Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

DEMOKRASİ GÜZEL ŞEY

Bir yerel seçim sürecini daha kazasız, belasız tamamladık şükürler olsun ki…
Afyonkarahisar genelinde seçim sürecinin gerilimsiz, kavgasız, gürültüsüz bitmiş olması hepimiz için sevindirici bir durum. Umuyoruz ki resmi sonuçlar açıklanana kadar bu sükûnet havası devam eder ve demokrasi şölenini hayırlısıyla tamamına erdiririz.
Seçim öncesi yazmıştık; “Hısımların yarışı” diye… Mehmet Zeybek malum olduğu üzere Merkez’e bağlı Çayırbağ beldesinden. Mahmut Koçak ise yine Merkez’e bağlı Saraydüzü Köyü’nden… Komşu köyler… Saraydüzü artık Merkez’in mahallesi. Zeybek’in baba tarafı, ailesi, kökü Çayırbağlı. Ama anne tarafından kökleri Saraydüzü’ne uzanıyor. İki adayın aile bağları Saraydüzü köyünde kesişiyor.
Afyonkarahisar işte böylesine bir yer. Herkes birbiriyle hısım, akraba… Hısım-akraba hukukuyla birlikte hemşehrilik hukukunun da geçerli olduğu şartlarda, üzücü ya da sorunlu sonuçlara ulaşmak elbette ki düşünülemez.

 

ZEYBEK’İN KEFİLİ: GEÇMİŞİ

 

Afyonkarahisar Belediyesi artık yeni dönemde Mehmet Zeybek’e emanet. Henüz aday belirleme süreci devam ederken Mehmet Zeybek’in ismi seçmenlere “AK Parti’nin Belediye Başkan adayları” arasında sorulmaya başlandığında bahsetmiştik… Bu köşeden “Anketler Zeybek’i gösteriyor” tespitinde bulunmuştuk. Sonrasında AK Parti’nin Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Zeybek’in açıklanması büyük bir şaşkınlık oluşturdu en başta. Sonrasında AK Parti Zeybek etrafında kenetlenerek bugünkü sonuca ulaştı.
Zeybek’in maddi ve manevi geçmişinde hiçbir olumsuz iz bulunmayışı kendisini bugünkü konuma taşıdı hiç şüphesiz. Geçmişinin kefaleti ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı olan Zeybek’in bundan sonraki tavrının da geçmişiyle çelişmeyeceğinden eminiz. Şimdi “şehrül emin” olarak ilişkilerini, çevresini ve kararlarını belirleme zamanı. Alınacak doğru kararlarla, kurulacak iyi ilişkilerle, belirlenecek sağlam bir çevre ile Afyonkarahisar büyük kazanımlar sağlayacaktır.

 

NELER GÖRDÜK?

 

Bu seçim sürecinde Afyonkarahisarlı seçmenler olarak neler gördük gelin hep birlikte şöyle bir hatırlayalım:
Farklı adaylardan, farklı partilerden birbirinin aynı projeler gördük. Birbirlerinden kopya mı çektiler yoksa şehrin ihtiyaçlarını hepsi de aynı şekilde mi tespit ettiler bilinmez…
20-25 yıldır milletin dilinde olan şeylerin proje olarak yeniden gündemimize geldiğini gördük.
Teknolojinin imkanlarından faydalanılan fotoşoplu adaylar, fotoşoplu projeler gördük.
Kasetsiz, tapesiz, şaibesiz, belaltı vuruşlar yapılmadan da bir seçim yapılabiliyormuş, onu gördük.
Muhtar adayı olabilmek için en kısa sürede yeni şartlar belirlenmesi gerektiğini gördük
Afyonlunun kantarının belinde olduğunu, hassas ayarının şaşmadığını bir kez daha gördük.
Sosyal medyanın, internetten yapılan üfürmelerin seçmen üzerinde hiç de o kadar etkili olmadığını, ciddi olmayan haber kaynaklarının Afyonlunun kantarına etki etmediğini gördük.
Anketlerin balon olduğunu, çoğunun üfürükten teyyare olduğunu gördük.
Bir kardeş, AK Parti’de, bir kardeş MHP’de diğer akraba CHP’de aday olup, “kim gelirse işimiz görülsün” zihniyetinin halen hayatta olduğunu gördük.
Reis ve Bahçeli’nin elele verişinin, “beka” tehlikesinin milleti etkilediğini gördük.
Vatandaşın projeler kadar adayın kişiliğine ve yalpa yapıp yapmadığına da önem verdiğini gördük.
Seçim öncesi adayların karşı karşıya geldiği açık oturum programlarına ne kadar ihtiyaç olduğunu gördük.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti