Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

AFTAV İÇİN ÖNERİLER – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:01:55
 

Afyonkarahisar’ın nasıl tanıtılacağına ilişkin sorular, yeniden gündemde. Bu soruların tekrar sorulmasına ise İstanbul’da düzenlenecek Afyonkarahisar Tanıtım Günleri vesile oldu. Afyonkarahisar Tanıtım Günleri, alışılmışın dışında bir girişim. Yararlı olup olmayacağını, bundan sonra devam edip etmeyeceğini, başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek. Bu etkinlikteki temel iddia, Afyonkarahisar’ın ürünleri ve kültürü ile İstanbul’un Anadolu yakasındaki 2 milyon kişiye tanıtmak. Umarım başarılır.
Afyonkarahisar Tanıtım Günleri ile ilgili övgüler ve olumsuz eleştiriler dillendiriliyor. Övgüler, böyle bir etkinliğin büyük ses getireceği yönünde.
Olumsuz eleştiriler ise bu etkinlikte reklamı yapılan bir tek Afyonlu sanatçının bulunmaması. “Popüler sanatçılarla Afyonkarahisar tanıtılmaz” görüşünü savunanlar da var, “Popüler sanatçılar, vatandaşın gelmesi için bir vesile” diyenler de.
Her ne olursa olsun, kentin tanıtımı için atılmış bir adıma köstek olmamak lâzım.
Bununla birlikte Afyonkarahisar’ı sadece fuar ve şenlik gibi etkinliklerle tanıtmaya çalışmak, faaliyetlerin fuar ve şenliklerden ibaret kalması, en başta bu şehre haksızlık.
Son günlerde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Serdaroğlu bir önemli konuyu gündeme taşıdı. Vali Tutulmaz ve MHP’li Serdaroğlu, “Afyonkarahisar için tanıtım vakfı” görüşünü tartışmaya açtı. Bu görüş, daha önce de turizmci Nureddin Ayyıldız tarafından birkaç kez beyan edilmişti. Böylesine önemli bir vakfın kurulması için temenni cümlelerinden öte hareket tarzına ihtiyacımız var.
“Kuralım” yerine “Kuruyoruz” diyen kişiler çıkarsa, Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı ismiyle bir oluşuma hep birlikte imza atabiliriz.
Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı, Türkiye için bir ilk mi olur? Hayır. Antalya, Muğla, Kütahya gibi illerde bu tür girişimler, gerçeğe dönüşmüş.
İstanbul’da ise tanıtım için bir şirket kurulmuş.
Biz ne yapabiliriz?
Öncelikle bu konuda yol kat etmiş vakıf ve şirketlerin idarecilerini Afyonkarahisar’da ağırlayabiliriz.
Bizim şirket kurmak yerine vakıf kurmamız daha anlamlı olur, kanaatimce. İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsası, termal oteller… Ve şehrin tanıtılması ile marka değeri yükselecek, para kazanacak herkes bu vakfa el vermeli.
Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı (AFTAV) nasıl ilerlemeli?
Bu konuyu madde madde açabiliriz:
-Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı kurulur, paydaşlar kendi bütçelerine göre bu vakıfa katkı sağlarlar. Böylelikle AFTAV’ın bir bütçesi oluşturulur. Bütçeye göre etkinlik planlaması yapılır.
-AFTAV, şehirdeki “tanıtım faaliyetleri” için tek başvuru mercii olur.
-AFTAV’ın bir Yönetim Kurulu olur. Yönetim Kurulu’nda ister kurumlar görevlendirdikleri kişiler, ister tecrübesine güvenilen kişiler yer alır. AFTAV İstişare Kurulu’nda ise Vali, Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü, İl Özel İdaresi Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odaları Yöneticileri, Ticaret Borsası Yöneticileri, Otel Genel Müdürleri olur. İstişare Kurulu, tavsiye kararı alabilir; ancak son söz Yönetim Kurulu’nda olur.
-AFTAV, Kalkınma Ajansları aracılığıyla da projeler üretebilir.
-AFTAV, her yıl başında, o yıl şehirle ilgili hangi konu ve ürünlerin popüler hâle getirileceğine karar verir, bu doğrultuda her Ocak ayının ikinci haftasında bir yıllık yol haritasını ana ekseniyle ilan eder.
-AFTAV adına bir Youtube kanalı açılır. Bu Youtube kanalı üzerinden özellikle şehir dışındaki Afyonkarahisarlıların ve yurtdışındaki hemşehrilerimizin, vilayet ile bağlantısı sürekli kılınır. AFTAV Youtube kanalındaki her vidyonun en aşağı 100 bin kez izlenmesi sağlanarak AFTAV’a az da olsa “telif” geliri getirilir.
-AFTAV, ticari işletmeler de kurabilir. Bu işletmelerle, kurum ve kuruluşların AFTAV için ayıracağı bütçenin kısılması yoluna gidilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti