Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Analım, ama törensiz – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Şubat 2014 Cuma 02:00:00
  Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bir vefa örneği olarak düzenlediği törendeydik dün hep birlikte. AKÜ’nün Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi içerisinde yeni inşa edilen Güzel Sanatlar Fakültesi binasında bulunan Çok Amaçlı Salonun ismi, dün düzenlenen törenle “Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu” oldu. Televizyon stüdyolarına da İbrahim Küçükkurt ismi verildi.
Gazeteniz Kocatepe’nin kurucularından olan merhum amcam İbrahim Küçükkurt’un Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kurulup, gelişmesindeki üstün çabaları pek çok platformda dile getirilmişti daha önce de… Sağlığında AKÜ’ye katkılarından dolayı Fahri Doktora ünvanı verilişi ve vefatının birinci yılında düzenlenen anma etkinliği AKÜ’nün vefa etkinlikleri arasında öne çıkanlardı. AKÜ’nün kurucu rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı’nın anma etkinliğinde “İbrahim Küçükkurt’un AKÜ’ye benden çok katkısı olmuştur” sözleri pek çok şeyi ifade etmeye yeterliydi aslında.
Dünkü törende de dile getirmeye çalıştık. Merhum İbrahim Küçükkurt her fırsatta “Benim çocuğum yok. Ama iki evladım var. Bunlardan birisi Kocatepe Gazetesi, diğeri de Afyon Kocatepe Üniversitesi’dir” derdi. Dünkü törenle İbrahim Amcamız bir kez daha evlat mürüvveti görmüş oldu.
Bu vefa örneğini sergileyerek, Merhum’un ruhunu şad eden, bizleri de bir kez daha onurlandıran başta Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a, AKÜ Rektörlüğü yöneticilerine, AKÜ Senatosu üyelerine, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin tüm yöneticilerine, sürecin tamamlanmasında özel emek sarf eden Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ve AKÜ Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Sena Coşkun’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.
***
Sözün burasında dostlarımızdan özel bir ricamız olacak.
Bilindiği gibi gazeteniz Kocatepe’nin kurucularından babam Şükrü Küçükkurt’u 5 Şubat 2011’de, amcam İbrahim Küçükkurt’u da 30 Aralık 2011’de ebedi aleme uğurladık. Büyüklerimizi kaybedişimizden itibaren tüm dostlarımızı hep yanımızda hissettik. Hepsine şükran borçluyuz.
Öyle ki, her iki büyüğümüzün de vefat yıldönümlerinde bizim insiyatifimiz dışında, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından anma etkinlikleri düzenlendi. Gazeteci ağabeylerimiz, kardeşlerimiz de AKÜ’nün yaptığı gibi, mesleğin ve basın camiasının büyükleri olan İbrahim-Şükrü Küçükkurt kardeşlere vefa borçlarını bu şekilde ödemeye, iyi örnekleri gençlere anlatmaya çalıştılar.
Küçükkurt ailesinin ve Kocatepe Gazetesi’nin sevenleri, dostları da bu anma etkinliklerine katılarak bizlere şeref verdiler.
Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Törenleri düzenleyenlerden, duada bulunan hocalarımızdan ve din kardeşlerimizden, törenlere katılanlardan, katılamayanlardan, uzaktan duada bulunanlardan, sonuna kadar razıyız. Müteşekkiriz.
Ancak, artık bu törenlerin yapılmasını istemiyoruz.
Çünkü bu törenlerin yanlış algılanmasından, gösteriş vesilesi kabul edilmesinden, başka manalara çekilmesinden endişeliyiz. Dini olarak da uygun olmadığı kanaatindeyiz. Düzenleyenlerin, katılanların, arayıp, soranların samimiyetinden zerre kadar şüphemiz yok. Ama bunun haricinde oluşacak intibayı içimize sindiremiyoruz.
Her ikisi de gösterişi sevmeyen, gururdan, kibirden, abartıdan uzak yaşayan merhumların da ruhunu incitmekten korkarız.
Bu nedenle ailemiz adına dostlarımızdan istirham ediyoruz. İbrahim ve Şükrü Küçükkurt için anma etkinliklerini artık düzenlemeyelim. Hayır dualarımızı, fatihalarımızı her fırsatta, her ortamda gönderelim, yeter.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER