Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Al Bayrak – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 10 Haziran 2014 Salı 03:00:00
  Aylardır kademe kademe yükseltilen “provakasyon” eylemleri son raddesine ulaştı. Artık hain eller ay-yıldızlı al bayrağımıza bile uzanabilir hale geldi.
Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda gönderde bulunan şanlı Türk Bayrağı bir gösterici tarafından indirildi. Hem de herkesin gözleri önünde…
Gazetemizin diğer sayfalarında göreceksiniz, bundan yıllar önce KKTC’de bir sarhoş Rum aynı şekilde Türk Bayrağı’na el uzattığında hemşehrimiz, o dönemin Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Hasan Kundakçı Paşa’nın emri ile, Mehmetçik tarafından tam şah damarından vurularak bok çuvalı gibi gönderin dibine indirilmişti.
Lafı hiç eğip, bükmeye gerek yok. Lice’de de böyle olmalıydı.
Devlet’in üst düzey kademelerinden gelen açıklamalarda her zamanki gibi “Olayın takipçisiyiz, hesabı sorulacak, provakasyonlara gelmeyin” çağrıları yapılıyor.
Devletimize de, yöneticilerine de saygımız büyük. Ancak şanlı al bayrağımıza saygımız ve sevgimiz daha da büyük.
O nedenle bu saatten sonra Türk halkına söylenecek olan söz “sakin olun, provakasyonlara gelmeyin” laflarından ziyade, “İşte o hainler, işte cezaları” şeklinde olmalıdır.
Yoksa Allah muhafaza, atalar ne demiş: “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe…”
***
TRT’de, Tefsir Uzmanı Ahmet Tekin Bey anlatmıştı, Kanuni’nin, Şeyhülislam’ın verdiği fetva ile kaftanına Ay-Yıldızı işlemesini. Biz bunu bu sütunda daha önce de yazmıştık. Hatırlamakta fayda var. Şöyle demişti Ahmet Tekin Bey:
“-Türk bayrağının Hilâli Allah’ın, Yıldız’ı da Hz. Muhammed’in remzidir. Ay-Yıldız, Kelime-i Şahadettir. Lâ ilahe İllallah, Muhammedün Resûlullah’tır.”
İşte şanlı al bayrağımızla hesabı olanlar, bu değerlerle, bu kutsallarla hesabı olanlardır. Kelime-i tevhid’in timsali olan ay yıldızın tarih boyunca atlattığı badireler göz önünde bulundurulduğunda insan bu günleri de atlatacağından emin oluyor. Ama yine de yaşadığı yıpranışa şahitlik de insanı yaralıyor.
Hasıl-ı kelam; Şeyhülislam Fetvası ile Kanuni’nin kaftanına işlediği Bayrağındaki Hilâl Allah’ı, Yıldız Hz. Muhammed’i, yani bu Bayrak Kelime-i Şahadeti simgeler. Bu millete de, onun düşmanlarına da “Gölgesi yeter…”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER