Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AÇKML okul olarak kalsa daha iyi değil mi?

Sezer Küçükkurt 5 Ocak 2015 Pazartesi 02:00:00
  Afyonkarahisar Valiliği uzun tartışmalar sonrasında eski Belediye binasına taşındı. Eski Belediye binası tarihi dokusu, konumu ve büyüklüğü ile Valilik Makamı’na yakışan bir bina oldu. Hayırlı, uğurlu olsun.
Eski Belediye’nin hemen yanı başındaki Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi boşaltıldı. Kız Meslek Lisesi hayırsever hemşehrilerimiz tarafından yaptırılan İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi binasına taşındı. O da hayırlı, uğurlu olsun.
Okul binası
resmi daire olacak
Şimdi eski Kız Meslek Lisesi’nin tadilata alınarak, Valilik birimlerine hizmet eder bir bina haline getirilmesi, bu bölgenin bir Valilik Kampüsü olarak kullanılması planlanıyor.
Bu planların daha iyi hizmet, daha rahat çalışma ortamları için düşünüldüğünün farkındayız. Ancak bize göre bu planlamada gözden kaçırılan noktalar var.
Öncelikli olarak Afyonkarahisar’ın en büyük ihtiyaçlarının başında “okul ve eğitim” konuları gelmektedir. Şehrin en merkezi noktalarında okul-sınıf yetersizliği nedeniyle öğrenciler 40’ar, 50’şer kişilik sınıflarda öğrenim görüyorlar. Yine okul-sınıf yetersizliği nedeniyle okullarımızın büyük bir bölümünde sabahçı-öğlenci olmak üzere ikili eğitim sürdürülüyor. Çocuklar sabah gün ışımadan okul yollarına dökülüyor. Akşam gün kararınca evlerine dönüyorlar.
Bize okul lazım
Elimizde böylesine güzel bir okul binası varken, kent en çok okul binasına ihtiyaç duyarken, milyarlarca liralık tadilat çalışmalarına girip, resmi daireler için yeni mekanlar yaratmak bize verimli bir çalışma gibi gelmiyor.
AÇKML binasında girişilecek bir tadilat çalışmasının milyarlarca liralık masrafa sebep olacağı ortada. Belki, Devlet’in temsil niteliği açısından bakıldığında “Paranın önemi yok” denilebilir. Bizce öyle değil. Paranın da önemi vardır. Memleket her şeyden çok okul binasına ihtiyaç duyuyorken, biz okul binasını resmi daireye dönüştüreceğiz.
Zamanı ve parayı
boşa harcamayalım
Devlet işleri, resmi dairelerin mesaisi günümüzde aksamadan sürdürülmektedir. Vatandaş resmi dairelerin çok güzel, ihtişamlı oluşuna değil, hizmetin kalitesine bakmaktadır. Temsil makamı olan Valilik gibi, Belediye gibi, Rektörlük gibi makamların görkemli olmasına itiraz etmiyoruz. Ama diğer noktalarda yapılacak aşırı harcamaların israf olacağına inanıyoruz.Geliniz, elimizdeki okul binasını yine eğitim alanında kullanalım. Eğer illa ki resmi dairelere bir yer lazımsa, o ihtiyacı da el birliğiyle başka bir şekilde giderelim. Devletin-milletin milyarlarını, zamanını çar-çur etmeyelim…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti