Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CEMİYET ADAMLIĞI

Cemiyet adamlığı zor iştir. Bu her toplumda böyledir. Hareketlerinizle, tavırlarınızla, düşüncelerinizle toplumu yönlendirecek ve buna bağlı olarak da insanlara faydalı olmaya çalışacaksınız.
Dernekler, vakıflar, kooperatifler ve partiler hepsi insanlara hizmet müesseseleridir. İnsanlar bu müesseselerden herhangi birisi veya bir kaçı vasıtası ile hizmet etmeyi amaçlarlar. Hangi yolla olursa olsun şimdiye kadar insanlara hizmet yolunda bir saat, bir gün, bir yıl her ne kadar zamansa gayret gösteren herkesten Allah razı olsun diyorum.
Hizmet yolunda mevcut zaman, mekân ve genellikle de zor şartlarda bunu başarmak zorundasınız. Sürekli ideali arayacaksınız. Peki bunu yakalayabilecek misiniz? Cevap hayır.
Çünkü cemiyetçilikte özellikle siyasette mükemmeli yakalamak imkânsız gibi bir şeydir. Ama sürekli mükemmeli aramak zorundasınız.
Böyle bir yola girmişseniz, çalışmalarınızın karşılığını mahşerde alacağınız inancı ile hareket ederek vicdani muhasebeyi sık sık yapmazsanız işiniz iyice zorlaşacaktır. Çünkü bu yolda sizi ayakta tutacak tek unsur bunlardır. Dokuz köyden kovulacağınızı bildiğiniz halde doğruyu söyleyip, doğruyu yapmak cemiyet adamlığının gereğidir.
Bir diğer gerek de, heyecanlarımızı aşıp akli olabilmektir. Heyecanınızı aşamazsanız doğru karar veremez ve verdiğiniz karardan belki de yıllar sonra pişman olursunuz. Özel hayatınız genellikle yoktur. Sosyal hayatınızı yönlendirmek sizin elinizde değildir. Vaktinizin tamamını hizmete ayırıp cansiperane çalışırsınız ama eleştirenleriniz hiç bitmez. Devamlı meşrebinizin ve frekanslarınızın uyuşmadığı insanlar az da olsa sizin karşınıza çıkıp, hizmetlerinizi engelleme yolunda hem de işlerini bırakarak gayret edeceklerdir.
Bunu başaramasalar dahi dedikodu yapacaklar, nifak sokacaklar veya çamur atacaklardır.
Peki cemiyet adamlığının hiç kolay ve faydalı yönü yok mudur? Tabi ki var.
Her platformda söylediğim gibi bana göre iki faydası var.
1-Sabırlı olmayı öğretir. Bir nevi nefsin terbiyesidir.(Bunu başaramazsanız sağlığınızı kaybedersiniz)
2-Bu sayede edinilen dostlar ve dostluklardır. (Sizlerle olduğu gibi)
Toplumumuzda samimi, çalışkan, dürüst cemiyet adamlarımızın çalışmalarına destek verilmesi ve bu insanlara sahip çıkılması gerektiği malumdur. Bu nevi fedakâr insanların çoğalması dileklerimle saygılar sunuyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER