Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Çavuşbaş’ta tepki rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 27 Nisan 2013 Cumartesi 03:00:00
  Çavuşbaş ve Çavuşoğlu mahalleleri sakinleri muhtarları eşliğinde yol yapım çalışması ve kentsel sit sorunu gerekçesi ile dün basın toplantısı düzenledi. Cuma namazına müteakip yapılan basın toplantısına özel 7 ayrı tepki pankartı açıldı.
Pankartlarda yer alan eleştiri oklarının hedefinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban vardı. Basın toplantısında Kocatepe gazetesi muhabiri olarak şahsım, Karahisar TV ve Anahaber gazetesinden arkadaşlarımız hazır bulundu.
Toplantıya başlamadan önce Çavuşbaş Mahallesi Muhtarı Ali Dindoruk ve mahalle sakinlerine tepkilerini belediye yönetimi ile yüz yüze görüşerek vermelerinin kendileri için daha sağlıklı olacağını söyledim.
Kimseye akıl öğretecek halimiz yok. Böyle bir hadsizliği hiçbir zaman yapmayız. Herkesin aklı kendisine yeterlidir. Ama dostâne bir şekilde sorunların çözüm yolunun daha makul ve mantıklı şekilde gerçekleşebileceği önerisinde bulunma ihtiyacını hissettik. Hani ucuz malzeme peşinde olmadık. İlkeli ve seviyeli yayıncılık anlayışı gereğince bir anlık öfke ile zikredilen sözleri yayınlamamaya özen gösterdik. Çünkü Sayın Dindoruk, mahalleliden ciddi baskı gördüğünü, kantarın topuzunu kaçırmak istemediklerini de toplantı öncesi sohbette dillendirmişti. Toplantı sonunda “Abla ağır mı konuştuk?” diye soran muhtarımıza takdirin kendilerine ait olduğunu söyledik.
Tepki tasarrufu kendilerine ait. Ancak mahallede yürütülen bir alt yapı çalışması var. Kendileri de ifade ediyorlar. Hatta Çavuşbaş Mahalle Muhtarı Sayın Ali Dindoruk, iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyeceklerini, Türbe Camii önündeki yolun örnek olduğunu, yol yapımının bu şekilde olması gerektiğini belirtiyor. İyi güzel de herşey her yerde, her zaman istediğimiz gibi olamaz. Kanun var, yönetmelik var. Hesap var, kitap var. Her şeyin ve her hizmetin bir ekonomik değeri var.
Yukarı mahalleler olarak tabir edilen yerleşim birimleri şehrin en eski yerleşim birimi olma özelliğini taşıyor. Kentsel sit başa bela. İzinsiz, olursuz çivi çakıp sökmek mümkün değil. Uzun yıllar içme suyu şebekesi ve kanalizasyon gibi temel insanî ihtiyaçların gereğinin yapılmadığı bir yerde tahammül sınırları artık zorlanıyor.
Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Sayın İsmail Sütsatar, kentsel dönüşüm çalışmalarından istifade etmek istediklerini söylediği basın açıklamasında köysel dönüşümden de söz ediyor. Sayın muhtarım böyle bir proje varsa projenin içerik ve detaylarını kamuoyu ile paylaşmanızı rica edeceğim. Bir tarafta kentsel dönüşüm bir tarafta köysel dönüşüm. İki tezat unsurdan söz ediyorsunuz.
Tepki vermek, hak aramak, talepkâr olmak… bunlar gerekli. Ama doğru zamanda doğru zeminde. Balık kavağa çıkmadan, atı alan Üsküdar’ı geçmeden. Bir de sonuçlarına katlanabilmeyi en başından göz almak, bunun için doğru adım atarak ne yapacağını ve konuşacağını bilmek de mühim.
Saygıdeğer Çavuşbaş ve Çavuşoğlu mahalle sakinlerinin tahammül güçlerinin daha fazla zorlanmamasını umut ederken Sayın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da hoşgörüsünün azalmamasını temenni ediyorum. Umarım alt yapı çalışmalarının sonunda çehresi değişmiş bir Çavuşbaş ve Çavuşoğlu Mahallesi karşımıza çıkar.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER