Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

6’LI MASA’NIN 3 LİDERİ GELDİ, 2 LİDERİ GELECEK

Seçimlere 17 gün kaldı. Hararet giderek yükseliyor. Dün de Zafer Meydanı’nda Millet İttifakı’nın liderlerini ağırladı Afyonkarahisar.
6’lı Masa olarak anılan Millet İttifakı’nın 3 lideri Afyonkarahisar’da, Utku Anıtı önünden seslendiler tüm Türkiye’ye. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal dünkü mitingin konuşmacıları olarak sahne aldılar.
Cumartesi günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ilimize geliyor. Salı günü ise Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonakarahisar’da olacaklar Millet İttifakı cephesinden.
***
Millet İttifakı’nın tüm paydaşları miting meydanındalardı dün.
CHP İl Başkanı Onur Seçme, CHP Afyonkarahisar Milletvekili adayları Burcu Köksal, Fatih Aydın, Abidin Yağcı, İbrahim Kadıoğlu ve Anıl Halis Akar; İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ile milletvekili adayları H.Şeref Olgun, M.Enis Arabacı, Okşan Ulusoy Efe, Gönül Ar Güngör, İbrahim Acar ve Sebahat Demircigediği hemen Utku Anıtı’nın önünden izlediler miting alanını. Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül ve DEVA İl Başkanı Kadir Daylık da Millet İttifakı’nın diğer ortakları olarak oradalardı.
Mitingin ilk konuşmacısı ev sahibi olarak DP Genel Başkanı Gültekin Uysal oldu. Uysal’ı böylesi bir açık hava mitinginde çok az izleme imkanı bulmuştu aslında hemşehrileri. Zafer Meydanı’nı dolduran Afyonkarahisarlılar, hemşehrileri Gültekin Uysal’ın “Lider” olarak yaptığı bu konuşmayı oldukça beğendiler. Siyaset sahnesinin 65 yaş üstü isimlerden oluştuğu günümüzde, DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal bir kez daha ümit verdi kendisine inananlara gelecek açısından. Kürsü hakimiyeti, konuşma tarzı, alanı etkileme gayreti ile Gültekin Uysal dünkü mitingin öne çıkan isimlerinden birisi oldu.
“Düğün evinde damattan yakışıklı olmayacaksın” diyerek sözü uzatmayacağını belirten Uysal, sözlerine böylelikle son verdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Afyonkarahisar’a övgülerde bulundu aynen Uysal’ın yaptığı gibi. O da “Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu bir çok konuya değinecek, ben sizleri fazla meşgul etmek istemiyorum” diyerek konuşmasını kısa tuttu.
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke gündemine yönelik sözlerinin yanı sıra Afyonkarahisar’ı ilgilendiren 3 ana temas noktası vardı konuşmasında. “Afyonkarahisar Belediyesi’ni bize verin” diyerek Afyonlulara seslenen Kılıçdaroğlu “Belediye’yi bize verirseniz Kentsel Dönüşüm sorununu vatandaşın lehine olacak şekilde biz çözeriz” dedi özetle. “Geleceğim o evlerin tamamını yapacağız ve o evlerde insanlar huzur içinde yaşayacak. Göreceksiniz onların satın alma gücüne göre fiyatı belirleyeceğiz.” dedi.
Afyon Şeker Fabrikası’nı da yeniden devletleştirme vaadinde bulundu Kılıçdaroğlu.

 

HANGİ MİTİNG DAHA KALABALIKTI?

 

Miting alanının tamamını dolaştım. Cumhur İttifakı’nın mitinginde olduğu gibi, alanın çevresini de turladım. Muhabir arkadaşlarımız alanda görev yaparken bana düşen görev çevreyi kolaçan etmek oldu. Bu sırada bir çok dostla karşılaştım. Taraflı-tarafsız bir çok hemşehrimizle her iki mitingin değerlendirmesini de yapma imkanı buldum.
AK Parti’nin lokomotif olduğu Cumhur İttifakı mitinginde bizim gözlemlerimize göre en az 40 bin kişi vardı. Çünkü Uzun Çarşı ve ara sokakları, Ordu Bulvarı’nın giriş kısmı, Soydan Otel önüne kadar olan alan, Zafer Müzesi önündeki kaldırımlar ve Anıtpark’ın bir bölümü insan doluydu.
AK Parti İl Başkanlığı Emniyet Müdürlüğü’nün verilerini açıklayarak bu mitingde 45 bin kişinin bulunduğunu açıkladı. Bizim tahminlerimizle bu rakamlar örtüşüyor.
Peki Millet İttifakı’nın dünkü mitinginde kaç kişi vardı? Eğer Cumhur İttifakı Mitinginde 40 bin kişi var idiyse, Millet İtitfakı’nın dünkü mitinginde de 10 bin kişi vardı diyebiliriz.
Zafer Müzesi önündeki kaldırımlar miting bariyerlerinin dışında bırakılmıştı dün mesela. Kalabalık sadece yol kısmındaydı. Zafer Meydanı’ndaki katlı otoparkın üzerine denk gelen bölümdeki insan yoğunluğu ise son derece azdı. Anıtpark, önceki mitingle kıyaslandığında boştu denilebilir. Miting otobüsü tam Zafer Müzesi’nin önünde, kalabalığın ucu ise Ordu Bulvarı girişine kadar ancak geliyordu.
Zikrettiğim bu rakamı taraflı-tarafsız hemşehrilerimle yaptığım istişareler ve kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Alanda istişarede bulunduğum dostlarımız arasında geçmişte bir çok miting düzenlemiş, siyasi partilerde üst düzey görev almış bir çok kişinin de olduğunu belirtmek isterim.
Verdiğim bu rakamlara katılan da katılmayan da olabilir, ben gördüğümü söylüyorum. AK Parti İl Başkanı ve İl Emniyet Müdürlüğü ise verilerle konuşuyor. Bundan sonrası için yorum serbest, ne diyeyim?
***
CHP+ Saadet Partisi+Demokrat Parti+ DEVA ve Gelecek Partilerinin ortak düzenledikleri bu miting önceki yıllarda CHP tarafından ya da diğer ortakları tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen mitinglerden bir tık öndeydi diyebiliriz. Özellikle organizasyon ve uyum noktasında işler gayet yolundaydı. Başta Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkesi kutlamak gerekiyor.

 

DİĞER MİTİNGLER BAŞKA ALANDA OLABİLİR Mİ?

 

Dün alanda bazı hemşehrilerimizle de istişarede bulunduk. O nedenle bu fikri buraya not düşmek istiyorum. AK Parti+MHP+BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı mitinginin karşısında ezik kalınmak istenmiyorsa eğer… Hangisi kalabalıktı, hangisi sönüktü tartışmalarından uzaklaşılmak isteniyorsa eğer… Milet İttifakı partileri bundan sonraki mitinglerini Zafer Meydanı haricindeki başka alanlarda yapabilirler. Alan değişirse, ölçü de değişir. O zaman “kalabalık” değil, “söylenenler” gündemin ana maddesi olabilir.
Mitinglerdeki kalabalıkların kesin bir ölçü olmadığı savunulsa da, seçmenlerin tercihi noktasında zaman zaman etkisi olduğu bilinmektedir.
Her miting sonrası kullanılan Afyonkarahisarımıza ait bir atasözümüz ile lafı bağlayalım: Sap kabarı, harman kabarı. Ölçek getirir habarı (haberi)
Ölçek 14 Mayıs sabahı ortaya konacak olan sandıktan başkası değildir elbet..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti