Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Cumhuriyet Gezileri neden yapılmıyor? – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 23 Ekim 2014 Perşembe 03:00:00
  Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından büyük önem arz eden bir çalışma vardı. Yıllarca devam etti. Ancak nedendir bilinmez, son yıllarda bu proje “es” geçilir oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen Cumhuriyet Gezileri’nden bahsediyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu projesi sayesinde Afyonkarahisar Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Türkiye’nin 81 vilayetinden binlerce öğrenci Afyonkarahisar’a geliyorlardı.
Otobüslerle ilimize taşınan öğrenciler, Afyonkarahisar’ın termal tesislerinde konaklıyorlar, “Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar”ı yakından tanıyorlar, atalarının kanla yazdığı destanın mekanlarını geziyor, görüyor ve tanıyorlardı. Şehitliklerde kucak kucağa yatan, bu vatan coğrafyasının doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden, hatta ve hatta bugün sınırlarımız dışında kalmış bulunan Türk yurtlarından gelerek Kocatepe’de destan yazan atalarının şehitliklerini ziyaret ediyorlardı.
Projenin manevi yönden taşıdığı önem kadar, Afyonkarahisar açısından taşıdığı ekonomik değer de hiç yadsınacak gibi değildi.
Düşünsenize, yaklaşık 3500 öğrenci Afyonkarahisar’a geliyordu.
Bu öğrenciler ve başlarındaki öğretmenleri, bir kaç gününü ilimizde geçiriyor, yiyor, içiyor, hediyeliklerini alıp ilimizden ayrılıyordu.
İlk başlarda tur için gelen öğrenciler pek şehir içine sokulmazlarken, bu yöndeki itirazlara kulak verilmiş ve konuk öğrencilerin şehir esnafıyla buluşmalarına da zemin hazırlanmıştı.
Yapılan alış-verişler esnafın da yüzünü güldürürü olmuştu.
Her ne hikmetse, bu son derece olumlu, verimli, güzel çalışma sona erdirildi. Cumhuriyet Eğitim gezileri artık düzenlenmiyor.
Afyonkarahisar ele geçirdiği büyük tanıtım fırsatının yanı sıra, bu geziler sayesinde sağladığı ekonomik katkıyı da yitirmiş durumda.
Ülkenin dört bir yanı karışık. Bölücü rüzgarlar ülkemizi derinden sarsıyor.
İnsanımızın arasına nifak tohumu ekmek isteyenler artık erketeden çıktı, alenen devlete ve millete hücum ediyorlar.
Böylesi hassas günlerde ülkenin birliği ve dirliğinin çimentosu olan Milli mücadele ruhunun yaşatılması gerekmez mi?
Afyonkarahisar’ın kanla sulanmış topraklarında yatan şehit ecdadımızın, torunlarını kabirlerinin başında, yazdıkları destanı okurken görünce mutlu olmazlar mı?
Eğitim camiası içerisinde süren “siyasi” içerikli tartışmalardan başımızı kaldırıp, ilimiz ve ülkemiz açısından önem taşıyan bu projeleri yeniden hayata geçirsek iyi olmaz mı?
Hele ki ilimiz “proje” ve “iş yapma” açısından böylesi bereketli günler yaşarken…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti