Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Yeni vaadim yok – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 5 Nisan 2011 Salı 03:00:00
  Madem bakımsız adayım, her türlü sloganı kullanmak serbest…
Mesela “Benim için de ıslık çal” diyebilirim, ya da “Bana da ses ver” desem, en fazla taklitçi zannederler. Yalnız, ustalık dönemi mesajını nasıl vereceğim konusunda kuşkularım var. Zira çıraklık ve kalfalık dönemlerinden geçmedim. Olsun, o sloganı kullanmanın da bir yolunu buluruz…
Bakımsız aday olmak en rahatı… Asıp kesebiliyorum keyfime göre, yeri geldi mi muhalefeti eleştiriyorum, yeri geldi mi iktidarı… Sloganları kullanmak da şimdiye kadar bedava… Orhan Veli yaşasa, “Slogan da bedava” diye şiir yazardı kanaatimce.
Ancak soruyorlar bana: “Bir erikle seçim kampanyası yürütülür mü?”
Yürütülmez tabii… O bakımdan yeni vaatler bulmak gerek.
Mesela milletvekili maaşlarının düşürülmesi hakkında kanun teklifi hazırlayabilirim.
Toplu ulaşımın özendirilmesi ve tramvayın uygun kentlerde zorunlu hale getirilmesi hakkında düzenleme önerebilirim…
Türkçenin kullanımına özen gösterilmesi için çalışma yapabilirim…
Elimde ne dağıtacağım para, ne de sigorta vaadim var. Benim sigortadan anladığım elektrik bağlantısını sağlayan, ama aynı zamanda yüksek gerilimde kapanan nesnelerden ibaret. Aslında bu bile bir slogan olabilir:
“Sigortamız attı!”
Söz sloganlardan açılınca, gündeme getireyim dedim. Bakımsız adaylık sürecinde yeni sloganımı da buldum: “Vatandaşım için kösülürün.”
Rahmetli anneannem bu kelimeyi çok kullanırdı. Onun bu kelimeyi cümle içinde kullanmasından anlardım ki kösülmek demek, yorulmak ve bitkin düşmek anlamına geliyordu.
“Ben de adeying saadış” sloganı için Afyon Kırık Hava ile propaganda yaptım. “Vatandaşım için kösülürün” sloganı için ise Minarenin Alemi adlı türkünün nakaratını seçtim:
“Sallan da sallanalım
Höst de de oynayalım…”
Bu türküyle hem iktidara hem de muhalefete yüklenmiş olurum. Yani “Artık siz kendi aranızda seçiminizi yapın, ama yeni isimlere de bir yer verin” mesajı veririm. Malum, bütçe sınırlı, dolayısıyla anonim halk türküleri ile seçim kampanyamızı yürütüyoruz. Yoksa, Onur Akın’a, Ahmet Şafak’a, Uğur Işılak’a şarkı yazdırıp onun telifleri ile uğraşırsam, daha başlamadan biter siyasi hayatım. Zira telif demek, para demek.
Minarenin Alemi türküsünün nakaratıyla verdiğim mesaj nedeniyle bir slogan daha aklıma geldi:
“Bakımsız aday için… Kıyneşin…”
İşin doğrusu, erik dışında dikkat çekecek, “Ahh” diye iç geçirtecek bir vaat bulamadım. Bununla ilgili çalışmalarım sürüyor. Şimdilik “Afyonkarahisar için çılgın projelerim var” cümlesini kuramıyorum. Ama en yakın zamanda kurmak istiyorum. Belki de her yenilen futbol takımı nasıl önündeki maçlara bakıyorsa, ben de önümdeki seçimlere bakarım belli mi olur?
Lakin en başta belirttiğim gibi:
“Ustalık için bir ıslık çalıp ses verebilirsiniz.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER