Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram

Kültür Merkezi Neden Kırmızı Görünüyor

Onur Bayram 11 Mart 2010 Perşembe 02:00:00
  Afyonkarahisar yeni bir heyecan yakaladı. Bir fırtınadır gidiyor. Valilik ve Emek Tesisleri yıkılıyor. Valilik Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’ne, lise Uydukent’e taşını-yor. Yıkılan binaların yerine de çok güzel bir park projesi yapılacak. Buraya kadar her şey iyi güzel de bu heyecanın içinde size de bir şey unutuldu gibi gelmiyor mu?
Bir süredir bu yatırım furyasında neyi unuttuk neyi unuttuk diye düşünü-yordum. Geçtiğimiz gün otogara giderken neyi unuttuğumuzu hatırladım. Tüm heybetine rağmen hala tamamlanamamış olmanın hüznü duran kültür merkezi yine unutuldu. Kültür merkezi uzaktan bakınca kıpkırmızı görünüyor. Diyebilirsiniz ki kiremitlerin renginden. Yok arkadaş, bence kiremitlerden değil binanın utancından o renk.
O merkezi oraya yapmaya başlayan siyasiler şimdi nerede ne yapıyor bilmiyorum. Yüzleri kızarıyor mu hiç sanmıyorum. Ama devletin trilyonlarca lirasının boşa harcayan ve her geçen gün hava şartları nedeniyle çürüyen kültür merkezi bence o siyasilerin yüzü yerine kıpkırmızı duruyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’ı 1.5 yıl kadar önce ziyaret ettiğinde merkezin planlarını incelemiş ve merkezin bitirileceği sözünü vermişti. O gün merkezin ziyareti sırasında bende oradaydım. Baştan hatırlatayım bu olay Bakan’ın Şehitoğlu Konağı’nı açtığı ve Frig Vadisi’ni ziyaret ettiği dönemki temaslarında değil bir önceki ziyarette gerçekleşmişti. Bakan Günay gezdiği merkezi beğenmiş, tamamlanabileceğini söylemişti. Hatta inşaatta merkezin planlarını inceleyen Bakan Günay, Afyonkarahisarlılar’a o tarihte müjde denebilecek açıklamalar yapmıştı.
Gel zaman git zaman aradan bir hayli vakit geçti. Kültür Merkezi yine unutuldu. Geçtiğimiz hafta ulusal gazetelerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, eski kültür merkezleriyle ilgili bir açıklaması vardı. Diyarbakır’a incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski projelerle yapılan yeni kültür merkezlerini eleştirmişti. Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde yapılan kültür merkezini beğenmediğini açıklayan Günay, “Oturduğun yerden sahneyi göremiyorsun. Eğilimli yapmışlar. Sahneyi görmek için ayağı kalkıp diklenmen gerekiyor. Belki 1 yıldır gidip, resmi açılışını yapmıyorum. İnşaat kalitesi dökülüyor” demişti. Bu açıklamalar bende Bakan Günay’ın, Afyonkarahisar’daki Kültür Merkezi’ni de beğenmediği ile ilgili bir endişe yarattı. Acaba bizim merkez de kötü projeli ve çürümeye mi terk edilecek.
Bu binadan kültür merkezi olmuyorsa acaba valilik olur mu? Antalya’da da Valilik yıkılarak yerine park yapıldı. Vali Alaaddin Yüksel tarihi bir okula taşındı. Nüfus, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm gibi pek çok kurum şehrin farklı yerlerindeki ayrı ayrı binalara taşındı. Böylece trafik yükü de azaltıldı. Eğer bizim kültür merkezi yapılmayacaksa Valilik’i de bu binaya taşısak daha iyi olmaz mı? Valimiz Haluk İmga ve yakın çalışma arkadaşları belediyenin eski binasına taşınırken, valilik birimleri kültür merkezine taşınamaz mı? Örneğin Nüfus Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uydukent’e giderse ilçe ve köylerden gelen insanların şehir merkezine gelmesi önlenmez mi? Böylelikle merkezdeki trafik yükü de azaltılmış olmaz mı? Üstelik Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi de taşınmak zorunda kalmaz. Tabii ben sadece beyin jimnastiği yapıyorum. Hani belki birilerinin ilgisini çeker de bir beyin fırtınası oluşturabiliriz diye.
Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar için tarihi bir fırsat yakalandığını açıkladı. Zafer Meydanı projesinin önemine değindi. Madem tarihi bir fırsat yakaladık en iyi şekilde kullanalım. Bu fırsatı kaçırmayalım. Şehir merkezindeki yükü azaltalım ki; ilerde işlerini bitiremediği için öğle arasının geçmesini bekleyen ilçe ve köylerden gelen insanlarımız hem merkezin trafik yükünü arttırmasın, hem de Bakan Eroğlu’nun özenle yapılacak dediği parktaki ağaçların altında oturmak hatta uyuklamak zorunda kalmasın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti