Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÜŞENE ÜŞENE NAMAZ KILMAK MÜNAFIKLARIN ALÂMETİDİR

Muharrem Günay 18 Ocak 2014 Cumartesi 02:00:00
  Yüce Allah, Kuran’da, namazı üşene üşene kılmayı ve terk etmeyi münafıklığın alâmeti olarak zikretmiştir:
“Münafıklar, Allah’ı aldatmaya çalışırlar. Hâlbuki Allah, onların oyunlarını başlarına geçirecektir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar. Allah’ı pek az anarlar.”(Nisa: 142); “infakların onlardan kabul olunmamasına sebep, gerçekte Allah’a ve Resulüne inanmamaları, namaza ancak üşene üşene gelmeleri, verdiklerini de ancak istemeye istemeye vermeleridir.”(Tövbe: 54); “ (Cehenneme giren) suçlular der ki: “Biz namaz kılanlardan değildik.”(Müddessir: 43)
Allah’ın Resûlü Buhârî ve Müslim’in birlikte rivâyet ettikleri bir hadislerinde bu hususu anlatırken şöyle buyurur: “İşte bu münafığın namazıdır! Diye üç defa tekrar eder ve sonra buyurur ki: İkindi vaktinde oturarak güneşin batışını seyreder. Güneş şeytanın iki boynuzu arasına girene kadar durup seyretmeyi sürdürür. Bu vakitten sonra kalkıp horozun yerden yem devşirdiği gibi dört defa eğilip kalkar. Allah’ı da çok az zikreder.”
NAMAZ KILMAYANA KIZ VERME VE NAMAZ KILMAYAN KIZI ALMA
Vesiletü’n Necat-Saadet Yolu adlı eserin Namaz ve Fazileti bölümünde:
“Namazı terk eden mel’undur. Hangi şehir, köy, mahalle ve evde bulunursa, ona buğz etmezlerse cümlesine zarar gelir. Bunlara Hak Teâlâ’dan rahmet gelmez. İnâyet olmaz. İbadetleri ve duaları kabul olmaz. Ancak namaz kılmayana ne şekilde mümkün ise buğz edilirse, şerlerinden kurtulunur. Namaz kılmayana kız vermek, namaz kılmayan kız veya kadın almak, namaz kılmayanların işlerini görmek, hasta olsa hâlini sormak, cenâzesine gitmek, taşımak, komşuluk etmek ve sevişmek câiz değildir.” Deniliyor. (Vesiletü’n Necat-Saadet Yolu, Namaz ve Fazileti, sayfa: 145,146)
Maalesef günümüzde çocuklarımızı evlendirirken dini değerlere bakmayıp, zenginliğe ve güzelliğe önem vermekteyiz. Hâlbuki Peygamber Efendimizin lisanıyla.
“Bir kız/kadın üç şeyi için alınır:
1-Güzelliği, 2- Malı, 3- Dini ve ahlakı. Siz sonuncusunu tercih edin.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER