Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“TÜRKİYE YÜZYILI”NIN NERESİNDEYİZ?

“Aslında Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyoruz ama, yıllardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında hayat bulan “2023 vizyonu” bugünlerde etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı” demiştik dün.
“Cumartesi günü Ankara’da düzenlenen “Türkiye Yüzyılı” tanıtım programı “Zafer’in 100’üncü yılı”ndan, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılı”na savrulmamızı sağladı” diye de eklemiştik. Dün 99’uncu yıl üzerine konuştuk, bugün 100’üncü yıl üzerine söz söyleme vakti.
Lafın başında hemen belirtelim ki, TOGG ile gurur duymayanları, ardı ardına eleştiri sıralayanları anlamakta güçlük çekiyoruz. Neden “bize ait, “bizim olan” şeylerle gurur duymayı bilemiyorlar ki?
Neden “Türkiye Yüzyılı” ibaresine şüpheyle, endişeyle yaklaşıyorlar ki?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve çağdaşı olan ceddimizin “Bağımsızlık benim kaderimdir” diyerek, Türk Milleti’ne çizdiği “İstiklal” çizgisine uygun çalışmaların etrafında neden kenetlenemiyoruz ki?
Millî Enerji ve Maden Politikası’nda, millî savunma sanayiinde, ülke çıkarlarını merkeze alan onurlu dış politikada, terörle mücadelede, Türkiye’nin finans ve ekonomisine karşı yürütülen saldırılarla mücadelede vücut bulan ‘millî bağımsızlık’ anlayışı, hepimizin üzerinde birleşmesi gereken konular değil midir?
“Yapamazlar”, “Ticari intihar olur,”, “Tasarımı İtalyan, bunun neresi yerli”, “Yerli imalat değil, montaj”, “Şarj istasyonu yok”, “Yapsalar da seri üretemezler; üretseler de pazarlayamazlar”, “Pazarlasalar da satamazlar” diye tepinenlere inat TOGG yollara çıkmaya hazır.
Cumhuriyet’imizin 99. yılının, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun ve TOGG’un ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bunun gibi nice başarılara inşaAllah…
***
Türkiye açısından çok daha detaylı yorumları, analizleri, etki ve tepkileri yaygın basın-yayın organlarından takip ediyoruz. Peki, Afyonkarahisar olarak 2023 vizyonunun neresindeyiz?
Afyonkarahisar olarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılında nerede olacağımıza karar verir, hedeflerimizi güncellersek, işte o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde ortaya konan “Devlet iradesi”ne yardımcısı olabiliriz diye düşünüyorum.
“Türkiye Yüzyılı”nda Afyonkarahisar nerede olacak? Yanıtını aramamız gereken soru budur Afyonlular olarak…
“Türkiye Yüzyılı” olarak altyapısı da ortaya konmuş yeni bir vizyon var karşımızda… Tüm bileşenleriyle dünyada ilk 10 arasına girmeyi hedefleyen ve tüm bileşenlere yapılmış bir çağrı. Afyonkarahisar böyle bir vizyondan ayrı düşünülemez herhalde.
21. yüzyıldan “Türkiye yüzyılı” çıkarmak milli bir meseledir. Afyonkarahisar’ın üzerine düşen ödev ve görevleri bilmek ise bu milli meseleye hizmet anlamına gelir.
***
Mesela; Afyonkarahisar eğitim alanında ilk 10 il arasına girebilecek midir?
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren kaç firmamız yer alabilecektir?
“Türkiye Yüzyılı”nda istihdam varlığımızı ne kadar artırabileceğiz, il olarak ihracatımızı nerelere taşıyabileceğiz dersiniz?
2 üniversitemizin sayısını 3 yapabilecek miyiz, ya da 2 üniversitemizden birisi Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasında kendisine yer bulabilecek midir? Afyonkarahisar’daki basın-yayın kuruluşlarımız çıtayı nereye kadar yükseltebilecek, Afyonkarahisarlı yazarlar tarafından kaleme alınmış kitaplar ne kadar artırılabilecektir?
Futbol takımımız mesela, Süper Lig kapısına dayanabilecek mi, bugün içerisinde bulunduğu dar boğazın açmazları ile daha aşağılara doğru mu ilerleyecektir?
Dünya Şampiyonu bir güreşçi çıkardığımız gibi gençlerimiz yeni yeni rekorlara imza atabilecek mi, yoksa şampiyon güreşçimiz örneğinde olduğu gibi işin yükünü 5-10 kişiye mi yıkacağız dersiniz?
Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümüne geldiğimiz, “Türkiye Yüzyılı”nda yol-kaldırım meseleleri ile meşgul olmayı sürdürecek miyiz, yeni Uydukentler planlayabilecek miyiz acaba?
Bankalardaki mevduat varlığı açısından ilk 25 il arasındayken, nüfusun yüzde 65’inin asgari ücretli olduğu gerçeğinden uzaklaşmaya ne kadar yakınız ki?
***
Listeyi uzatmak mümkündür. Önemli olan bunların muhasebesini iyi yapıp, Afyonkarahisar olarak “Türkiye Yüzyılı”na sunabileceğimiz katkıyı hesap etmemizdir. Bu; milli bir meseledir…

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Sezer bey, bugünkü “Türkiye Yüzyılı’nın Neresindeyiz?” başlıklı yazınızı okudum. Çok önemli bir konuya temas etmişsiniz. Yazınızda; “Neden “bize ait”, “bizim olan” şeylerle gurur duymayı bilmiyorlar ki? ….” diyerek soruyorsunuz. Onlar bizi ait hiçbir şeyden memnun olmazlar, çünkü bizden değildirler. Yıllar önce Ömer Seyfettin bunun cevabını (sizin de bildiğinizi zannettiğim) başından geçen bir olayı (piç hikâyesi) anlattıktan sonra veriyor. Selam ve hürmetlerimle.

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti