Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

İki yalnış bir doğru etmez beyler!

Burcu Aydın 21 Şubat 2014 Cuma 02:00:00
  AK Parti Belediye Başkanı adayı ve mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da diğer adaylar gibi seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Sayın Başkan dün hemen hemen tüm gününü Sanayi Çarşısı’nda geçirdi. Genel anlamda ağırlıklı olarak Çoban’ın şahsına ve AK Parti’ye son derece sıcak yaklaşıldı. Hatta bir esnaf “Başkanım gelmesen de olurdu hizmetlerin devamını istiyoruz.” derken esnafın çoğunluğunu verilen hizmetleri bu yönde izlenen politikaları takdir etti.
Ziyaretlerde esnaf taleplerini de sıraladı. Bu taleplerin ilki sağlam, gereçleri ile tam ve temiz bir tuvalet. İkincisi Belediye Başkanı’nın daha sık çarşı esnafını ziyaret etmesi, üçüncü sırada dikkati çeken talep su fatura oranlarının yüksekliği. Şu anda sanayi çarşısında yüzde 90’dan fazla oranda AK Parti ve Burhanettin Çoban rüzgarı esiyor.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, uzun yıllar aktif siyasetin içinde yer alan tecrübeli bir siyasetçi. Kendinden emin tavırları, ne söyleyeceğini ve isteyeceğini bilen bir duruş Çoban’ı ilk etapta rakiplerinden ayırıyor. Çoban’ın bir diğer özelliği de mesajlarını öz ve uzatmadan aktarması oluyor. Öfkesini ve duygularını iyi kontrol eden Çoban nezaketi elden bırakmıyor. Yaptığı ziyaretleri takip ederken seçmenin ve vatandaşın tavrının nasıl olduğunu sorduğumda beklenilenin üzerinde bir ilgi gördüklerini belirtti. Daha sonra özellikle bir gencin partisi ve şahsına yönelik sözlerine vurgu yaparak bu durumun tarafsızca gözleyebilindiğine dikkat çekti.
Yalnız bir oto döşemeciyi ziyaret dışında az ölçekli de olsa nahoş bir vaka dikkat çekti. Ziyaret sırasında keman tamir eden esnafa Çoban, Belediye’nin ciddi maddi kaynak aktardığı sanat atölyesini ziyaret etmesini önerdi. Esnaf bir kaç kez kendisi ile görüşmeye geldiklerini ama bunun gerçekleşmediğini söyledi ve mehteran takımına yönelik eleştiride bulundu. Takımın müzisyenlerden oluşması gerektiği kanaatini aktardı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, takımın gerçek müzisyenlerden oluştuğunu, kendisinin sanata, sanatçıya, musikiye değer veren bir yönetici olduğunu vurguladı.
İki dönem önceki iki Belediye Başkanı’nın tavırlarına kadar uzanan ayak üstü sohbet öncesinde Çoban ve beraberindekiler dükkana girmeden hemen önce rakip bir partinin Belediye Başkan adayının afişinin asılması azami nezaketle örtüşmüyor. İsteyen istediğini partiyi ve adayını destekler, propagandasını yapar. Bu doğrultuda afişte asar, broşür de dağıtır. Ama rakip bir partinin adayı girmeden bir kaç saniye önce asılan afiş çok akılcı bir reaksiyon değil. Bu bir yanlış.
Ama ikinci bir yanlış ki nezaketten uzak, hoşgörü gösterilebilecek bir yanlış değil. Tansiyonu yükseltecek kadar tehlikeli, adaya ve partiye zarar verecek kadar akıl dışı bir davranış. Sözünü ettiğim afişi asıldığı yerden sökmeye kalkışan sözde partili bir gence ilk müdahale hemen Çoban’ın beraberindekilerden geldi. Düşünün bir kere; bir dükkana gidiyorsunuz sözde reaksiyonel ama yanlış bir tavra karşı ikinci bir yanlış tavır sergileniyor. Kimin misafir olarak gittiği yerdeki bir çöpü dahi izinsiz almaya hakkı var?
Bu iki yanlıştan çıkan ortak sonuç; Sevgi ve tercihte hür, saygıda mecbur olduğumuz gerçeğidir. İki yanlış bir doğru etmez beyler. Baldan tatlı olan öfkeye yenilmemek, bir dava ve inanca karşı olan sorumluluğu hafife almamak. Yerel seçimlere yaklaşık 40 gün kaldı. Sandığa gidilip vatandaşlık görevi icra edildikten sonra hayat normale dönecek. Baki olan Allah. Siyaset, kariyer, sağlık ve ömür kısa her şey geçici. Ölümde ve düğünde bir arada olan aynı yaya yollarını kullanan ve bu şehrin havasını soluyan bizler yüz kızartacak tavırlardan ve sözlerden uzak duralım. Ortak çıkarımız bunu gerektiriyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti