Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÇÜRÜK ELMALAR

Değerli dostlar; Bu yazıyı geçen yılın kasım ayında yayınlamıştık. Tespitlerimiz bir bir gerçekleşmeye başlayınca yeni eklemelerle hatırlatmak adına tekrar arz edelim istedik.
“Çürük elma” tabiri bizde çok yaygındır. Birçok kişi bunlardan dertlidir. Bir çürük elma kasadaki bütün elmaları çürütür.
Çok olduğundan temizliği de zor, üremeleri çoktur. Sosyal hayatımızda bunlar en çok dernek, vakıf, partilere sızmayı çok severler. Geçmişte malum cemaatlerin olduğu gibi. Şimdi de durum pek farklı değil. Yardım kuruluşlarına bile bazı sahtekarlar sızmışlar.
Bu çürük elmalar ne edip edip birbirlerini bulurlar. Kendilerini de kamufle ederler. Destekçileri de vardır. Çünkü bu çürüklerin üç tanesinin sesi üçyüz kişi kadar çıkar. Dik duruşları yoktur. Yalabıklığı severler. Kanuni’nin dediği gibi; “Öyle insanlar vardır, ellerinde yetki yokken mazlum görünürler, yetki verildiğinde nemrut kesilirler.” Etrafınıza bakın siz de görürsünüz.
Adam kendisini hiç ummadığı bir makama getiren birisi aleyhinde on beş gün sonra yüksek makamlara dosya götürüyor. Sonra da görevden alınıyor, toz, duman! Karıştırıp kayboldu.
Başka sözde Türk büyüğü bir başka partiye gidiyor bir göreve aday olmak istiyor, oradan ışık bulamayınca geri geliyor birilerinin icazeti ile (ve bir sürü hatırlatmalara rağmen!) o günün duygusal yetkilileri (abilerinin istikrarsızlığını göremediği için) tarafından seçileceği garanti olan ön sıradan meclise sokuluyor, sonra da kanından olan aile fertleri gidip başka bir partide yetkili bir görev kapıyor. Yıllarca laf ebeliği yapmış, hiç icraatı olmamış, kendine göre büyük teşkilatçı parti değiştiriyor. Türkiye gündeminde. Sanki kendi oylarıyla seçildi.
Yine partinin kapısından hiç girmemiş , hiç bir proğramına katılmamış, oy potansiyeli de hiç olmayan , aday edildiği partiyle alakası da olmayan birisi sırf ekonomisi güçlü diye seçtiriliyor, hala hiç gören yok!
Yine bir başka birisi umduğunu alamayınca karıştırıp gidiyor, başka bir partide adaylıkları ve yoklamaları oluyor, sonra getirilip çok yetkili bir görev veriliyor, tekrar karıştıracağı fırsatı kolluyor. Her mesleki kurula girmeye çalışıyor, ancak onu bilenler sayesinde bu olmuyor.
Aslında çürük elmaların da çok suç yok. Asıl suçlular, bunları bildikleri halde sepete koyanlar.
Daha neler, neler? Bilesiniz ki çürükleri temizlemeden düzgün elmaları kasaya koyamazsınız!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti