Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AMAN GEVŞEMEYELİM, NORMALLEŞMEYE TEĞET GEÇMEYELİM

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde, il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalamasının kamuoyuyla paylaşılmasına başlandı.
Sağlık Bakanlığı, Kovid-19’la ilgili kamuoyuna duyuruyor.
Yeni veriler geçen hafta ilk kez açıklandığında Afyonkarahisar olarak oldukça sevinmiştik. Çünkü iller arasında vaka sayısı en az görülen 10 il içerisinde Afyonkarahisar da yer almıştı. Bu nedenle Afyonkarahisar’da kısıtlamaları uygulayan, denetleyen, başta sağlık camiası olmak üzere, emeği geçen herkesi minnettar kalmıştık Afyonkarahisarlılar olarak.
Bu haftanın illere göre vaka sayıları önceki gün açıklandı. Ne yazık ki geçen hafta yaşadığımız mutluluğu bu kez yaşayamadık. Her 100 kişide görülen vaka sayısı Afyonkarahisar’da önceki hafta 22,32 kişi iken… Bu hafta bu rakam 31,62 kişiye yükseldi. Yani her 100 kişide rastlanan vaka sayısı neredeyse 10 kişi arttı bir haftada.
“Normalleşmeye en hazır illerden birisi” iken aldığımız bu haber tabir-i caizse “süngümüzü düşürdü”
Peki aynı memleket, aynı önlemler, aynı denetimler, aynı çalışmalar yapılırken neden vaka sayısında yükselme yaşadık?
Elbette ki gevşememizden… Geçen haftaya kadar iyi getirdiğimiz mücadelede, “iyi” tabloyu görünce birden gevşemiş olmalıyız. Bunun başka izahı olabilir mi?
O zaman bir an önce Afyonkarahisarlılar olarak silkinip kendimize gelmeliyiz. Gelmeliyiz ki; 1 Mart’tan itibaren başlayacak olan kısmi normalleşme döneminde biz de normalleşen iller arasında yerimizi alabilelim, hayatımız normal seyrine yavaş yavaş da olsa dönmeye başlasın.
Önümüzdeki dönemde il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalamasına göre İl hıfzıssıhha kurulları bölgesel olarak kararlar alabilecekler. ‘Yerinde Karar’ dönemine rakamlara göre iller kendi durumlarını kendileri belirleyecekler. Örneğin; vaka sayısı yüksek olmayan illerde yemek yenilen yerlerde kapasitenin yüzde 25’i kadar müşteri kabul edilebilecek. Açık hava spor faaliyetleri sürebilecek. Ve bunun gibi kısmi normalleşmeler yaşanacak.
Ama biz “gevşek” gidersek kısıtlamalardaki gevşemeyi bir müddet daha beklememiz gerekebilir. O nedenle; “Aman gevşemeyelim”

 

İNANIYORUZ. BAHARDA GELİYORUZ

Afyonkarahisar’ın fotoğrafa gönül vermiş, zamane gezginlerinden birisi olan Hüseyin Erçolak, hobi olarak sürdürdüğü fotoğraf merakı sayesinde Afyonkarahisar’ın birbirinden ilginç binlerce fotoğraf karesinden oluşan geniş bir arşive sahip oldu.
İlimizin ve ülkemizin dört bir yanından çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan esnaf Hüseyin Erçolak geçtiğimiz günlerde Ayazini Köyü’nden Halil Amca’nın bir fotoğraf karesini paylaştı.
Şu notu ekledi Erçolak fotoğrafının altına: HALİL AMCA… YAŞ 90’LARI GECMİŞ. AYAZİNİ KÖYÜNÜN YAŞLILARINDAN. BURADA YAPILAN ÇALIŞMALARA BENİM DE KATKIM OLSUN DİYOR VE ELİNDE KAZMA TAŞ DUVAR YAPIYOR. MAŞALLAH DİYELİM..
Vali Gökmen Çiçek de Erçolak’ın bu karesini sosyal medya hesabından paylaşarak “Bu yüzden inanıyoruz… Baharda bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ayazini’nde yapılan çalışmalara birkaç kez değindik. Bizim anlattıklarımızdan sonra da, epey mesafe kat edildiğinin farkındayız. Vali Gökmen Çiçek’in söylediği gibi, Ayazini Köyü’nde halk; neredeyse Vali’den, resmi görevlilerden daha çok sahiplenmiş durumda yapılanları.
Bu nedenle Ayazini’nde yapılan çalışmaların hiç birinin boşa gitmeyeceğini, Afyonkarahisar’ın geleceğine, bölgenin ekonomisine, ülkemizin turizmine önemli katkı sağlayacağından eminiz.
Ne diyelim; “Baharda bekliyoruz” diyor ya çalışmalarda emeği geçenler hani… Biz de hep birlikte “Baharda geliyoruz…” diyelim…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti