Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TÜRKÇE’Yİ KAYBEDEN ÜLKEYİ KAYBEDER

Dil birliği, bir milleti millet yapan özelliklerin başında gelmektedir.
Her insan, dertlerini, tasalarını, üzüntülerini, sevinçlerini, ülkülerini, gelecekle ilgili planlarını ailesiyle, dostlarıyla paylaşmak ister. Hayatın güzelleşmesi için paylaşabilmek önemlidir. Bu paylaşımlar için dil olmazsa olmazdır.
Atalarımız; “Hayvanlar koklaşarak, insanlar konuşarak anlaşırlar.” diye boşuna dememişler. Hoş bizler artık konuşarak anlaşamıyoruz. Dil öyle bir şey ki insanın olmazsa olmazı. Denir ya; “dili insanı vezir de eder, rezil de.” Yine; “Söz ola kestire başı, söz ola kese savaşı” demişler.
Bireysel düzeyde dil konusu böyle. Makro düzeyde de millet olarak dilimize sahip çıkmalıyız. Dilimiz bizim geleceğimizdir. Dil birliği millet olmanın önemli şartıdır. Milletimizin maziden atiye rotasıdır, namusudur.
Bu arada yabancı isimlerden ve söylemlerden mümkün olduğunca kaçınıp, özümüzü aramak mecburiyetindeyiz.
Türkçe’den başka dilleri yasaklayan Karamanoğlu Mehmet beyi de rahmetle analım.
Real Madrid’e transfer olan genç futbolcumuz Arda Güler’in imza töreni sonrası düzenlenen basın toplantısında ‘İngilizce bilmesine rağmen Türkçe konuşmak istediğini söylemesi takdire şayan bir durumdur. Tebrik ederiz. Allah yolunu açık etsin, gençlerimize örnek olsun.
Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi; “Bir millet, ordusunu kaybedebilir. Bağımsızlığını da kaybedebilir. Fakat, dilini sakladıkça, o millet yaşıyor demektir. Dilini kaybeden bir millet ölmüş sayılır. Buna rağmen bir millet, dilini zorlayıcı sebeplerle kaybettiği halde, milli şuuruna sahipse, o millet kendisine zorla kabul ettirilen yabancı dile rağmen, gerçek kişiliğini bilir ve günün birinde bu millî şuur sayesinde, öz dilini yeniden öğrenerek gerçek benliğine döner.
Millî şuurun uyanık olduğu yerlerde, yabancı unsurların borusu ötmez.”
Türkçe düşün, Türkçe konuş, Türkçe yaşa.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER