Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AK PARTİ İLE 20 YIL

Bugün 3 Kasım. Tam 20 yıl önce 3 Kasım 2022 tarihinde Türkiye, AK Parti iktidarı ile tanıştı.
Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki “Erdemliler Hareketi”, AK Parti adıyla 2001’de siyaset sahnesine girdi. “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” prensibiyle yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki “Erdemliler Hareketi”, 14 Ağustos 2001’de Afyonkarahisar’da yapılan toplantıların ardından “AK Parti” adıyla siyaset sahnesindeki yerini aldı. Ağustos 2001’de Afyonkarahisar’da İkbal Otel’de yapılan toplantıyla kurulan partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar’a vefa göstererek, partisiyle ilgili olarak her konuşmaya başladığında ‘Afyonkarahisar’dan yola çıktık’ sözünü dilinden eksik etmiyor.
İlk kuruluş toplantısının Afyonkarahisar’da İkbal Termal Otel’de yapılan AK Parti’nin o toplantısı basına kapalı yapılmıştı. Ama başta sayın Erdoğan olmak üzere ilimizdeki önemli konukları biz de genç bir muhabir olarak takip etmiştik o günlerde. Haberlerimiz gazetelerimize şöyle yansımıştı:
“İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Fazilet Partisi’ndeki yeni oluşumcularla birlikte 2 gündür kamp yaptığı Afyon’da vali ve belediye başkanını ziyaret etti. Bağımsız milletvekilleri Abdullah Gül ve Abdülkadir Aksu’yla beraber İmaret Camii’ne gelen Erdoğan, burada Cuma namazı kıldı. Cami içerisinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Erdoğan’a, vatandaşlar ‘Başbakan Erdoğan’ sloganıyla sevgilerini gösterdi. Erdoğan’ın elini sıkmak isteyen vatandaşlar arasında kısa süreli izdiham yaşandı. Kılınan namazın ve yapılan ziyaretlerin ardından Erdoğan ile beraberindekiler kamp yaptıkları İkbal Termal Otel’e geri döndüler”
Afyon’daki o kamp, ülkemize 20 yıllık tek parti iktidarını hediye etti.
Cumhuriyet tarihinin en uzun soluklu iktidarı olan AK Parti, Türkiye’ye 20 yılda damga vurdu. 3 Kasım 2002 seçimleri ile iktidara gelen AK Parti, geçen 20 yılda Türkiye’nin çehresini değiştirdi.
İktidarda 21. yıla adım atan AK Parti’nin 20 yıllık kısa iktidar özeti şöyle: 14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34.6’yla tek başına iktidara geldi. 2004’te AK Parti’nin ilk yerel seçimleri öncesinde partiye yönelik darbe girişimi iddiaları gündeme geldi. Daha sonra Ergenekon ve Balyoz başta olmak üzere FETÖ’nün kumpaslarıyla çeşitli dava ve operasyonlara uzanacak olan sürecin gölgesinde yerel seçimlere gidildi. Halkın tercihi, yine AK Parti’den yana oldu. 2007 genel seçimlerine doğru giderken AK Parti hükümetinin önünde bu kez Cumhurbaşkanlığı gerilimi çıkarıldı. Meclis’te 367 tartışmasıyla başlayan ve Anayasa Mahkemesi’ne taşınan polemik, Cumhuriyet Mitingleri’ne ve 27 Nisan’daki e-muhtıraya kadar uzandı. Meclis’te alınan referandum kararının damga vurduğu o dönemdeki seçimlerden AK Parti yine oylarını artırarak çıktı. AK Parti, 12 Haziran 2011’deki seçimlerde yüzde 49.6’lık oy oranıyla her 2 seçmenden birinin oyunu aldı.
2013 yılında Gezi Parkı olayları ve FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi yaşandı. Türkiye, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine de çeşitli tartışmalarla gitti. Türkiye, cumhurbaşkanını doğrudan halkın oylarıyla belirlemek için 10 Ağustos 2014’te sandık başına gitti. Erdoğan, ilk turda yüzde 52 oy alarak doğrudan milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildi.
7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti, yüzde 40.9 oy oranıyla sandıktan yine birinci parti olarak çıktı. 1 Kasım 2015 seçimlerine terörün gölgesinde giden AK Parti tek başına iktidar oldu. 16 Nisan 2017 referandumu öncesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet girişimi yaşandı. FETÖ, 15 Temmuz 2016 tarihinde TSK’ya sızan üniformalı teröristleri harekete geçirerek darbe yapmaya kalkıştı. 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa değişikliği oylaması için sandığa giden millet, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni öngören pakete yüzde 51.4 “Evet” oyu ile vize verdi. Seçimlerde başarıdan başarıya koşan AK Parti, 2023’e Türkiye Yüzyılı ile hazırlanıyor.

 

BAKANLAR VE VEKİLLER

 

Böylesi badirelerden geçen AK Parti’nin Afyonkarahisar teşkilatları yaklaşık 8 ay sonra yapılacak olan seçimlere hazırlanıyor. AK Parti teşkilatlarının genelinde “değişim” sözü çokça duyuluyor. “Değişim” sözünün nereye kadar ulaşacağı, nasıl bir sonuç vereceği merak konusu iken Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile biraraya geldi. Bu toplantıdan dışarıya sızan bilgiler bize göre AK Parti’nin Afyonkarahisar teşkilatlarını da yakından ilgilendiriyor.
Toplantıda başörtüsüne anayasal güvence getiren teklif gündeme geldi. Erdoğan’ın “Anayasa değişikliğini Meclis grubumuza getireceğiz. Önümüzdeki günlerde sunacağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Erdoğan toplantıda milletvekillerine Meclis’e katılmaları konusunda da uyarıda bulundu. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, “Bütçeye daha aktif katılım sağlayın komisyon üyesi olmayan arkadaşlarımız da katılsın. Genel Kurul’a da aktif olarak katılın. Yoklamalara riayet edin. Orayı boş bırakmayın” dedi.
Erdoğan’ın “2023 analizi ve planlamamızı yapacağız. Bu seçimler bir kader seçimi. Muhalefetin dağınık olması rehavete kapılmamızı gerektirmiyor. Meclis, komisyon, genel kurul ve anayasa çalışmaları seçime kadar devam ediyor. Grup yönetimi ve genel merkezle sürekli temas halinde olun” diye konuştuğu öğrenildi.
Toplantıda milletvekilleri kendi illerindeki sorunlardan bahsetti. Milletvekilleri Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Togg ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.
Baraj yatırımları, sulama projeleri ile ilgili sorunlardan bahsedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle sulama projelerine önem verilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi. İşte toplantının Afyonkarahisar’ı ilgilendiren noktası bizce burası.
AK Parti’nin Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizde “Suyun fatihi” diye tanınıyor. Bakanlık dönemlerinde yüzlerce baraj ve gölet ile bir çok sulama projesine imza atan Veysel Eroğlu, mevcut diğer milletvekilleri ile birlikte AK Parti’deki “değişim” söylemlerinin hedefinde olan bir isim. Şimdi bir düşünelim, Türkiye’de baraj ve sulama gibi çalışmalara ağırlık verilecekse, Türkiye genelinde bu yöndeki sıkıntılardan bahsediliyorsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu alanda en çok kime güvenir? Hükümetlerinde en uzun dönem bakanlık verdiği, İSKİ’den itibaren su işlerini emanet ettiği isim kim? Elbette ki Prof. Dr. Veysel Eroğlu…
Afyonkarahisar Bakansız kalmanın acısını çoktandır yaşıyor. Bizim bakanlıklarına şahit olduğumuz Maliye ve Tarım-Köy İşleri Bakanımız İsmet Attila, Sağlık Bakanımız merhum İbrahim Özsoy, Bayındırlık Bakan Abdülkadir Akcan ve Veysel Eroğlu ile ilimizin elde ettiği kazanımlar ortada. İnşaAllah yeni dönemde de Afyonkarahisar olarak Bakansız kalmayız.
Bakanların milletvekillerinden olması zorunluluğunun bulunmadığı yeni dönemde Afyonlu Bakanımızla, görev aşkıyla yanan, halka yakın milletvekillerimizle eksiklerimizi telafi etmemiz hiç de zor değil, ne dersiniz?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti