Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BAŞLANGIÇ İÇİN AFYON’UN SEÇİLMESİ TESADÜF MÜ?

Bir devir değişiyor. Evet, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler sadece Türkiye açısından değil, dünya açısından büyük önem taşıyor. Bunu biz değil, ABD’nin, İngiltere’nin en önemli gazeteleri, basın-yayın kuruluşları söylüyorlar. 2023 yılının en önemli olayları arasında 14 Mayıs seçimleri gösteriliyor yabancı basın yayın organları tarafından.
Ve böylesi tarihi bir dönüm noktasına ulaşacak olan yolun ilk durağı olarak Afyonkarahisar seçiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Afyonkarahisar’da düzenlediği miting ile 14 Mayıs seçim kampanyasını resmen başlatmış oldu.
Sizce Cumhurbaşkanı’nın kampanyayı Afyonkarahisar’dan başlatma fikri bir tesadüf olabilir mi?
Seçim sürecine son derece kısa bir zaman içerisinde girildi. Deprem afetinin ardından sandığa bir ay gibi kısa bir süre kala ilk mitingin Afyonkarahisar’da yapılacağı ilan edildi. Bu karar bir çok kişi için sürpriz oldu. Seçim sürecinde miting düzenlenecek muhtemel iller arasında Afyonkarahisar anılmıyordu.
Geçen Perşembe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a geleceği belli oldu ve Afyonkarahisar kamuoyu bunu ilk kez gazeteniz Kocatepe’den öğrendi.
Peki neden böyle oldu? Gelin hep birlikte düşünelim…

 

MİRYAKEFALON’DAN, BÜYÜK ZAFER’E… KIBRIS ÇIKARTMASINDAN TÜRKİYE YÜZYILI’NA

 

Bugün bizleri ağırlayan Afyonkarahisar toprakları, Türk tarihi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Anadolu’nun Türk yurdu olmasının en önemli mihenk taşlarına da Afyonkarahisar ev sahipliği yapmıştır. On binlerce şehidimizin kanları, ruhları ve bedenleri ile vatan haline getirdikleri bu kutsal toprakların Türk Devleti için paha biçilemez bir önemi bulunmaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Afyonkarahisar için “Anadolu’nun kilidi” sözünü boşuna söylememiştir.
Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuil arasında, Afyonkarahisar’da; muhtemelen Bolvadin yakınlarında ya da başka kaynaklara göre Çay ilçesi Karamık Köyü yakınlarında gerçekleşen Miryakefalon Muharebesi, Anadolu’da Türk hakimiyetinin kabul edildiği savaştır. Miryakefalon Zaferi, Malazgirt’in ardından Anadolu’nun tapusunun alındığı savaş olarak da bilinir.
26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustos 1922’de Büyük Zafer ile sonuçlanmıştır yine bu kutsal topraklarda.
Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalizme başkaldırılarından birisi olan Kıbrıs Çıkartması da, ABD’ye karşı haşhaş ekimi başkaldırısı da bu topraklardan duyurulmuştur kamuoyuna.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahip olan AK Parti’nin kuruluşuna da Afyonkarahisar ev sahipliği yapmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında ‘Biz Afyonkarahisar’dan yola çıkarken…’ ifadesini bilerek kullanmaktadır.
Şimdi bakıyoruz ki; “Türkiye Yüzyılı” parolasıyla çıkılan kutlu bir yol için yine Afyonkarahisar başlangıç noktası olarak seçiliyor. Tüm bunları yan yana koyduğumuzda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu sürecini resmen başlatmak için Afyonkarahisar’ı tercih etmesi sizce tesadüf olabilir mi?
Kuru kuruya oy hesapları, şahsi tercihler mi söz konusudur?
Yoksa… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz için Malazgirt Zaferi’ne nazire yaparak 26 Ağustos tarihini tercih etmesi gibi…
2011 yılında Ani Harabeleri’ndeki Fethiye Camii’nde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cuma namazı kılması gibi…
Kişisel verileri aşan bir Devlet aklı mı devrededir?

 

“TÜRKİYE YÜZYILI’NA GİDEN YOLU YİNE AFYON’DAN BAŞLATIYORUZ”

 

14 Mayıs seçiminin sonucuna göre Türkiye’nin çevresinde ve hatta dünyanın siyasi yapılanmasında kartların yeniden karılacağını herkes kabul etmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı”nın başlangıcı için Afyonkarahisar’ı tercih etmesi de özel bir anlam taşımaktadır.
Türk Milleti’nin etrafında oluşturulmuş hain çemberleri parçaladığı günlere nazire yaparcasına Türkiye Yüzyılı’nın kapısını aralaması hedeflenen 14 Mayıs seçiminin resmi başlangıcı da Afyonkarahisar’dan yapılmaktadır. Burada kişilerin inisiyatifini aşan bir devlet aklı kendini göstermektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimize giden yol, Afyon’da kazanılan zaferle başlamıştı. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na giden yolu yine Afyon’dan başlatıyoruz” dedi. Afyonluların coşkusunu gören Erdoğan, “Bugün burada sizinle buluşarak bayramı erken yaşamış olduk” ifadesini kullandı. Büyük Taarruz’un 100. yılında yine Afyonkarahisarlılarla kucaklaştıklarını, o ziyarette hasret gidermenin yanında şehrin Millî Mücadele’de gösterdiği kahramanlıkları örnekleriyle yâd ettiklerini hatırlattı.
Cumhuriyet’e giden yolun Afyonkarahisar’da kazanılan zaferle başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de 14 Ağustos 2001 tarihinde partimizi kurarken Afyon’dan yola çıkmıştık. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı’na giden yolu yine Afyonkarahisar’dan başlatıyoruz” diye konuştu.
ALLAH AFYON’DAN VE AFYONLULAR’DAN RAZI OLSUN
Afyonkarahisar’ın gönlü ve kalbiyle, yüreği ve bileğiyle, sevdası ve sadakatiyle her evladı Karahisar Kalesi kadar sağlam bir şehir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunun için Afyon’un 14 Mayıs’ta göstereceği güçlü duruşla Türkiye Yüzyılı’nın da öncü şehri olacağına yürekten inanıyorum. Onun için buradayız. Büyük Zafer’den Türkiye Yüzyılı’na uzanan bu kutlu yolda bizi 21 yıldır yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Havaalanından Meydan’a gelene kadar gördüğü sevgi selinden etkilendiğini belirten Erdoğan, “Buraya gelene kadar maşallah her yer tıklım tıklımdı. Allah Afyon’dan ve Afyonlular’dan razı olsun” dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI’NA ÖZEL VURGU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Afyonkarahisar Mitinginde AK Parti’nin Afyonkarahisar Milletvekili adaylarını halka takdim ettikten sonra Cumhur İttifakı’nın ortaklarını da kürsüye davet etti. Sık sık kullandığı “Yaparsa AK Parti yapar” sloganını Afyon’daki konuşmasında “Yaparsa Cumhur İttifakı yapar” şekline dönüştürerek kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortakları MHP’nin ve BBP’nin Afyonkarahisar adayları ile yöneticilerini de yanına alarak vatandaşları selamladı.
MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ve MHP Milletvekili adaylarının Erdoğan’ın yanında vatandaşları bozkurt işaret yaparak selamlamaları da ayrıca dikkat çekici bir görüntü oluşturdu.

 

21 YIL ÖNCESİ VE DÜN

 

 

Soldaki fotoğrafta 21 yıl önce 2002’de AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nda kar yağışı altında gerçekleştirdiği mitingi görülüyor. O mitingde meşhur “Çay-simit hesabı” ile Afyonlulara seslenmişti Erdoğan. Sonrasında iktidar kapıları kendisine açılmıştı.
Sağ yanda da dün Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingdeki “Cumhur İttifakı” tablosu yer alıyor. Dünkü mitingde de ana konu emperyalizme karşı AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın ve Türkiye’nin verdiği mücadele idi. Miting konuları bile 21 yılda nereden nereye gelindiğini anlatmak ister gibi sanki.
Türkiye’nin yeni dönemi ve “Türkiye Yüzyılı” hayırlı, uğurlu olsun.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti