Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSİMLER “REİS’TE”

AK Parti’de milletvekili aday belirleme sürecinin ilk aşaması bitti. Genel başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan 14 alt komisyon 2 bin 100 adayın dosyasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyona sevk ederken, 7 bin 39 aday mülakattan geçti. Afyonkarahisar’dan kimlerin mülakatı geçtiğini öğrenmek oldukça zor.
Gerçi aday adaylarıyla konuştuğumuzda, “Mülakatta durumunuzun ne olduğunu düşünüyorsunuz” diye sorduğumuzda, olumsuz düşünen bir aday adayına rastlamadık daha. Bazı aday adayları “Geçenlerin isimlerini biliyorum ama bende kalsın” da diyorlar. Göreceğiz…
AK Parti’deki üst komisyon 16 Mayıs’ta çalışmalarına başlayacak. AK Parti Genel Merkezi’ndeki sürece göre; mülakat dosyaları bittikçe tasnif edildi ve o dosyalara yeni belgeler eklendi. O bölgenin seçim sonuçları dosyaya konuldu. Alt komisyondan gelen dosya yeni bir hüviyete bürünerek üst komisyonun çalışmasına sunuldu. Aday adayları arasındaki tercihte özellikle bölge dengelerine ağırlık verildiği belirtiliyor. Mesleki dağılım ve öğrenim durumuna da dikkat ediliyor. Yeni oluşacak olan TBMM’de, AK Parti Grubu’nda her kesimi temsil edecek insanların bulunmasına önem verildiği kaydediliyor. Mevcut vekillerin adaylıkları ile ilgili de, “Meclis’teki ve sahadaki” performanslarının göz önünde bulundurulacağının altı çiziliyor.
AK Parti’nin Afyonkarahisar’da 44 aday adayı olduğu gibi Türkiye genelindeki aday adayı sayısı binlerle ifade ediliyordu. Bu kapsamda tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da aday adaylarının eleme sürecinde “FETÖ” önemli kriterlerden birisi oldu. Geçmişte FETÖ’ye yakın derneklerde görev alan, FETÖ’ye bağlı kurumlara yardımda bulunan ya da ailesinden, yakın akrabalarından FETÖ’nün kurmay kadrosunda yer alanlar elbette ki hem Devlet’in, hem de AK Parti Genel Merkezi’nin bilgisi dahilinde. FETÖ’cülerin devlet kademelerine sızmasında, ya da devlet görevlerinde yükselmelerine kefil olanlar da “bilinenler” kapsamında. Aday adaylarının elenmesi sırasında bu kriterlere özel önem verildiği belirtiliyor.
Üstlendikleri görevler sırasında milyonlarca liralık gayrimenkul alış-verişlerine imza atanlar da dikkatleri üzerine çekmişe benziyorlar. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.

MHP BAHÇELİ’Yİ BEKLİYOR

MHP, 26 Mayıs’ta yapacağı aday tanıtım toplantısı ile seçim beyannamesini de açıklayacak. Aday tanıtım toplantısının ardından milletvekilleri ve MYK üyeleri sahaya inerek seçim çalışmalarını başlatacak.
“Cumhur İttifakı millet aklı” sloganı ile 1815 kişinin aday adayı olduğu MHP’de, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman tüm başvuruları tek tek inceledi. Sosyal medya hesaplarında sakıncalı görünenlerin aday adaylıkları kabul edilmedi. Sabıka kaydından geçemeyen isimler de liste dışı kaldı. 89 kişi FETÖ irtibatı, kadına şiddet ve dolandırıcılık gibi gerekçelerle elenirken, aday adayı sayısı 1726’ya düşürüldü. Yapılan elemenin ardından önümüzdeki günlerde aday adaylarının yeni listesi MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sunulacak. Bahçeli kendi incelemelerinin ardından listeye son şeklini verecek. Adaylar 26 Mayıs’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle tanıtılacak. Aday tanıtım toplantısında partinin seçim beyannamesi de açıklanacak. Adayların açıklanmasının ardından Bahçeli’nin talimatıyla milletvekilleri ve MYK üyeleri alana inerek seçim çalışmalarına başlayacak. Bahçeli mitinglerle halka seslenecek, teşkilat da seçime kadar çalınmadık kapı bırakmayacak.

İYİ PARTİ AFYON’DA
“SESSİZ VE DERİNDEN”

İYİ Parti ülke genelinde çok ses getiriyor olmasına rağmen Afyonkarahisar’da nedense daha sessiz ve derinden gidiyor. DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın Afyonkarahisar’a gelmesi, İYİ Parti’nin 1. Sıra adayı olacağı söylentileri İYİ Parti’de biraz ivmenin düşmesine neden oldu sanki. Kimlerin aday aday olduğu bile tam manasıyla bilinemiyor İYİ Parti Afyonkarahisar’da… Şöyle genel manada bir açıklamada bulunulmadı nedense…
Yapılan parça parça açıklamalarla “genel bir yekün”e vakıf olamadık. Yine de kamuoyuna yansıyan aday adaylarından zihnimizde kalanları bir hatırlatalım isterseniz. İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’daki muhtemel aday adayları şu isimler: Okşan Ulusoy Efe, Adnan Çelik, Alper Yağcı, Prof. Dr. Abdülkadir Akcan, Müjdat Kayayerli, Mustafa Baştuğ, Ahmet Hamdi Sezer, Gökçen Yılmaz, Merve Balandı, Murat Yıldırımer, Selahattin Mühsürler, Ömer Eryeşil, Murat Orhan, Ahmet Ekici, Süleyman Soydan.

CHP’DE 8 ADAY ADAYI

CHP’de Afyonkarahisar milletvekili Burcu Köksal’ın “15’ler”le birlikte İYİ Parti’ye geçmesi ve ardından CHP’ye geri dönmesi gündemin önemli maddesi oldu. CHP’nin Afyonkarahisar’daki oy potansiyeli az-çok biliniyor. Aday listesinin 1. sırası için mevcut milletvekili Burcu Köksal ile eski İl Başkanı Kemal Demirkırkan arasında mücadele yaşanması bekleniyor. “15’ler” olayı sonrasında ibrenin Köksal’a döndüğü görüşü hakim. CHP’nin Afyon’dan milletvekili iddiasının 2’de kalması aday adayı sayısını da etkiliyor haliyle.
CHP’den Milletvekili aday adayı olan isimler şöyle: Av. Burcu Köksal, Dr. M. Kemal Demirkırkan, Av. Ramazan Akgöz, Av. Ertuğrul Yılmaz, Av. İlhan Çınar, Esnaf İsmahan Nergiz, Sigortacı Hatice Gökoğlu ve İşadamı Hakan Uyan.

SAADET SIKI ÇALIŞIYOR

Saadet Partisi bu seçimin iddialı partilerinden İnşaat Mühendisi Oğuzhan Turgut, Otomotiv Mühedisi Mücahit Arslan, işadamı Safa Şenel, Hukukçu Mevlüt Yeşil, Edebiyatçı Hüseyin Çiloğlu, işadamı Halit Kuş, Makine Teknikeri Mücahit Yıldız, Veteriner Hekim Semih Boyacı, tüccar Yaşar Kaya, Yönetici Ali Başpınar, Otomotiv Mühendisi Burak Koç, SMMM H. Hüseyin Uğurlu, büro çalışanı Yasin Elibol, işadamı Mustafa Taşkapı, İnşaat Mühendisi Erhan Epli, Yönetici Hanife Zengin, Öğretmen Ali Aygün, Mimar Abdullah Kumru, Ev Hanımı Şerife Kartal SP’den Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı olduklarını açıklayan isimler.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER