Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MHP LİDERİ BAHÇELİ, AFYON VALİSİ YİĞİTBAŞI’NA NELER SÖYLEDİ?

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin afet bölgesindeki fotoğraflarını gören herkes, fotoğraf karesinde bulunanların arasında “samimi” bir diyaloğun olduğunu tahmin etmiştir. En azından biz öyle yaptık.
Fotoğrafları gördüğümüzde arkadaşlarımızın yorumlarına başvurduk. İstisnasız hepsi de “Hem Sayın Cumhurbaşkanı’nın hem de Sayın Bahçeli’nin Vali Yiğitbaşı’na bakışlarında bir babanın evladına bakışı gibi sıcak, samimi ve içten ifadeler var” görüşünü belirttiler. Aynı “ifadeler” geri planda kalan Numan Kurtulmuş, Celal Adan ve diğer devlet ricalinde de hakim görülüyordu.
Vali Yiğitbaşı’nın ise hem vakur, hem de büyük bir saygı içeren duruşuyla Devlet büyükleriyle diyalog kurduğu çok rahat bir şekilde anlaşılabiliyordu.
***
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden en çok etkilenen Hatay’ın ilçelerinde toplu temel atma törenleri gerçekleştirdi. İskenderun’da da 2 ayrı noktada Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni yapıldı.
24 Mart Cuma günü gerçekleştirilen toplu açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, TOKİ açılışından canlı bağlantı ile katılım sağladı.
Tören sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli depremzede vatandaşlarla iftara katılmak üzere bölgeden Hatay Antakya’ya hareket etmek üzere helikopter alanında iken Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile bir süre sohbet ettiler.
***
Yazının girişinde ifade etmeye çalıştığımız fotoğraf kareleri o görüşmeden yansımıştı. Peki, bu fotoğraflar çekilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli ile Vali Yiğitbaşı arasında ne gibi diyaloglar geçmişti? Biraz bu işin peşine düşünce şu bilgilere ulaştık:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Valimizin afet bölgesinde görev yapmasından memnuniyetini belirterek Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Afyonkarahisar Valimizle tanışıp tanışmadıklarını” sormuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sırada Vali Yiğitbaşı’nı yanına çağırarak Bahçeli ile tanıştırmak istemiş. Vali Yiğitbaşı ise “Sayın Devlet Bahçeli beyefendi ile daha önce tanışmış olduklarını, Ankara’da birlikte katıldıkları bir programda bu tanışmanın gerçekleştiğini” Cumhurbaşkanı’na ifade etmişler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ve Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı arasındaki muhabbet bundan sonrasında deprem bölgesindeki çalışmalar üzerine kısa bir süre daha devam etmiş. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesindeki çalışmalarında Vali Yiğitbaşı’na başarılar dileyerek Antakya’ya gitmek üzere ayrılmış.
***
Afet bölgesindeki ilk görev yeri Hatay Kırıkhan’ın ardından İskenderun’a görevlendirilen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı buradaki çalışmalarını sürdürüyor.
Bölgedeki vatandaşların, özellikle depremzede kadınların, bir kadın valinin de deprem bölgesinde görev yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtiliyor.
Peki, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Afyonkarahisar’a dönüşü ne zaman olacak? Görevini tamamlayarak Kırklareli’ne dönen Vali Birol Ekici’nin ardından İskenderun’da görev yapan 2 koordinatör Vali kaldı. Birisi Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, diğeri ise Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı…
Vali Yiğitbaşı’nın bölgesindeki 2 koordinatör validen biri olarak görevine İçişleri Bakanlığı’nın uygun gördüğü bir süre daha devam edeceğini öğrendik.
Afetin yaralarını sarmaya çalışan tüm görevlilere şükranlarımızı sunuyor, başarılar diliyoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER