Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kıbrıs Meselesi; Milli Davamız

Afyon Kocatepe Üniversitesi birbiri ardına Afyonkarahisar’da konuk ettiği, ünlü ve milli isimlere bir yenisini daha ekledi.
Daha önce Türk halkının yakından tanıdığı, sevdiği ve takdir ettiği isimler Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin’i, Prof. Dr Erhan Afyoncu’yu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’i Afyonkarahisar’da ağırlayıp, hem Afyonkarahisarlılar’ın, hem de AKÜ öğrenci ve mensuplarının en yetkili ağızlardan bilgilenmesini sağlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi bu kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı konuk etti.
Böylesine ağır konukları Afyonkarahisar’a davet edip, herkesçe kabul görmüş, alanlarında kendilerini ispat etmiş isimleri Afyonkarahisar’da ağırlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş başta olmak üzere organizasyonlarda emeği geçen herkesi takdir ve tebrik ediyoruz.
***
Afyon Kocatepe Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımı ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Tatar, “Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği” konulu açılış konuşmasını yaptıktan sonra AKÜ Senatosu’nun aldığı karar gereğince “Fahri Doktora” cübbesini giydi.
Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Afyonkarahisar’ı ziyaret etmek, Kocatepe’deki kahramanları görmek benim için büyük mutluluk. Kocatepe’yi ziyaret etmeyi hep arzulamıştım, bugün nasip oldu” diyerek bu mutluluğunu dile getirdi.
Konuşmaların detayları haber sütunlarımızda var.
Ben, AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’ni tıka-basa dolduran binlerce kişinin KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı pür dikkat dinleyişine dikkat çekmek istiyorum.
Sayın Tatar konuşması için kürsüye davet edildiğinde izleyen sıralarında kendiliğinden bir hareketlenme yaşandı. Belki salonun hepsi değil ama ön sıraları, kürsüye hareket eden Cumhurbaşkanı Tatar ile birlikte ayaklandı.
Protokol mensuplarının yanı sıra; AKÜ’nün öğretim görevlileri, AKÜ öğrencisi gençler, hemen yanımızda oturan MÜSİAD Başkanı Ercan İşlek, Ülkü Ocakları İl Temsilcisi Kağan Diler, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Etem Karahan, genç gazeteci meslektaşlarımız… Hepsi toplumun değişik kesimlerinden olan kişilikler…
Hepsi birden KKTC Cumhurbaşkanı’na saygı amacıyla, O, kürsüye yürürken ayağa kalkmışlardı.
Bize göre bu tablo, Afyonkarahisar halkının, dolayısıyla Türk Milleti’nin KKTC Cumhurbaşkanı’nın temsil ettiği misyona, Kıbrıs’taki soydaşlarımıza olan sevgi ve bağlılığının bir göstergesiydi.
Hiçbir konuşmacıya gösterilmeyen bu ihtimam başka nasıl anlatılabilir ki?
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sözlerini tamamlarken “Meselelere milli bakmak gerekir. Milletler kardeştir edebiyatı Kıbrıs’ta çok yapıldı. Ama öyle olmadı, milli bakmak gerekiyor. Rum-Yunan ikilisi Rum kesiminin AB’ye girişini ENOSİS’i gayri resmi de olsa da hayata geçirmek olarak ilan ettiler. Biz Ada’da Türklüğün mücadelesini veriyoruz” dedi.
Sayın Tatar’ın Cumhurbaşkanı gibi dikkatli ve hassas, usta bir siyasetçi gibi coşkulu konuşması sık sık destek alkışları ile kesildi.
Hem KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, hem de tüm dinleyicilerin keyif aldığı buluşmanın sonrasında salondan ayrılırken, Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın “Sezer Bey, bugünkü yazınızda belirtiğiniz hususlar çok önemli. Afyonkarahisar ile Kıbrıs’ın gönül bağını Sayın Cumhurbaşkanımıza da anlatır mısınız?” davetiyle onurlandık. Dilimiz döndüğünce Afyonkarahisarımız ile KKTC’nin manevi bağlarını anlatmaya çalıştık.
Sayın Tatar’ın “Afyonkarahisar işte bu nedenle bizim için önemli” sözleri ile de memleketimiz adına şerefyâb olduk.
Afyonkarahisar halkı geçmişte olduğu gibi yarın da KKTC davasının dimdik arkasında olacaktır. Şehitlerimiz ve şanlı geçmişimiz bize bunu emrediyor çünkü…Kıbrıs Meselesi; Milli Davamız

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti