Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Çanakkale’de iftar, ya Kocatepe’de? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 16 Temmuz 2013 Salı 03:00:00
  Biz hep kıyas ve yarış hâlinde kalacağız sanırım. Sucukta Kayseri, lokumda Kastamonu, maden suyunda Ankara…
Tarih konusunda ise Çanakkale ve Sarıkamış bizim bir adım ilerimizde. O iki savaşın izleri, hatıraları, daha bir canlı anlatılıyor sanki.
Haftasonunda, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Teşkilatı, Çanakkale Şehitliği’nde görkemli bir iftar düzenledi. 2012’de de benzer bir iftar düzenlenmişti.
Çanakkale’deki iftarın menüsü, kırık buğday çorbası, çavdar ekmeği ve tahin helvası ile oruçlarını açtı. Konuyla ilgili yapılan haber şöyle:
“Türkiye’nin oruç açan en son noktası olan Seddülbahir Köyü yakınlarındaki iftar yemeği öncesi, Çanakkale’de savaşan kişilerin Filistin, Afganistan ve Suriye’de yaşayan yakınları duygu ve düşüncelerini kürsüden paylaştı. Atatürk’ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’de babasının bir Çanakkale anısını anlattı.
Şehit yakınları, beraberlerinde getirdikleri ülkelerinin topraklarını, kardeşliği simgeleyen bir çınar fidanının dikimi sırasında aynı çukurda harmanladı. Şehitler abidesi önünde iftar açan grup daha sonra bölgede açık arazide akşam namazını kıldı. İftar programına katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, ‘Çanakkale’de aziz şehitlerimizin huzurundayız. Ne mutlu bize. Onların büyük hatırası önünde şükranla, minnetle eğiliyoruz. Bizler buraya, konuşmaya değil, dinlemeye geldik. Bizler buraya, mesaj vermeye değil, buranın, Çanakkale’nin mesajını almaya geldik’ dedi.”
ŞEHİTLERİMİZ HER ZAMAN YÂD EDİLİR
Çanakkale Şehitleri’ni anmak için illâ 18 Mart tarihini beklemek gerekmiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve “A protokol” olarak bilinen heyet, Çanakkale’deki kutlamaları hiç sekteye uğratmıyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi, her yıl yorulmadan Zafer Yürüyüşü düzenliyor. Etkinlikler, bilgilendirmeler, konserler… Ancak Üniversite’yle sahada işbirliği yapacak farklı kurumlara ihtiyaç duyuluyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı dışında da bu yürüyüşü yüreklendiren başka bir Bakanlık göze çarpmıyor. Örneğin Gençlik ve Spor Bakanlığı, destek vermiyor bu yürüyüşe.
Konu Kocatepe olunca, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu dışında bir Bakanlar Kurulu üyesini göremiyoruz. Şu anda tutuklu bulunan hemşehrimiz Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da, 2009’da Afyonkarahisar’a gelmiş; Zafer Haftası etkinliklerine katılmış, ancak Kocatepe’ye çıkmamıştı.
KOCATEPE’YE NEDEN İLGİ GÖSTERİLMİYOR?
Eski otomobilciler de olmasa, neredeyse Kocatepe’yi unutmuş durumdayız. Allah’tan onlar senede 1 kez geliyor da Kocatepe’nin varlığını hatırlıyoruz.
Kocatepe neden sahipsiz bırakılıyor?
Çanakkale Belediyesi’nin 1989’dan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde olması mı iktidardaki “A protokolü” harekete geçiriyor? Çanakkale Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun savaşı olarak mı kabul ediliyor?
“Afyonkarahisar, nasıl olsa her seçimde yüzde 60-70 oy veriyor, gitmesek de olur” diye mi düşünülüyor?

Üç gün dedin,
beş gün dedin…

Kaç kere “Gelecek” denildi, saymaya çalışalım:
Nisan 2012’de AK Parti İl Başkanlığı kongresine geleceği söylendi, gelmedi.
Haziran 2012’de Sait Açba’nın oğlunun düğününe katılacağı söylendi, katılmadı.
Eylül 2012’de, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamanın ardından gelmesi umuldu, gelmedi.
Ekim 2012’de Zafer Havaalanı’nın açılışına iştirak edeceği söylendi, Havaalanı açılmadı.
Kasım 2012’de Zafer Havaalanı’nın açılış töreninden sonra Afyonkarahisar’a gelmesi arzu edildi, gelmedi.
Aralık 2012’de açılışlar için Afyonkarahisar’ı ziyaret edecekti, olmadı.
Ocak 2013’te gelecekti, gelmedi.
İşin ilginci, 23 Ağustos’ta MHP Lideri Devlet Bahçeli Bolvadin’i ziyaret edecek. 25 Ağustos’ta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın güney ilçelerini gezecek; Şuhut’ta miting yapacak; Kocatepe’ye çıkacak.
Biz de şarkı söyleyelim o zaman…
Hani diyor ya Ahmet Kaya:
-Üç gün dedin/ Beş gün dedin/ Aylar oldu gelmedin/ Geçen Cuma gelecektin / Haftalardır gelmedin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti