Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HALİMİZ

Ülkemizin 15 Temmuz tarihi itibariyle içerisine girmiş olduğu “Olağanüstü Hal” Hükümet’in ve TBMM’nin kararı ile resmi kimliğe büründü. Türkiye genelinde 3 ay boyunca Olağanüstü Hal ilan edildi.
Bir kesimin OHAL kararına karşı çıktığını izlemekteyiz hep birlikte. Olacak iş değil.
Darbe tehlikesinin tam anlamıyla bertaraf edilmediği Devlet’in tüm kesimlerince dile getirilirken… Provakasyon eylemlerinin, suikastlerin, canlı bomba eylemlerinin ihtimal dahilinde olduğu bilinirken… İç savaş için eylemler kapıda iken… Devleti bir kanser gibi saran yapının temizlennmesinin zorluğu herkesçe malumken… İçinde bulunduğumuz hal, olağanüstü hal değil de, nedir ki?
Devlet’in görevi ülkenin birliği ve bütünlüğü için gereken tüm önlemleri almak değil midir? Allah korusun, ülkedeki karışıklık hali devam etse, o zaman da bazı kesimler “Neden gerekli önlemler alınmadı” diye feveran etmeyecek midir?
Bu hassas dönemde herkesin, hepimizin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmesi, ülkenin birliği ve dirliği için alınan kararların uygulanmasında zaafiyete meydan vermemesi gerekmektedir.
Herkes Olağanüstü Hal koşulları ve yetkilerini merak ediyor, okuyor, öğreniyor. İnşaallah şu bir kaç günlük sıcak dönem geçtiğinde OHAL kararının olumlu etkilerini göreceğiz. Başta ekonomi olmak üzere ortam henüz çok sıcak. O nedenle soğukkanlı davranmanın, akl-ı selim hareket etmenin önemi büyük.
***
“Kurt puslu havayı sever” sözünü haklı çakırtırcasına pusuya yatıp bekleyenler de yok değil bu dönemde.
“Artık evlerinize dönün” veya “OHAL kapsamında hakkınızda tutuklama kararı var, karakola müracaat edin” şeklindeki telefon mesajlarının dolaştığına dikkat çeken yetkililer vatandaşları uyarıyor. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven “Bu mesajlara itibar edilmemesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.
Öte yandan Emniyet yetkilileri, “Sizleri telefonla arayarak isminizin darbeciler listesinde olduğunu söyleyen ve para isteyen kişilere itibare etmeyin” uyarısında bulunuyorlar. Bu gibi durumlarda Polis’in 155 İmdat ihbar hattının aranması öneriliyor.
Aman dikkat…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti