yalıtkan olunuz. Dostlarınızın hüznünü ve sevincini paylaşınız. Yürek avcısı olunuz. Eğer İslami değilse gittiğiniz ortama ve girdiğiniz topluma uymayınız. Bilakis onları kendi inançlarınıza uydurunuz. Mütevazı olunuz fakat kimliksiz ve asaletsiz olmayınız. Alçak gönüllülük alçalmak demek değildir. Bilakis yücelmektir. Mütevazı olunca değerinin düşeceğini zannedenler gerçekte yanılanlardandır. Sudan ibret alınız. Bakınız sular hep enginlerden akarlar fakat bu onların izzetlerinden bir şey kaybettirmez. Gösterişten uzak durunuz.
İnsaflı olunuz zira insaf dinin yarısıdır. Unutmayınız ki, insaflı olmayana insaflı olunmaz. Merhamet etmeyene de merhamet olunmaz. Etrafınızda şerrinden emin olunan insan olunuz.
Bir müminin size karşı yaptığı hatayı küçük, sizin başkalarına karşı yaptığınız hatayı büyük görünüz. Başkalarının size yaptığı iyiliği büyük, Sizin başkalarına yaptığınız iyiliği küçük görünüz. Bu meziyettir. Mutlaka da bu meziyetin faydasını görürsünüz. Allah için bir hizmet verileceği zaman ilk atılan gönüllü siz olunuz. Ancak ödül dağıtılacağı zaman hediye verileceği zaman ilk atılan siz olmayınız.
Hiçbir şeyin tiryakisi olmamaya dikkat ediniz. Tüm tiryakilikler birer tutkudur, iradeyi zaafa uğratır. Tutkuya dönüşen her heves kısa zamanda Allah korusun ilahlaşır.
Tamamı dinimizin emirleri de olan bu tavsiyelerin günümüz şartlarında uygulanması önceki dönemlere göre daha zor olabilir. Ancak Mevlana ne diyor:” İşim zor diyorsun. Zor olacak ki imtihan olsun.”
Ramazan bayramınız kutlar, size, ailenize ve Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER