Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüp İMİR

4 EKİM

4 Ekim Hayvanları Koruma Günüdür. Bugünde çevremizdeki hayvanlara nasıl davranacağımız ve onlara beslenme, barınma ve yaşama hakkı konusunda neler yapabileceğimiz okullarda öğrencilere yerel yönetimler ve veterinerlik fakülteleri tarafından halkımıza anlatılmaya çalışılır.
Son yüzyılda aşırı ve düzensiz çarpık yapılaşmadan hayvanlar da nasibini almış yaşamları zorlaşmıştır.
Çeşitli belediyeler tarafından hayvan barınakları yapılmakta fakat bu barınakların düzenli ve temiz kullanılması konusunda sıkıntılar olmaktadır. Hayvanları bir kafese koyup onlara sadece yiyecek vermek hayvanlar için de bir eziyet olmakta işkenceye dönüşmektedir. Bu durumu görmezden gelemeyiz.
Problemin asıl nedeni toplu konut ve apartman yaşamıdır. Buralarda hayvanların barınacağı bir yerin olmaması olsa bile apartman sakinleri arasındaki anlaşmazlıklar buna imkan vermiyorlar. Apartmanlarda insanlar huzurlu olamıyorlar, hayvanların buralarda barınmaları hiç mümkün olamıyor. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen biz bireysel olarak hayvanlara karşı görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Bu başka insanlara da örnek teşkil edebilir. İmkanlar dahilinde evimizde kedi, kuş gibi bahçemizde köpek, koyun, keçi gibi hayvanları besleyebiliriz. Bunun yasal altyapısını yerel yönetimler ve ilgili bakanlıklar hazırlayabilirler.
Hayvanları Koruma Günü ile ilgili şu konuyu sizinle paylaşmak isterim. Geçtiğimiz günlerde ilimiz tarihi İmaret Camisi’nin güzelim bahçesine tuvalet yapmak istediler. Basınımızın ve duyarlı halkımızın tepkisi üzerine çalışmaları durdurdular.
Ben bir eğitimci olarak arkadaşlarımızla konuşmalarımızda bu güzel caminin bahçesinde güvercinleri yemleyeceğimiz bir alan oluşturulmasını istiyoruz. Bunu öğrencilerimiz de çok istiyor.
Çevre illerin hepsinde çocuklar güvercinleri elleriyle besliyorlar, onlarla haşır-neşir oluyorlar ve küçük yaşlarda hayvanları sevmeyi öğreniyorlar. Afyon Müftülüğü ve Afyon Belediyesi yetkilileri bu isteğimize cevap verirlerse Atatürk İlkokulu öğrencileri çok mutlu olacaklardır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti