Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Bugün itibariyle seçime 11 gün kaldı

Sezer Küçükkurt 27 Mayıs 2015 Çarşamba 03:00:00
  Hemen hemen herkes aynı görüşte: Eski seçimlerle kıyaslandığında bu seçim döneminde hiçbir yerde; kırsalda, şehirde, ilçede, beldede seçim havası yok. Partilerin seçim kıtalarında yer alanların haricinde vatandaşta seçimle ilgili bir hareket, tavır söz konusu değil.
Herkes izlemede. İnsanlar takip ediyor, tartıyor, yokluyor, dinliyor. Ama renk vermiyor.
Bu durum kararsızların sayısını da, önemini de artırıyor.
***
Genel kanaate göre Afyonkarahisar’ın 1 milletvekili partiler arasında geziniyor. 3 AK Parti, 1 MHP, 1 CHP tahmini ağırlıkta. AK Parti’nin 2, MHP’nin ve CHP’nin 1 vekiline kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti’nin 3. Vekili çıkartmasının zor olduğunu, CHP’nin 1 vekilini kaybedeceğini ya da MHP’nin 2’nci vekili alacağını/alamayacağını öngörenler de yok değil.
***
Bunlar tahminler. Bir gerçek daha var ki, bu seçim sürecinde insanlar en ketum dönemlerinden birisini yaşıyorlar. Rengini belli eden sayısı çok az.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı konuya dikkat çekiyor ya açıklamalarında… “Bu seçimler sürprizlere gebe” diyor Erdoğan son televizyon programında.
Kararsız seçmen sayısı fazla olduğu gibi, kararsızların nereye meyledeceği de öngörülemiyor. İşte bu yaklaşık yüzde 15’lik kararsız kitle seçimin ve ülkenin kaderini belirleyecek gibi sanki.
***
Seçime 11 gün kalmışken yapılan anketler tutarsızlık arz ediyor. Kimi anket AK Parti’yi yüzde 48’lerde, kimi yüzde 40’larda gösteriyor. Muhalefetin oy oranları için de aynısı söz konusu. Anketler arasındaki fark dağlar kadar.
“Seçmen topa bastı, oyunu durdurdu” tespiti yapanlar yerden göğe haklı. Topun yeniden kimin ayağına gideceği belli değil.
***
Afyonkarahisar açısından bu belirsizliğin sebepleri, ülke genelindeki sebeplerle örtüşse de ilimize özel sebeplerimiz de var. Partilerin aday listelerinin tam manasıyla beklentileri karşılamaması, Afyonkarahisar’ın Bakansız bir seçime girmesi, parti teşkilatlarındaki iç çekişmeler, gruplaşmalar, kentin ana sorunlarıyla ilgili ortaya konanların vatandaşı tam olarak tatmin edememesi bu özel sebepler arasında sayılabilir.
11 gün sonra ülke yönetimi için vekaletimizi birilerine vereceğiz. Sonrasında “olmadı, vazgeçtim” deme şansımız yok. Taa ki, bir daha sandık önümüze konana kadar. 11 gün uzun süre, çok şey değişir, haydi hayırlısı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti