Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

KÜLTÜR VE TURİZM ÇALIŞMALARI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 6 Ocak 2018 Cumartesi 11:30:42
 

Afyonkarahisar’ın kültür ve turizm potansiyelinin yeterince kullanılamadığı, tanıtımdan, hizmete kadar bir çok alanda eksiklerimizin, yanlışlarımızın olduğu yıllardır hep söylenegeldi. Zaman zaman bu kervana biz de katıldık bu köşeden. Yapılması gerekenleri, gönlümüzden geçenleri, doğruları, yanlışları dillendirmeye çalıştık. Bizim gibi pek çok kişi de bu topa girdi.
Gün oldu çalışmalar, toplantılar, oturumlar, çalıştaylar, kurultaylar, forumlar, konferanslar, geziler düzenlendi. Ne yazık ki istenen seviyeye bir türlü ulaşılamadı.
Ulaşma yönündeki gayretler devam ediyor.
İlimizde kültür ve turizm çalışmalarını hayata geçirmek için planlı ve koordineli hareket etmek amacıyla düzenlenen İl Kültür ve Turizm Konseyi toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında geçtiğimiz Perşembe günü yapıldı. Biz de bu toplantının katılımcıları arasında yer aldık.
Lafın başında altını çizelim ki; Afyonkarahisar’daki Kültür ve Turizm çalışmalarına uzun süredir olmadığı kadar kafa yoran, çaba gösteren, emek çeken bir zihniyet var bugün görev başında. Bu sebepten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’la birlikte Müdürlük bünyesinde kafa yoran, çaba gösteren tüm personele teşekkür etmek gerekiyor. Çabayı görüyoruz, seviniyoruz, destekliyoruz.
İl Kültür Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın öncülüğünde Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, akademisyenler, Sanatçılar, Sanatkârlar ve Turizm Sektörü Temsilcileri, turizm ve kültür gönülleri, vatandaşlar, kısaca her kesimden katılım oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3-5 Mart 2017 tarihlerinde lll. Kültür Şûrası, 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde lll. Turizm Şûrası yapılmıştı. Şûralarda alınan kararları ilimizde oluşturulacak Kültür ve Turizm Konseyleri marifetiyle hayata geçirmek amacıyla yapılan toplantı daha çok, “çalışma metodolojisi” üzerine yoğunlaştı. İlgili komisyonlar oluştu, komisyonların ilk oturumları gerçekleşti. Yani kervan hazırlandı. Şimdi yola çıkacak. Kervan yolda mı düzülecek, yola çıkmadan önce mi hazırlanacak bu konuşuldu son toplantıda.
Dedik ya, Afyonkarahisar’ın kültürü ve turizmi adına çok çalışma yapıldı bugüne kadar. Elde çok malzeme birikti. Bir çok fikir konuldu ortaya. 2-3 yıl önce yapılan en son çalıştayda bile 200’ü aşkın önerinin sunulduğu biliniyor. Bunca fikir, bunca çalışma boşa gitmemeli. Birikim kolay yapılmıyor. Onlardan da yararlanılmalı.
Yıllardır; toplandık, konuştuk, inceledik, gezdik, tozduk, fikir ürettik, proje hazırladık, yine toplandık, yeniden dağıldık, bir daha toplandık… Birikim yaptık. Artık biriktirdiklerimizi harcayalım, kaybedecek zaman kalmadı.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ilimizin tanıtımına, kültür ve turizm potansiyeline gösterdiği hassasiyet, verdiği önem her konuşmasına yansıyor. Mehmet Tanır öncülüğündeki Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekibi de Bakanlık’tan aldıkları yol haritasını Afyonkarahisar’ın şartlarına uydurmaya çaba gösteriyor. Çalışmanın iskeleti Ankara’da belirlenmiş. Şimdi iş, bu iskeleti Afyonkarahisar’ın şartlarına adapte etmekte. Sayın Vali’nin tabiri ile “ete kemiğe büründürmekte”.
Biz bu son çabalardan, gösterilen gayretten ümitvârız. Umuyoruz ki iyi olacak. Haydi rast gele…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER