Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYON’UN NABZI DOSTLAR MECLİSİ’NDE

Afyonkarahisar’ın “Dostlar Meclisi” isimli seçkin gurubunu tanımayan yoktur. Grubu bilmeyenler de grubu oluşturan Afyonkarahisarımızın “kıdemli vatandaşları”ndan bir ya da bir kaçını mutlaka tanıyorlardır.
Çünkü onlar; yaşları kemale ermiş, görmüş, geçirmiş, her biri toplum içerisinde sevgi, saygı ve izzetleri ile gezen, Afyonkarahisar’ın köşe taşları olan birbirinden değerli isimler…
Dostlar Meclisi’nin organizatörü Ahmet Değer Konya… Abdullah Özsoy İşhanı’nın 3. Katında bulunan mütevazi ofiste her Perşembe öğle saatlerinde toplanan Dostlar Meclisi’nin müdavimlerinin sayısı ise her hafta değişiyor. Kimi zaman 8-10 kişiyle toplanılırken kimi zaman sayı 30-40 kişiye ulaşabiliyor ki, böyle durumlarda mütevazi Meclis’e sığmak sıkıntı oluyor.
Dostlar Meclisi’nde acizane kendine yer bulan en genç isimler Hasan Özpınar kardeşim ile bendenizim. Bizlerin yaşı 47. Diğer büyüklerimizin hepsinin yaşları değişik olsa da, liderlik 94 yaşındaki Ziya Arsoy amcamızda. Allah hepsine sağlıklı, hayırlı, bereketli ömür ihsan eylesin.
Bu Meclis hoş sohbet ve muhabbetin yanı sıra dua ve zikirle taçlandırılan bir yapıya sahip. Emekli imam-hatipler Mehmet Yarıkkaya ve Ahmet Aşga’nın duaları ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile ortam bereketleniyor.

 

MECLİS’İN AĞIR KONUKLARI VARDI

 

Dostlar Meclisi’nin dünkü buluşmasında ağır misafirleri vardı. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, eşi Dr. Selim Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKSAM Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki buluşmanın onur konukları oldular.
Aslında bu buluşmanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için planlandığını ancak Vali Hanım’ın programı nedeniyle ertelendiğini belirten Dostlar Meclisi’nin senatörlerinden(!), Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz, “Sayın Valimiz bizlerin davetini kırmayarak, onurlandırdılar. Kendilerine müteşekkiriz” dedi. Meclis’in senatörlerinden(!) işadamı İbrahim Alimoğlu’nun mermer üzerine işlenmiş portrelerini armağan ettiği Yiğitbaşı çifti ise böylesi samimi ve örnek bir ortamda bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

 

“ZORLUKLARLA KARŞILAŞSAK DA ŞEHRİN MUTEBER İNSANLARINI YANIMIZDA GÖRMEK BENİ SEVİNDİRİYOR”

 

İlk kez katıldığı Dostlar Meclisi’nin Afyonkarahisar şehrinin geçmişten gelen kadim yapısı ile taşıdığı “bilgelik” kültürünün bir yansıması olduğunu dile getiren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı duygularını şöyle ifadelendirdi:
“Ne kadar güzel, ne kadar örnek bir topluluk… Sizlerin taşıdığı bilgeliğin, tecrübe ve deneyim zenginliğinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Bu birikimden bizlerin ve tüm Afyonkarahisar’ın istifade etmesi gerekir. Şehrimizin bu kadar köklü dostluk yapısını görünce hayran kalmamak elde değil. Nazik davetiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Valilik zor bir görev ama bir şehrin ilk kadın valisi olmak daha fazla sorumluluk gerektiren bir durum. Alışılmışlardan memnun olanlar da olabiliyor, olmayanlar da. İnsanlar bir kadın yönetici ile çalışmayı bazen yadırgayabiliyorlar. İnşallah Mayıs ayında Afyonkarahisarımızda 1 yıllık görev süremizi dolduracağız. Zaman zaman görevimizle ilgili zorluklarla karşılaşsak da siz değerli büyüklerimizi, şehrin önde gelen muteber insanlarını yanımızda görmek, bizlere olan desteğini hissetmek bize güven ve güç veriyor. Amacımız kubbede hoş bir sadâ bırakabilmek. Hocalarımızın dualarında belirtikleri gibi hayırla anılan insanlar olabilmek. Benim de böylesine sizler gibi uzun yıllara dayanan arkadaşlıklarım olabilmesini çok isterdim. Dün itibariyle 44 yaşıma girmiş bulunuyorum. O nedenle sizlerin dostluk seviyesine ulaşmam için önümüzde daha uzun bir zaman var. Sizlerin başardığı bu iletişimi sürekli kılabilmek, uzun yıllara dayanan dostlukları geleceğe taşıyabilmek çok kıymetli. Bizlere olan sevgi ve güveniniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”

 

“KADINANALAR GİBİ UNUTULMAZ HİZMETLER BEKLİYORUZ”

 

Vali Hanım’ın bu sözleri üzerine Ahmet Değer Konya her zamanki muzipliği ile müdahil olarak, “Sayın Valim zaten sizden önce de Afyon’u kadınlar yönetiyordu. Hepimiz eşlerimize tabiyiz” esprisini yaptı. Vali hanım “Eşleriniz zaten benim en büyük dayanağım” diye karşılık verdi.
Ahmet Değer Konya sözü “Afyon’a suyu getiren Kadınanamız gibi sizin de unutulmaz hizmetler kazandıracağınıza inanıyoruz” diye tamamladı.
Samimi buluşmada Dostlar Meclisi’nin müdavimleri, Sayın Vali’nin bu halisane düşüncelerine hak ve destek verdiklerini gösterdiler.
Biz de Sayın Vali’nin halis niyetine ve gayretine inananlardanız.
“Toplumun genel kanaati kişiler hakkında yanılmaz” görüşüne değer veririz. Dün bir kez daha gördük ki “Toplumun genel kanaati” Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Afyonkarahisarlılar’ın gönlünde sağlam bir yer edindiği şeklinde.
Hem inananların hem de inanılanların mahcup olmamasını diliyoruz.

 

VALİ YİĞİTBAŞI ADAY MI?

 

Dostlar Meclisi’ndeki sohbetler sırasında bir süredir değişik ortamlarda dillendirilen Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın milletvekili adayı olup olmayacağı konusu da gündeme geldi.
Kısa süre önce emekli olan yılların eğitimcisi Nihat Selek dayanamadı sordu: “Sayın Valim siyasete gireceğiniz söyleniyor, doğru mu?” diye…
Vali Hanım Nihat Selek’in sorusunu gülümseyerek karşılayıp cevap vermeye hazırlanırken, Dr. Selim Yiğitbaşı kendini tutamadı: “Bayat haberi siz yeni mi duydunuz?” diye sordu gülerek. Nihat Hoca “Öyle duyduk, konuşuluyor” diye üsteleyince, Vali Hanım devreye girerek, “Bakmayın siz söylenenlere, yok öyle bir şey. Süre de bitti zaten, var mı öyle bir şey istifamı duydunuz mu?” dedi. Dr. Selim Yiğitbaşı da “Yahu boş verin bu söylentileri, aslı yok bunların” diye tercüme edilebilecek mimikleri ile Vali Hanım’ı destekledi.
Keşke Sayın Vali siyasetle ilgili dün verdiği cevabını çok daha önceden vermiş olsaydı…
O zaman belki muhtemel aday listelerinde Vali Hanım’ı kendisine rakip görenlerin çeşitli yollarla attıkları füzeleri göğüslemek zorunda kalmazdı!…

 

EROĞLU’NUN YENİ GÖREVİ GELECEK DÖNEMİN HABERCİSİ Mİ?

 

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TBMM’de kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’na başkan olarak seçildi. Bu sayın Bakan’a verilen ilk önemli görev değil. Muhtemelen son da olmayacak.
Bakan Eroğlu’nun TBMM’de böylesi önemli bir göreve getirilmesi siyasi açıdan bir mesaj olarak yorumlandı. Yapılan yorumlarda, “Meclis’in görev süresi az kaldı. Şunun şurasında 2 ay sonra yeni bir Meclis ve yeni Milletvekilleri görevde olacak. Ülkenin ve devletin en önemli gündem maddesi ise elbette ki deprem. Hal böyle olunca, Devlet ve Hükümet tüm dikkatini deprem konusuna çevirmişken, TBMM’de Deprem ile ilgili oluşturulan Komisyon’a Veysel Eroğlu’nun Başkan seçilmesi neyin işareti?” sorusunun cevabı aranıyor.
Bu soruya “Deprem en önemli konu olduğuna göre TBMM çalışmalarında devamlılık gerekir. Bu durum Bakan Eroğlu’nun yeni Meclis’te de görev alacağı anlamı taşır” diyenler olduğu gibi… Aksini savunanlar da yok değil.
Bakalım hangi yorumun sahipleri haklı çıkacak?

 

İYİ PARTİ’DEN ADAY OLAN ARABACI BÜYÜK RİSK ALDI

 

Afyonkarahisar’da hem iş dünyasının hem de sağlık camiasının benimseyip sevdiği isimlerden Dr. Mustafa Enis Arabacı’nın İYİ Parti saflarından siyasete atılması oldukça şaşırtıcı oldu.
Park Hayat Grubu’nun sahibi olarak Afyonkarahisar’da istihdam açısından lider bir işletmenin sahibi olan Dr. Mustafa Enis Arabacı’nın ismi “aday” olarak kulislere yansıdığı geçtiğimiz Cuma akşamı gazetemizin Yazı İşleri Burak aydın ile aramızda şöyle bir diyalog geçti:
– “Abi Enis Hoca İYİ Parti’den adaymış”
– “Burak dalga geçme”
– “Abi çok sağlam bilgi, hemen girelim haberi”
– “Bence memlekette siyasete girecek son isimlerden birisi Enis Hoca’dır. Yanılıyorsun”
– “Net diyorum, patlatalım haberi”
– “Bence boş çıkar bu iş. Riske girme, netleşsin ona göre bakarız”
***
Ertesi gün haber duyulduğunda Burak’tan aldığım mesaj “Senin siyasi öngörüne hayranım abi” şeklindeydi. Aynı gün Mustafa Enis Arabacı ile “hayırlı olsun” konuşması yaparken bu diyalogları kendisine aktardım. “Çok şaşırdım” dedim, güldü.
***
Mustafa Enis Arabacı’nın siyasete girişiyle ilgili durum bizim cephede böyle iken siyasi kulislerde büyük çalkantıya neden oldu. Çoğunluk benim gibi şaşkındı.
Park Hayat Gurubu ve Mustafa Enis Arabacı’nın işletme olarak tüm yatırımlarını AK Parti döneminde yaptığını, AK Parti’nin Arabacı’ya yatırımları noktasında büyük destek sağladığını göz önünde bulunduranlar, “Neden İYİ Parti’yi tercih etti. AK Parti ile ne sorun yaşadı” diye sorgulama içerisinde.
Şuhutlu olan Bakan Veysel Eroğlu ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın, hemşehrileri Mustafa Enis Arabacı’nın bu tercihini AK Parti içerisinde nasıl anlatacakları ayrı merak konusu.
Sağlamcı ve detaycı yapısı ile tanınan Mustafa Enis Arabacı’nın İYİ Parti’den siyasete atılışını “İktidar değişikliğini öngördü. Ona göre pozisyon alıyor” diye yorumlayanlar var.
Sonuç itibariyle Mustafa Enis Arabacı gibi iş dünyasında büyük yatırımları bulunan bir iş insanının muhalefet kanadından siyasete girmeye karar vermesi büyük risk. Hayırlı olmasını diliyoruz.

 

“SEN 1 OL, BEN 2 “ FORMÜLÜ

 

İYİ Parti’den adaylığıyla ilgili “Ronaldo-Messi” yakıştırmaları yapılıyor olsa da Mustafa Enis Arabacı’nın İYİ Parti’ye katılışıyla ilgili detaylar belli oldukça tablo biraz daha netleşiyor. Arabacı’nın İYİ Parti’ye katılımında etkisi olan iki ismin İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve İYİ Parti Milletvekili aday adayı Hakan Şeref Olgun olduğunu artık herkes duydu.
Bu durumu iki farklı şekilde okuyabiliriz. Birincisi; Parti İl Başkanı ile Milletvekili adayı partilerinin şansını artırmak için şehrin önemli bir ismini parti saflarına kattılar. Partilerine artı değer sağladılar şeklinde değerlendirilebilir.
İkincisi yorum ise; İYİ Parti’de tüm hesaplar milletvekili sıralamasının ilk 2 sırası üzerine yapılıyor. Mısırlıoğlu ve Olgun’un bir ekip halinde listenin zirvesine oynadıkları herkesin malumu.
Diğer tarafta İYİ Parti’nin önemli kurmayları Dinarlı Saffet Acar ile Abdülkadir Akcan ve diğer adaylar var. Hakan Şeref Olgun’un listenin ilk iki sırasından birisindeki yerini sağlamlaştırmasının yolu “Sen 1 ol, ben 2” formülünden geçer.
Siyaset sahnesinde bulunanların iyi bildiği bu eski taktik her zaman işe yarar. Güçlü iki aday “Sen 1 ol ben 2” anlaşmasına vardıklarında diğer tüm adayları ekarte edebilmek için güç birliği yaparlar. Olgun ve Mısırlıoğlu’nun Arabacı’yı İYİ Parti’ye katılmaya ikna etmelerindeki sır “Sen 1 ol, ben 2” formülü olabilir mi?
Siyaset bu, her ihtimal düşünülüyor işte…

 

BAŞKANLAR YERİNDE KALDI

 

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi milletvekili adayı olmak isteyenler, kamu görevlileri ile siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin görevlerinden ayrılma süresi dün saat 17.00’de doldu.
AK Parti’de Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz ve Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı’nın başkanlıktan istifa edip milletvekili adayı olmaları bekleniyordu. AK Parti’nin “Başkanlar görevine devam etsin” kararı ile Belediye Başkanları görevlerinde kalmış oldular.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER