Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AK PARTİ’NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE AFYON’LA İLGİLİ NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin seçim vaatlerini açıkladı dün Ankara’da… Beyannamede çalışanlara enflasyon üzerinde zamdan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılmasına kadar çok önemli düzenlemeler yer alıyor.
Çalışanlara enflasyon üzerinde zam verilecek. Siyasi Partiler Kanunu değişecek. Parti kapatmaları Meclis iznine bağlanacak. Kamu işe alımlarında sözlü mülakat kalkacak. Dijital oylamaya geçilecek.
Ekonomiden enerji alanına, gençlere verilen imkanlardan deprem önlemlerine kadar bir çok ana başlıkta önemli değişimlerin yapılacağına dair irade beyan etti dün AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan. Tüm konuların detaylarını buradan aktarmamız mümkün değil.
Biz AK Parti’nin seçim beyannamesinde Afyonkarahisar ile ilgili kısımlara dikkat kesilmeye çalıştık.
AFYONKARAHİSAR’A OTOYOL VE HIZLI TREN MÜJDELERİ
AK Parti’nin seçim beyannamesinde Afyonkarahisar ile ilgili şu noktaların altını çizdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
2028 yılına kadar yapacağımız Sapanca-Afyonkarahisar Otoyolu, Mersin-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi), Dörtyol- Hassa Otoyolu, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Malkara- Kınalı Kesimi), Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir Kesimi, Trakya Otoyolu Kırklareli-Dereköy-Aziziye-Bulgaristan Hd. Yolu Genişletilmesi, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu, Ankara-Sivrihisar Otoyolu, Antalya-Alanya Otoyolu, Aydın-Denizli Otoyolu, Akyazı-Ankara Otoyolu projelerini halkımızın hizmetine açacağız.
2035 yılına kadar ülkemizin otoyol ağını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 2029-2035 yılları arasında Samsun-Mersin Otoyolu, Trabzon-Habur Otoyolu, Bozüyük-Afyonkarahisar Otoyolu, Çeşmeli-Erdemli- Silifke-Taşucu Otoyolu (Kızkalesi-Taşucu Kesimi), Denizli-Burdur- Antalya Otoyolu, Gerede-Ilgaz Otoyolu, Gerede-Merzifon-Gürbulak Otoyolu (Ilgaz-Merzifon Kesimi), Gerede-Merzifon-Gürbulak Otoyolu (Merzifon-Gürbulak Kesimi), Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Çanakkale-Savaştepe Kesimi), Sivrihisar-Bursa Otoyolu, Şanlıurfa- Habur Otoyolu (Diyarbakır Bağlantı Yolu Dahil), Afyon-Burdur Otoyolu, Alanya-Silifke Otoyolu, Delice-Samsun Otoyolu, Ankara-İzmir Otoyolu (Sivrihisar-İzmir Kesimi) projelerinin yapımını tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız.
2029-2035 yılları arasında Eskişehir-Afyon Hızlı Tren, Afyon-Burdur Hızlı Tren, Burdur-Antalya HT, Kayseri-Aksaray HT, Çorum-Merzifon HT, Merzifon- Samsun HT, Delice-Kırşehir HT, Kırşehir-Aksaray HT, Aksaray-Şereflikoçhisar HT, Nurdağ-Kahramanmaraş HT, Şanlıurfa-Mardin HT, Erzincan- Erzurum HT, Erzurum-Kars HT, Malatya-Elâzığ HT, Elazığ-Diyarbakır HT ve Kars-Dilucu HT projelerini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.
Tekstil, dokuma, petrokimya ve tarıma dayalı sanayiinin öne çıktığı Ege bölgemizde Çandarlı Limanı yapım projemizi hayata geçirerek İzmir Limanımızla birlikte Afyon’dan Aydın’a, Manisa’dan Denizli’ye kadar İç Ege’deki üretim merkezlerini limanlarımıza daha hızlı bağlamış olacağız.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kayıtlı altı şehrimiz bulunmaktadır. Gaziantep (2015), Hatay (2017) ve Afyonkarahisar (2019) “Gastronomi”, İstanbul (2017) “Dizayn/Tasarım”, Kütahya (2017) “El ve Halk Sanatları”, Kırşehir’in (2019) ise “Müzik” alanında söz konusu ağa dahil edilmesini sağladık.
Erzurum Tarihi Meydanı, Yozgat Çapanoğlu Cami, Muş, Kütahya, Isparta, Bingöl, Afyon ve Kayseri’de, Zonguldak ve Sinop’ta, Diyarbakır Sur’da, Şırnak ve Iğdır’da, Ankara Hergelen Meydanı ve çevresinde; Saraçoğlu Mahallesi’nde, Trabzon Çömlekçi’de, Rize Merkez’deki tüm tarihi alanları kültür, peyzaj ve yürüme alanlarıyla yeniliyoruz.
2028 yılına kadar İzmir-Ankara HT (Hızlı Tren), Halkalı-Kapıkule HT, İstanbul Havalimanı-Çatalca HT, Adapazarı-Gebze-YSS-Halkalı HT, Karaman- Ulukışla HT, Adana-Toprakkale-Bahçe-Nurdağ-Başpınar HT, Aksaray- Ulukışla HT, Ulukışla-Yenice HT, Bandırma-Bursa-Osmaneli HT, Adana-Mersin HT, Sivas-Erzincan HT, Yerköy-Kayseri HT, Bursa-Gemlik HT, Mürşitpınar-Şanlıurfa HT, Aliağa-Çandarlı-Bergama HT, Selçuk-Ortaklar- Aydın HT, Aydın-Denizli HT, Çetinkaya-Malatya HT, Konya-Seydişehir- Antalya HT, Delice-Çorum HT, Sivas-Çetinkaya HT, Aksaray-Konya HT, Gaziantep-Şanlıurfa HT, Bandırma-Balıkesir HT ve Balıkesir-Bergama HT projelerini hayata geçireceğiz.

 

AFYONLU AK PARTİLİLER’DEN MURAT KURUM’A YOĞUN İLGİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara Arena’da tribün kenarından bir ara ilerleyemedi. Telefonunu Bakan Kurum’a uzatan partililer selfie sırasına girdi. Afyonkarahisarlı AK Partililerin’in Bakan Kurum’a telefonları verip selfie çekmesini isteyişleri objektiflere böyle yansıdı.

 

GENEL MEMNUNİYETSİZLİKTEN HAZIM SÜRECİNE DOĞRU

 

Milletvekili aday listelerinin belirlenmesinin ardından “genel” bir memnuniyetsizlik hakim… idi.
“İdi” diyoruz çünkü bu “memnuniyetsiz” hava, elmecbur dağılmaya başladı. AK Partiller’den AK Parti listesi ile ilgili… MHP’lilerden MHP listesi ile ilgili… İYİ Partililerden İYİ Parti listesi ile ilgili… Ve CHP’lilerden de CHP listesi ile ilgili “olumsuz” görüşler aldık ilk etapta.
“Genel” manada tüm partiler çıkan listelerden mutlu değildi. Aradan geçen 2 gün içerisinde ilk etapta herkesin kursağına oturan listeler artık mideye indi, hazmedilmeye başlandı.
Birkaç gün içerisinde hazım süreci daha da hızlanacaktır diye düşünüyorum.
ÜLKE GÜNDEMİ VE ALT SIRALARIN ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ
Milletvekili aday listeleri ile ilgili genel değerlendirmemizi pazartesi günü sıcağı sıcağına bu sütunlarda yapmıştık. O değerlendirmelerden sonra eksik kalan bazı hususları tamamlayalım bugün de…
“3 dönem milletvekilliği yapanların yeniden aday olmaması” ile ilgili kuralı yüzde 100 oranında uyguladığı görülen AK Parti’de kadroların % 70 oranında yenilendiği görüldü Türkiye genelinde.
Afyonkarahisar’da ise neredeyse yüzde 100 oranında aynı isimlerle seçime girmeyi tercih etti AK Parti. Bakan Veysel Eroğlu “üç dönem” kuralına takıldı, belki takılmasa o da listede yer alacaktı yeniden. Mevcut 3 milletvekilinden 2’sinin yani Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in yeniden listenin ilk iki sırasında yer alması ile AK Parti’nin Afyonkarahisar milletvekilleri yerlerini korumuş oldular. Oysa “değişim” talebinin öne çıktığı konuşuluyordu hep. Bu durum; “AK Parti’nin üst yönetimi Afyonkarahisar milletvekillerinden memnunmuş ki, değişikliğe gerek görmediler” şeklinde yorumlandı.
***
Tüm partilerin aday listeleri benimsenip, yukarıda bahsettiğimiz “hazım” süreci tamamlandığında Afyonkaraisar’ın “Ortada” olan 1 milletvekilliğinin ne tarafa yöneleceği belli olacak. Bundan sonrası için ülke gündeminde yaşananlar “yüzer-gezer” oyların adresini belli edecek. Yerel çapta çok büyük bir gelişme yaşanmazsa dikkatler ülke gündeminde, liderlerin ve siyasi partilerin neler yaptığının üzerinde olacak.
Bunu söylerken Afyonkarahisar’da yapılacak seçim çalışmalarının önemi yok gibi anlaşılmasın. Özellikle alt sıralarda yer alan adayların çalışmaları partilerinin milletvekili sayısına doğrudan etki edecek.
Yani Afyonkarahisar için seçimin skoru AK Parti’de Hasan Arslan, Ferda Ertürk ve Hakkı Öztürk’ün; İYİ Parti’de Mustafa Enis Arabacı ve Saffet Acar’ın; CHP’de Saadet Partililerin gösterecekleri performansa bağlı.
Onların partilerine sağlayacakları katkı Afyonkarahisar’ın “Ortadaki 1 milletvekili”nin yönünü tayinde etkili olacak.
Haydi hayırlısı…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti