Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYON İLE UŞAK’IN FARKI

“Kurtuluşun’un başkentiyiz”..
Afyonkarahisarlılar olarak en büyük övünç kaynaklarımızdan birisi bu. Ancak Büyük Taarruz’a ve Büyük Zafer’e ev sahipliği yapmış kutsal topraklar olarak bu büyük mirasın hakkını tam olarak veremiyoruz. Aradan geçen 100 yıl içerisinde Zafer Müzemizin hali herkesin malumu. Üzerinden onca tartışma yaşandı, onca fırtına koptu. Bakalım yakın zamanda etkisini göstermesi beklenen yağışlı hava şartlarına kadar Zafer Müzemiz “korunaklı” hale gelebilecek mi?
***
Bugün dile getirmek istediğimiz konu başka. Duyarlı bir hemşehrimiz “Son zamanlarda Uşak’a gittiniz mi?” diye sordu. “Uşak’tan geçtik ama içerisine girmedik, hayırdır” diye karşılık verdim.
“Şehri inceleseydiniz Uşak’ın Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’e ne kadar sahip çıktığını görürdünüz” dedi.
“Nasıl?” diye sorunca başlattı anlatmaya:
“Uşak dioraması inşa edildi kardeşim. 12 katlı bir bina… Her katta Uşak’ta Milli Mücadele tarihinden tablolar, kişiler vs, hatıralar yaşatılıyor. Her biri özenle yapılmış yağlı boya tablolar ile tarihi sahneler ölümsüzleştirilmiş. Duvar boyundaki bu tablolar ziyaretçileri başka bir atmosfere götürüyor. Size oradan aldığım broşürü getirdim. Bu broşürdeki her tablo Uşak Diaromasında adam boyu tablolar halinde sizleri karşılıyor. Biz gezdiğimizde son derece mutlu olduk. Afyonkarahisarımızda Büyük Zafer’i, Büyük Taarruz’u anlatan, o günleri ziyaretçilerine yaşatan mekanlar neden yok diye hayıflandık. Şehir merkezinin Büyük Zafer ile bağlantısı olan tek tarihi mekanı, Zafer Müzesi’nin içerisinde bulunduğu durumu hatırlayıp üzüldük. Sonrasında Varan Kavşağı olarak bilinen bölgede yapılan Panaroma binasını hatırladık. Uşak’taki Diaroma ile Afyon’daki Panaromayı kendimizce kıyasladık. Hangisi Büyük Zafer’i daha iyi anlatıyor, hangisi bu topraklarda yaşananlara daha iyi tanıklık ediyor diye düşündük. Ne yazık ki Uşak’ın bu konuda bizden ileride olduğu kanaatine vardık. Umuyoruz ki Zafer Panaromamız ismine yakışır şekilde yeniden düzenlenir. Umuyoruz ki Afyonkarahisar’da 100’üncü yılın hatırına Büyük Zafer ile ilgili mekanlar, çalışmalar artar. Bu şehir bunu hak ediyor…”
***
Fırsat bulurlarsa ilimiz yöneticileri ve siyasilerimizin de Uşak’taki Diorama’yı ziyaret etmelerini öneriyor hemşehrimiz, aradaki farkı herkesin kendi gözüyle görmesi için…

 

KÜTAHYA’nın GÜNDE 13 TREN SEFERİ VAR, AFYONKARAHİSAR’ın ise SADECE 5

 

Yine bir duyarlı hemşehrimizin bize ulaştırdığı “Okur mektubu”nu paylaşmak istiyorum sizlerle… Buyrun birlikte okuyalım:
AFYON NEDEN SAHİPSİZ?
Geçtiğimiz günlerde trenle yolculuk yaptığımız Kütahya’da İstasyon’da bir tabela dikkatimizi çekti. Kütahya’dan günlük işleyen tren seferleri. Tam tamına 13 tren seferi Kütahya’yı diğer illere bağlıyor. Hatta sadece Tavşanlı ilçesine çalışan tren var. Bunun yanı sıra Eskişehir’e gün içerisinde 6 tren seferi var ki bu seferler Kütahya’yı hızlı trenle İstanbul’a bağlıyor. İzmir’e 2 sefer var, gece ve gündüz saatlerinde çalışıyor. Birkaç saat beklediğimiz istasyonda gelen giden yolcu sayısını görünce şaşırıp kaldık. Demiryollarının kavşak noktası Afyon’dan çevre illere kaç sefer var derseniz bir elin parmakları kadar. 1 İzmir, 1 Konya, 1 Denizli, 2 Eskişehir olmak üzere 5 tane. Üstelik saatleri hiç uygun olmadığı için tercih eden sayısı çok az.
Halbuki 10-12 yıl öncesine kadar sadece İstanbul’a günde 4 tren seferi olurdu. Çoğu hemşerimiz İstanbul yolculuklarında treni tercih ederdi. O günler mazi oldu. Bizler Ankara-Afyon hızlı trenini beklerken İstanbul trenlerinden mahrum olduk. 4 Hattın kavşak noktası olan Afyon’un demiryolu ulaşımında mağdur edilmesi revayı hak mıdır?
Yanı başımızdaki Kütahya’da bu kadar tren seferi varken Afyon neden sahipsizdir? Üstelik Demiryolları 7. Bölge Müdürlüğü ilimizde bulunmakta iken neden bu konuda bir çalışma yapılmamaktadır. Yetkililerden bu konuda bir çözüm bekliyoruz.”
***
İlgililerden vatandaşın bu serzenişlerine gelen cevap olursa onu da aktaracağız inşaAllah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti