Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AKDAĞ VE ULUDAĞ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 15 Mart 2018 Perşembe 13:42:43
 

Afyonkarahisar basını Uludağ’a gitti. Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile çalışma ekibi Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensuplarına bir jest yaptılar.
2 gece, 1 gün Uludağ’da konaklama imkanı bulan meslektaşlarımızın Uludağ ve Bursa izlenimleri diğer gazetelerimizde yer aldı. Biz bu noktada Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Afyonkarahisarlı basın mensupları için düzenlediği Bursa-Uludağ gezisinde başka bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz.
Afyonkarahisar’ın en zengin tabiat varlıklarından birisi olan Sandıklı-Akdağ’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun sihirli dokunuşlarıyla yepyeni bir yapı oluşuyor. Tam manasıyla bir tabiat harikası olan Akdağ’da yapılan ahşap kır evleri, av köşkleri, çocuk parkları, sosyal tesisler ve hepsinden önemlisi gölet ile yepyeni bir hava esiyor son günlerde. ABD Başkanı Donald Trump’ın başkan seçilmeden önce geyik avı için gelip konakladığı, bir çok Arap şeyhinin gezi rotasında bulunan Akdağ Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olma yolunda bu çalışmalar sayesinde. Bu konuda daha teferruatlı bir yazı kaleme almıştık geçtiğimiz aylarda.
Uludağ gezisinde gördük ki Afyonkarahisar’ın Akdağ’ının, Bursa’nın Uludağ’ından bir eksiği yok. Hatta öyle ki Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Akdağ’daki çalışmalarında yeni bir Uludağ modeli uyguluyorlar. Akdağ tam manasıyla yeni bir Uludağ olabilecek kapasitede.
Uludağ’ın Türkiye turizmindeki etkisini, Bursa’ya olan katkısını anlatmaya gerek yok sanırım. Eğer ki Bakan Eroğlu ve ekibinin Bursa Uludağ’ı model alıp, Sandıklı Akdağ’da uygulamaya başladıkları çalışmalar tamama ererse, Afyonkarahisar eşsiz bir değere daha sahip olacak. Bu değerin kazanımları ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif alanlara olağanüstü etkilerde bulunacak.
Sayın Bakan Eroğlu ve ekibi Afyonlu gazetecileri Uludağ’a götürerek “Bakın ey Afyonlular! Biz Akdağ’da işte burada olanları yapmaya çalışıyoruz. Model burası. Akdağ, Uludağ’ı geçmeye aday” mesajı vermek istediler bize göre.
Hele bir de Sandıklı ile Şuhut arasındaki Kumalar Dağı’nın zirvesine planlanan kayak merkezi de işin içerisine girdiğinde seyreyleyin siz olacakları. Akdağ’da tabiatın güzellikleriyle buluşup, Kumalar Dağı’nda kayak sporunun hazzını yaşayan konuklar, bir de termal tesislerimizde sıcak suyun nimetlerinden ve Afyonkarahi-sar’ın lezzetlerinden faydalanırlarsa… Bu nimetlerin bütünlüğü ve koordinasyonu sağlanabilirse… Hele ki Uludağ’daki teleferikten esinlenilerek ilgi çekici ulaşım sistemleri kurulabilirse… Akdağ Türkiye’nin değil, dünyanın göz bebeği olabilir.
Bunlar olmayacak şeyler değil. Uludağ gezisinden bizim aldığımız mesajlar bunlar.
Bakan Eroğlu ve ekibi mesajlarında haklılar mı? Bence haklılar. Akdağ ile Uludağ’ı kıyasladığımızda eksiği yok, fazlası var. Allah emeklerini yağlı etsin…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER