Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ZELZELE NAMAZI NASIL KILINIR? – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 20 Şubat 2014 Perşembe 02:00:00
  Hicretin beşinci yılında Medine’de zelzele olmuştu. Kalbi her an Allâh ile berâber olan Peygamber Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve sellem-:
“Rabbiniz sizi, hoşnut olacağı duruma döndürmek istiyor. Öyle olunca siz de onun hoşnutluğunu dileyiniz!” buyurdu.
İbn-i Abbas -radıyallâhu anh-‘ın zelzele dolayısıyla altı rükû ve dört secde ile namaz kıldırdığı, rivâyet edilmektedir. (A. Köksal, XI, 222; İbn-i Ebî Şeybe, Musannef, II, 472)
İHRAM NAMAZI
İhrama giren kişinin iki rekât ihram namazı kılması sünnettir. Şayet kerahet vakti ise, ihram namazı kılınmamalıdır. Mikat mahallinde unutularak kılınmaması halinde
Mekke’ye geldikten sonra da kılınabilir. Bu namazın mazeretsiz olarak terk edilmesi mekruhtur. Ancak maddi bir ceza gerekmez. İçinde bulunulan vaktin namazını kılmak da bu iki rekat namazın yerine geçer. Bu namazın ilk rekatında Fatiha’dan sonra “Kâfirûn”, ikinci rekatında ise “İhlas” sürelerinin okunması faziletlidir.
Gündüz kılınan nafile namazlarda bir selamla dört rekâttan fazla namaz kılmak, gece kılınan namazlarda ise bir selamla sekiz rekâttan fazla kılmak mekruhtur. Nafile namazlarda en faziletlisi iki rekâtta bir selam vererek kılmaktır. Sünnet ve nâfile olan namazları evde kılmak daha faziletlidir.
ZİFAF GECESİ NAMAZI
Kur’an ve Sünnette zifaf gecesinde kılınması emir ya da tavsiye edilen özel bir namaz yoktur. Her hangi bir zorunluluk bulunmamakla birlikte zifaf gecesinde kişinin şükür ve dua maksadıyla iki ya da dört rekât nafile namaz kılması örfte yaygınlık kazanmıştır. Bunun bir sakıncası da yoktur. İki rekatlı sünnet namazlar gibi kılınır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER